|
|
|
|
#2 |
|
Reputacja: 13
|
powoli bierze mnie cholera. przy anulowaniu akcji zrebaka, akcja zamiast zniknac, dalej sobie wisi z czerwonym krzyzykiem, a ze zrebakiem nie da sie zrobic absolutnie nic. kod resetsim nie dziala, co zrobic z tym fantem?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
hej wszystkich simsomaniaków !
![]() Zakupiłam niedawno simsy zwierzaki i natknęłam się na taki problem. Gra śmiga, że aż miło (nigdy nie miałam z trójką problemów) wszystko wygląda pięknie, simy są idealne bez niedociągnięć ale problemem są zwierzaki. wyglądają w ten sposób : http://i39.************/wufexe.jpg . Jak myślicie co mogę zrobić? Czy to wina karty czy ustawień (moja karta to : Intel G33/G31 Express Chipset Family. Jeśli to wina karty to jaką polecacie kupić w miare przystępnej cenie? Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
#4 | |
|
Guest
|
Cytat:
Przepraszam, że się tak narzucam ale naprawdę nie wiem co robić
|
|
|
|
|
#5 |
|
Reputacja: 10
|
Miałam ten sam problem. Jeżeli masz najnowsze sterowniki do karty, to oznacza. że karta jest po prostu za słaba. U mnie pomógł niestety dopiero zakup nowego komputera (miałam laptopa, gdzie nie da się wymienić karty)
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej, potem biblioteki DirectX. Następnie przejdź do ustawień gry na zakładkę związaną z grafiką i zaznacz opcję "renderowanie zaawansowane".
EDIT: http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/439889.page - może tutaj znajdziesz jakieś rozwiązanie.
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 02.04.2012 - 15:28 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Na kartach grafiki się nie znam, ale na ustawieniach w grze już trochę tak, sprawdź czy masz w opcjach grafiki włączone Renderowanie Zaawansowane, jak nie, to włącz. Sprawdź też, czy masz aktualny DirectX i stery do grafiki.
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guest
|
Cytat:
jeszcze jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Hej, dawno nie wchodziłam, bo przestałam grać, bo gra odmówiła współpracy... Mam pytanie i problem zarazem - po instalacji Zwierzaków wszystkie meble z netu przestały mi działać... czy teraz po nowych łatkach itd coś się zmieniło i dodatki już działają czy dalej trzeba je w jakiś sposób naprawiać itd? Simsów nie mam jeszcze zainstalowanych, bo nie wiem, co mam zrobić z dodatkami... Proszę o jakąś podpowiedź, co mam zrobić, żeby mi te dodatki zaczęły działać na nowo
Pozdrawiam PS. mam nadzieje, że wyraziłam się dosyć jasno ^^ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Ponoć po instalacji Zwierzaków i wgraniu aktualizacji, dochodzącej w tym dodatku, niektóre obiekty przestają działać prawidłowo. W rozwiązaniu tego problemu może pomóc Ci ten temat: http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=61965
Co do nieoficjalnych dodatków z sieci, aby móc cieszyć się nimi w grze, należy spełnić kilka podstawowych warunków: 1. Przed jakąkolwiek aktualizacją gry, przenieś folder Mods w bezpieczne miejsce (np. na pulpit). Ja robię jeszcze tak samo z Downloadsem, ale usłyszałam parę głosów, że to nie jest konieczne - wolę jednak dmuchać na zimne. Po wgraniu łaty, foldery z dodatkami powinny wrócić na swoje miejsce. 2. Po ściągnięciu dodatków package i sims3pack, każdorazowo powinno kasować się cztery pliki cache (znajdują się w: Moje Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 3; ich nazwy to CASPartCache, compositorCache, scriptCache i simCompositorCache). Za pomocą programu Sims 3 Dashboard, można wyszukać ich więcej, ale nie widzę takiej konieczności. Zawsze kasuję tylko te cztery podstawowe i wszystko jest w porządku. 3. Należy pamiętać o włączeniu opcji pojawiania się w grze zawartości zmodyfikowanej. To chyba wsio O prawidłowej lokalizacji folderu z dodatkami i pliku Resource.cfg nie wspominam, bo pewnie o tym wiesz.
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|