|
|
|
|
#1 |
|
Reputacja: 10
|
Mam stłumienie okazji, nie podejmuję żadnych wyzwań.
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
hej a ma ktoś z was problem z dziećmi w TSZ ?? jak tylko dzieciak mi pojedzie na wycieczkę szkolną to od razu niestety coś sie blokuję i zawsze jak jest w szkole to wyświetla się ze jest na wycieczce. to dla mnie duzy błąd bo nie mogę w tedy dostawać wyzwań ani chodzić na zajęcia pozalekcyjne. A tak w ogóle to w nowym mieście jak sie zaczyna grać rodziną to zawsze dziecko nie ma wyzwań ani jednego. jak dorośnie tez, w innych miastach mi się udaje... az mi sie nie chce grać bo lubię tak grać aby sim wszystko zdobywał ( nagrody)
|
|
|
|
#3 |
|
|
Wie ktoś może gdzie znaleźć krokodyla?
Do mojego Sima przed chwilą zadzwonił jakiś doktor i coś tam było napisane, że jego krokodl zdechł i czy mój sim mógłby mu znaleźć drugiego. Zgodziłam się na to ale nie mam pojęcie gdzie można znaleźć krokodyla. Pomożecie?
|
|
|
|
#4 |
|
Reputacja: 11
|
Krokodyla znajdziesz w zbiorniku wodnym w Egipcie albo używając rozsiewacza w buydebugu.
Agnieszka86 na wycieczkę jedzie się automatycznie, chyba że odrzucisz kominikat o pozwoleniu na nią, który pojawia się dzień przed planowaną wycieczką. W komunikacie pisze ze dziecko zostaje zwolnione ze wszystkich zajęć poza lekcyjnych w czasie wycieczki a więc po prostu nie wyrażaj na nią zgody gdy wyskoczy takie okienko, to wtedy dziecko będzie miało normalny dzień w szkole a potem zajęcia pozalekcyjne. Ostatnio edytowane przez Chloé : 06.01.2012 - 19:28 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
wpisałam w wyszukiwarkę ale nic dokładnego nie wyskoczyło więc pytam:
Czy ktoś z was zajmuje się hodowlą koni?? Opłaca się kryć tymi końmi ze stadniny? Lepiej sprzedawać źrebaki, czy już dorosłe konie? Czy można sprawdzić jakiej rasy jest koń (wiem że przy zakupie, ale czy później się da?) czy pies? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
|
Na pewno
![]() Raczej lepiej mieć własne konie z maksymalnymi umiejętnościami biegu i skakania, bo nawet wtedy może nam się zdarzyć źrebak, któremu brakuje 3 punktów umiejętności do maksa Dorosłe, przynajmniej widać ich umiejętności ![]() Myślę, że jednorożców jest tyle ile w rodzinach, plus jeden na wolności - chodzi o to, że jak zmienisz rodzinę, albo jednorożec w rodzinie umrze, to, żeby młodsze pokolenie miało szanse na zobaczenie tego NCPa, gra go generuje. Więc, prawdopodobnie, po zaadoptowaniu tego drugiego jednorożca, pojawi ci się kolejny ![]() Śledząc pragnienia Simów ![]() Na początku trzeba dać Simowi interakcję 'oglądaj' na dzikim koniu. Zazwyczaj po pewnym czasie pojawia się u Sima pragnienie, że chce konia pogłaskać, albo dać mu produkty rolnicze - jak wtedy to zrobisz, to masz 70% szans, że koń się nie fochnie W ogóle 'oglądanie' dzikich zwierząt sprawia, że zarazem masz z nimi większą 'znajomość' oraz wzrost umiejętności 'przyjaciel lasu' czy coś takiego. Umiejętność ta jest 'ukryta', więc nie sprawdzisz bez modów, na jakim poziomie ona jest. Dzięki niej można za to łatwiej zaprzyjaźniać się ze zwierzętami oraz łapać np. ptaki - masz większe prawdopodobieństwo na ich oswojenie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
3kokolina
Gdy oddajesz zwierzaka do adopcji pojawia ci się okienko jakiego chcesz pupila oddać. Wszytko tam pisze, łącznie z rasą ^^ + Moje pytanie Jeśli takie coś istnieje [szukałam, nie mogę znaleźć] jak instrukcja zaawansowanego edytowania zwierzaków, byłabym wdzięczna za podrzucenie linku ^.^ A jeśli nie ma, to chociażby możecie powiedzieć jak się robi ..włosy. [?!] Chodzi mi u psów i kotów, bo nigdzie nie mogę znaleźć. No kurde, Cole [tak to się pisze?] mają na sobie jakiś dziwny puch, a nie włosy -.- Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi xD
![]() Fight. Ostatnio edytowane przez lazuryt00 : 07.01.2012 - 11:36 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Jeju, wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu pograłam koniem (jednorożcem.
) i się załamałam. Już rozumiem o co chodziło z tym 'dziwnym' galopem! Koń pędzi jak oszalały, zacina się, fłeee! Nie chcę tego. Czekam na nową łatkę, bo to ona powinna to poprawić, tak?
|
|
|
|
#10 |
|
|
Już myślalam, że mam coś nie tak z grą i mi się psuje. Jednorożec, jak się ustawi na opcję ,,galopuj" biega jak szalony. Wszystkie konie które mają mistrzostwo w biegach tak mają jak galopują czy tylko jednorożce? Bo jak moja simka chce się gdzieś szybko przedostać na jednorożcu to pozostaje jej tylko teleportacja ale nie zawsze jest miejce.
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|