Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 10.12.2011, 15:11   #1
Spectrum
Guest

Domyślnie Odp: Problemy z grą

Samshana, miałem podobny problem. W moim przypadku wystarczyło ściągnąc najnowsze sterowniki do kart graficznej .
Było by jeszcze dobrze, gdybyś podała parametry swojego komputera.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.12.2011, 18:23   #2
Samshana

Reputacja: 10

Już działa dobrze, dzięki : D
Samshana jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 20:30   #3
Miyo
Guest

Hej, mam mały problem, a w sumie dwa.

1. Gdy przełączam z rodziny 1 na rodzinę 2 na pasku simów mam postaci z rodziny 1. Żeby było ok, muszę wejść na ekran główny i od nowa włączać.

2. Dzikie konie..zniknęły. Mam wrażenie, że to po pojawieniu się jednorożca, który z nimi przyszedł. Koło 5 on zniknął, a konie spały. Rano trochę się nimi zajęłam, a potem poszły. Tak jak zawsze były przy zbiorniku wodnym teraz ich nie ma w całym mieście. Bezdomne zwierzęta też jakoś zniknęły. Jakoś dwa dni po odwiedzinach przeniosłam dom w miejsce bliżej jezior, w którego okolicy nie ma innych domów, a jest mały park.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.12.2011, 21:48   #4
ultraviolence

Cytat:
Napisał Miyo Zobacz post
Hej, mam mały problem, a w sumie dwa.

1. Gdy przełączam z rodziny 1 na rodzinę 2 na pasku simów mam postaci z rodziny 1. Żeby było ok, muszę wejść na ekran główny i od nowa włączać.

2. Dzikie konie..zniknęły. Mam wrażenie, że to po pojawieniu się jednorożca, który z nimi przyszedł. Koło 5 on zniknął, a konie spały. Rano trochę się nimi zajęłam, a potem poszły. Tak jak zawsze były przy zbiorniku wodnym teraz ich nie ma w całym mieście. Bezdomne zwierzęta też jakoś zniknęły. Jakoś dwa dni po odwiedzinach przeniosłam dom w miejsce bliżej jezior, w którego okolicy nie ma innych domów, a jest mały park.
1. Miyo, używasz tego nowego przycisku do przełączania rodzin? Jeśli tak, to zmieniaj rodziny tak, jak do tej pory. U mnie dzieje się tak samo i chyba nie ma na to żadnej rady... Przycisk jest po prostu nie do użytku (przynajmniej na razie, może naprawią to w następnej łatce).

2. Co do drugiego, niewiele Ci pomogę, bo jak na razie z końmi nie miałam zbyt wiele styczności... Może trochę odczekaj? Gra po pewnym czasie powinna wygenerować nowe. Dzisiaj grałam w Sunset Valley i przez pierwsze simowe dwa dni, po mieście nie plątał się ani jeden bezdomny zwierzak. Dopiero na trzeci dzień przylazł do mnie pod drzwi bezpański kot, a w ogródku buszował dziki koń
stare 11.12.2011, 22:20   #5
anie_1981

Do mnie w ogóle nie przychodzi nic bezdomnego...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.12.2011, 09:47   #6
ultraviolence

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Do mnie w ogóle nie przychodzi nic bezdomnego...
U mnie też nie ma tych bezdomnych zwierząt nie wiadomo ile, ale przynajmniej raz dziennie (wg doby simowej) jakieś 2-3 przybłędy się pojawią - czasem tylko jedna. Chodzi tu głównie o psy i koty, bo dzikie konie widzę jeszcze częściej. Spróbuj może ustawić w ogrodzie te figurki gnomów z tabliczkami - ktoś pisał, że ponoć przyciągają na parcelę bezdomne zwierzęta.
stare 18.12.2011, 12:53   #7
nmin

Mam dziwny problem z Simką. W rodzinie są cztery osoby i pies, ale zdarza się to głównie jej i czasem psu. Dom ma piętro i jeśli na przykład Simka znajduje się na piętrze, a każę jej skorzystać z toalety, to podchodzi do niej, "spływa" przez sufit na parter i dopiero stamtąd wchodzi po schodach na górę, z powrotem do łazienki. To samo dzieje się, jeśli każę jej iść na dolne piętro. Wygląda to tak:

Myślałam, że winny jest obiekt z MTS, bo zauważyłam problem mniej więcej po wstawieniu go do domu, ale po usunięciu go nadal jest to samo.
Oczywiście na drodze niczego nie ma, zresztą zastawiona droga spowodowałaby protest Simki, a nie przechodzenie przez sufit
Nie mam ochoty przeprowadzać rodziny, bo ten dom jest idealny dla niej i w innym stracę ochotę do gry tymi Simami. Problem jest jednak dość irytujący, początkowo to znosiłam, ale za każdym razem? Ile można?

Komputer oczywiście spełnia wymagania, zresztą nie dopatrywałabym się tu przyczyny.
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 15:14   #8
anie_1981

Wyczyściłaś cache gry po pozbyciu się podejrzanego obiektu? Jeśli masz moda NRaas Master Controller, kliknij na komputer lub Ratusz i wybierz: NRaas\Master Controller\Miasto\zresetuj wszystko. Reset powinien odbyć się na pauzie, a po nim włącz grę na kilka sekund, znowu pauza, zapisz grę i załaduj ponownie ten zapis.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 17:08   #9
słonko

A nie używałaś kodu ,,moveobjects,, podczas budowy domu i nie przestawiałaś za jego pomocą simów? Mi się tak zdarzało jak podczas budowy domu sim mi przeszkadzał,bo stał w jakimś nieodpowiednim miejscu, więc go przestawiałam i później jak już grałam to działo mi się to samo co tobie.
słonko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2011, 20:25   #10
nmin

słonko, używam czasem moveObjects podczas meblowania, ale ten problem z Simką pojawiał się po kilku różnych włączeniach, a wiadomo, że kod przestaje działać po wyjściu z gry.
Ten dom w ogóle jest jakiś dziwny, wzięłam go ze skrzyni, to ten czerwony z podstawy - ma coś z poziomami, nie mogłam zlikwidować płotu.

anie_1981, dzięki, przy następnym włączeniu gry tego spróbuję

Dziwne, ten obiekt to pianino z MTS, zawsze zerkam na komentarze i jakoś nikt się nie skarżył...
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania