Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.11.2011, 18:00   #1
Rosemarie

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał enusiaq Zobacz post
Kochani ja mam mega szybkie pytanie. Oglądając simy niektórych z Was zachciało mi się pościągać dodatki. Tzn: tylko i wyłącznie oczy, makijaże, usta itp. gdzie to wgrać? I czy gra sie nie popsuje?
Pliki package w folderze Downloads->Mods.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.11.2011, 17:41   #2
xMalwina

Cześć Miśki! Mam pytanko. W rodzinie mam dwóch simów (rodzeństwo), oraz dwa konie. I papugę, jeśli się liczy I któregoś razu facet baraszkował ze swoją lubą i zauważyłam zupełnie przypadkowo, że nie mogą zrobić sobie simiątka. Okazało się, że w rodzinie jest za dużo simów... Dwóch simów? Dwa konie? Za dużo? Co prawda klacz jest źrebna, ale przecież nie urodzi więcej niż jedno. Zawsze rodzą jedno.
xMalwina jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.11.2011, 12:34   #3
ginsei

Domyślnie

A czy u lubej jest miejsce na dziecko?

Bo ja cię zrozumiałam tak, ze kierujesz rodzeństwem i z tego rodzeństwa, facetem baraszkowałaś z kobietą, która nie jest w twojej aktywnej rodzince.
W takiej sytuacji dziecko będzie zamieszkiwać z matką, a co za tym idzie - możesz mieć nawet jednego Sima, ale jak rodzinka wybranki jest ośmioosobowa, to się skichać możesz, a nie zaciążysz

Ograniczenia są takie:
max Simów - 8
max zwierząt - 6
suma zwierząt i Simów - 10
Więc mając 2 rodzeństwa możesz mieć spokojnie 6 zwierząt, przy trójce zwierząt (gdy ci się konie oźrebią), możesz mieć 7 Simów.

Przepraszam, że post pod postem, ale właśnie przeczytałam w nowym CD-Action (w recenzji Zwierzaków), że jest możliwe zamiana zwierzęcia w Sima. To prawda? Słyszeliście coś o tym?

Ponoć jest 'coś' co jest w stanie to zrobić...

Ostatnio edytowane przez Vanitas : 26.11.2011 - 07:46
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 17:18   #4
xMalwina

Cytat:
Napisał ginsei Zobacz post
A czy u lubej jest miejsce na dziecko?

Bo ja cię zrozumiałam tak, ze kierujesz rodzeństwem i z tego rodzeństwa, facetem baraszkowałaś z kobietą, która nie jest w twojej aktywnej rodzince.
W takiej sytuacji dziecko będzie zamieszkiwać z matką, a co za tym idzie - możesz mieć nawet jednego Sima, ale jak rodzinka wybranki jest ośmioosobowa, to się skichać możesz, a nie zaciążysz

Ograniczenia są takie:
max Simów - 8
max zwierząt - 6
suma zwierząt i Simów - 10
Więc mając 2 rodzeństwa możesz mieć spokojnie 6 zwierząt, przy trójce zwierząt (gdy ci się konie oźrebią), możesz mieć 7 Simów.

Przepraszam, że post pod postem, ale właśnie przeczytałam w nowym CD-Action (w recenzji Zwierzaków), że jest możliwe zamiana zwierzęcia w Sima. To prawda? Słyszeliście coś o tym?

Ponoć jest 'coś' co jest w stanie to zrobić...
Dziękuję, nie wpadłam na to! Przecież to oczywiste.

Cytat:
Napisał Rosemarie Zobacz post
Czy u Was też tak rzadko przychodzą bezdomne psy/koty? Ja ich prawie nie widuję, a właśnie chcę, żeby przychodziły.
Same z siebie rzadko. Ale jak kupisz gnomy z tabliczkami zachęcającymi przybłędy to przyjścia, to częściej. Są w dekoracjach w kategorii rzeźby.

Jeszcze mam pytanko odnośnie jednorożca. Da się go jakimś kodem przywołać? Mam sima, który jest koniarzem, zna trzy zaprzyjaźnione konie, zaadoptował dwa dzikie, minął mu cały okres bycia młodym dorosłym i nigdzie nie widziałam jednorożca. Mieszka w tym miasteczku ze zwierzaków na A

Ostatnio edytowane przez xMalwina : 11.12.2011 - 17:23
xMalwina jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 18:08   #5
jaja

U mnie te gnomy nie działają, zanim postawiłam to brzydactwo nic bezdomnego nie przychodziło, po postawieniu (w krzaczorach, żeby nie raziło) też nic do przygarnięcia nie przychodzi, tylko psy sąsiadów zaczeły częściej szczekać mi pod bramą. Lipa z tym jest, bo też chciałam cokolwiek przygarnąć

xMalwina: przyznam, że ja też nie mogłam żadnego jednorożca dorwać, dopóki ktoś nie napisał, że znalazł go "śledząc" dzikie konie. Chodziłam simem od popołudnia za stadkiem (siedziały w parku dla psów praktycznie cały dzień), aż wieczorem pocłałowały nad to urokliwe jeziorko; mimo że nieraz tam zaglądałam i nie było go tam nigdy, to tego razu się jakimś cudem pojawił. Może to bez związku, ale nie tylko ja tak miałam, spróbuj, nie zaszkodzi
o żadnym kodzie na przywoływanie jednorożca jeszcze nie słyszałam
jaja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.12.2011, 13:51   #6
Beatrice

Cytat:
Napisał xMalwina Zobacz post
Jeszcze mam pytanko odnośnie jednorożca. Da się go jakimś kodem przywołać? Mam sima, który jest koniarzem, zna trzy zaprzyjaźnione konie, zaadoptował dwa dzikie, minął mu cały okres bycia młodym dorosłym i nigdzie nie widziałam jednorożca. Mieszka w tym miasteczku ze zwierzaków na A
Jednorożec pojawia się w AP przy tym wodospadzie w niedzielę ok. godziny 20
stare 25.11.2011, 23:34   #7
anie_1981

Tak, ale w wersji na konsole. Zwierzaki mają coś takiego jak moce karmy.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.11.2011, 11:25   #8
ginsei

Tego, to już nie napisali... Albo znowu ja nie doczytałam, że to na konsolę...
Dzięki Anie
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.11.2011, 12:16   #9
zuzapets

cześć mam pytanko?
za pomocą kodu dodałam do rodziny jednorożca i jak mogę np edytować go czyli dodać mu bródkę i ośli ogon? ponieważ jak klikam na jednorożca moją simką to nie ma takiej opcji żeby go edytować może ktoś mi pomóc?
zuzapets jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.11.2011, 12:32   #10
Vivienne
Guest

@beata18ns

Jest jeszcze opcja adoptowania od sąsiada, który chce się pozbyć zwierzaka. Klikasz na laptopie albo komputerze opcję w stylu "Adopcja sąsiedzka", albo coś, nie pamiętam. Rodzina Fox ma do oddania źrebaki
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 10 (0 użytkownik(ów) i 10 gości)

Zasady Postowania