|
![]() |
#1 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Albo usunąłeś jakiś dodatek do gry, albo Cię spotkał bardzo przykry błąd gry i w dodatku backupu też nie masz...
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Nie usuwałem ostatnio niczego.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Masz mody? Bo jeśli masz wadliwego moda lub dodatek z sieci, i po reinstalce oddasz to do gry, to efekt będzie ten sam. No a jeśli zapis zdążył się już popsuć to i tak go nie uratujesz. Niby możesz spróbować przenieść ludzi do innego zapisu z modem NRaas Porter, ale jak już zapis się popsuł na amen, to nie wiem, czy się uda.
Na mts odsyłają w sytuacjach problemowych do takiego standardowego poradnika, żeby najpierw wyczyścić cache gry, jeśli nie pomoże to zabrać mody... No i jeśli to pomoże to stopniowo oddajesz mody aż się dowiesz, który zawinił. Jeśli i to nie pomoże, to trzeba zresetować folder gry w Documents and Settings. Gdy ja miałam problem, to okazało się, że mam wadliwe wzory z tsr. Do tego podczas naprawy plików package rigFix'em, popsuł mi się jeden żyrandol. Nie zauważyłam tego wcześniej, ale teraz podczas drobiazgowego sprawdzania dodatków, Dashboard mi podświetlił ten żyrandol. Pamiętacie jak narzekałam, że gra mi się straaaasznie wlecze w AP? No to teraz chodzi niemal tak płynnie jak w SV czy BP. Także czystki warto robić ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Ja nie mam żadnych modów ani w ogóle niczego z neta a na tym zapisie aż tak mi nie zależy bo grałem tylko dwa simowe dni i całą rodzinę mam zapisaną w skrzyni, razem z domem, ale chcę to naprawić i nie wiem co mam zrobić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
No to spróbuj kroki 1 i 3, wyczyść cache gry, a jak to nie pomoże, to zresetuj folder The Sims 3 3 z Moich Dokumentów...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Ale jak ja mam to zrobić?
Sorki ale się nie znam i trzeba mi wszystko tłumaczyć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
W tym poradniku na dole, podałam jak czyścić cache gry, służy do tego program Dashboard z mts. W poradniku są nawet obrazki.
http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
A co to w ogóle znaczy ''wyczyścić cechę gry,,?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Nie umiem tłumaczyć... Jak zrobisz wszystko to co jest pod nagłówkiem: "Specjalne info dla użytkowników modów NRaas!", to będziesz miał wyczyszczony cache... Po prostu kasuje się pliki, no a żeby czegoś ważnego nie skasować przypadkiem, to używa się programu Dashboard. Cache jest grze potrzebny, bo wrzuca sobie do niego np. etykietki rzeczy z CAS\tryb budowy\kupowania. Ale jak się tam błąd jakiś wkrada, to lepiej jest te pliki usunąć. Gra je sobie odtworzy, może już bez błędów.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
A co to ''cache,, i które ja mam usunąć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|