|
![]() |
#1 | |
Administrator
Reputacja: 102
|
![]() Cytat:
Jeśli wierzyć renderowi simów(który jednak nie był z samej gry) można uznać, że właśnie w takim kierunku idą. Osobiście nie jestem tym zachwycony. Otoczenie w TS3 było cudowne, szkoda że simów jakoś nie potrafią zrobić ładnie. No ale najważniejsze to żeby chociaż podstawy dawały możliwość zrobienia porządnych simów(jak w TS2). Ostatnio edytowane przez Caesum : 16.07.2013 - 16:09 |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
Zgadzam się z Caesum. Mi się CAS w trójce w ogóle nie podoba. Simy przypominają plastelinowe lalki. Modulacja głosu sima też mi się nie podoba, a szczególnie u simek bo głos jest taki nienaturalny wręcz przesadnie skomputeryzowany. Wracając do tematu: jeżeli mam kupić "The Sims 4" to tylko po zapoznaniu się z opinią tych, co już grali. Dla mnie najważniejsze są nowe interakcje oraz historia jaką twórcy wymyślą. Czy będą Ćwirowie, Laandgrabowie, siostry Kaliente itd. czy zupełnie co innego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Nie neguję absolutnie Waszej miłości do ts2, ale trzeba coś wybrać. Może i Simy wyglądały lepiej w ts2, choć mi bardziej chodzi o to, że w dwójce jakoś łatwiej jest tworzyć różnorodnych Simów. Więcej suwaków, czy coś. Osobiście nie uważam wcale, że Simy z trójki są brzydsze niż te z dwójki. Ja za nic bym nie wróciła do poprzedniczek ts3, bo dusiłabym się w tych zamkniętych otoczeniach. Ten bezmiar pustego pola dookoła domu aktywnej rodziny (można niby w dwójce zrobić "atrapy" sąsiednich budynków, ale wygląda to koszmarnie), te ekrany ładowania, brak wspólnego czasu dla całego miasta, przez co dzieciakami z różnych rodzin trzeba grać osobno, by dorosły i się hajtnęły. Straaszne. Niedawno widziałam dwójkę i jakoś tak nie podobała mi się za szczególnie. Mam jeszcze gdzieś płytę z moimi danymi do dwójki, zapisy, ludzie, domy, CC itd, ale samej dwójki już nie mam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() wszystko zależy od tego, jak ktoś urządzi sobie okolice ![]() atrapy sąsiednich budynków też chyba są w trójce prawda? ratusz, szpital i takie tam ![]() przyjaciele sima którym gram, mogą przecież przeskakiwać grupy wiekowe razem z simem ![]() ekrany ładowania? no jak ktoś ma folder downloads załadowany dodatkami to będzie się ładować w nieskończoność ![]() u mnie to trwa raptem minutę kiedy gra się załaduje ![]() ale to możemy tak spekulować jeszcze przez długi czas, co jest lepsze ![]() co do czwórki jednak, to ja sama nie wymagam za wiele, dla mnie wystarczyłoby, żeby dwójka miała możliwość chodzenia po otoczeniu i nic więcej mi nie trzeba, bo z tego co słyszałam interakcje między simami są i tak bardziej rozbudowane niż w trójce ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Myślę, że twórcy powinni się nie tylko skupić na grafice, ale i na dopracowaniu szczegółów jakich brakowało w poprzednich częściach "The Sims". Powinno być o wiele więcej karier. Poza tym simowie nie powinni brać naczyń z powietrza bo to jest kompletnie nierealistyczne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Nie chcę większego miasta! - już w IP się gubię
![]()
![]() |
#7 |
Reputacja: 14
|
![]()
Kompletnie nie rozumiem o co chodzi z tym plastelinowym wyglądem simów w trójce, Ja po prostu tego nie widzę i trójkowe simy podobają mi się. Naturalnie nie mam problemu z tym, że komuś się nie podobają, bo to kwestia gustu. Dla mnie jednak ważniejsze od wyglądu simów są możliwości jakie daje gra. Niestety w trójce brakuje mi wielu elementów, które były w poprzedniej części, a którą uwielbiałam i nadal od czasu do czasu gram w TS2. Pamiętam jak cieszył mnie każdy nowy dodatek, każdy bez wyjątku wnosił do gry coś ciekawego i simy były naprawdę ładne. Jednak po nowościach jakie pojawiły się w trzeciej odsłonie gry (mam tu na myśli głównie otwarty świat i ujednolicony dla wszystkich simów upływ czasu), trudno grać w dwójkę tak jak kiedyś, bo zwyczajnie przeszkadzają ekrany ładowania oraz to, że z czasem dzieci stają się starsze od swoich rodziców. Gram więc w dwójkę z sentymentu i po to żeby wysłać simy na wspaniałe wakacje, zabawić się w klubie lub poprowadzić jakiś własny biznes. To było coś i tego najbardziej brakuje mi w trójce.
Jeśli więc chodzi o The Sims 4, dla mnie najlepsze byłoby połączenie TS2 z TS3. Mogliby nawet dokładnie powtórzyć dwójkę ze wszystkimi dodatkami kropka w kropkę, tylko umieścić to wszystko w otwartym świecie. No ale wiadomo, że tak nie zrobią, bo nikt już by nie grał w poprzednie części, nie mówiąc już o zarzutach o brak pomysłowości ![]()
![]() |
#8 | |
Administrator
Reputacja: 102
|
![]() Cytat:
Choć świat to też by mogli urozmaicić, bo góry na samej heightmapie to nie są popularne już od wieków. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Zdaję sobie sprawę z faktu, że należę pod tym względem do mniejszości, ale chciałabym, żeby w The Sims 4 taki styl w wyglądzie simów został zachowany, to znaczy, żeby nie były zbyt rzeczywiste. Ogólnie, to trochę boję się tej czwórki, a konkretnie tego, że faktycznie zrobią ją dobrze i zapragnę ją mieć, ale mój komputer sobie z nią nie poradzi ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]() Jak wiecie logo The Sims 4 uzyskało kilka kosmetycznych zmian. Dodano nowego plumboba, "The" przeniesiono nad "I" i delikatnie poprawiono kolory. Uzyskaliśmy logo w bardzo wysokiej rozdzielczości, które możecie zobaczyć poniżej. Bardzo podoba nam się nowy plumbob! A Wam? Z powodu wysokiej rozdzielczości zdjęcia nie wstawiam go bezpośrednio na forum ! http://i.imgur.com/3hKCNkc.jpg Źródło: TwojeSimy.com _______________________________________ "Producenci idą w stronę realistyki gry, simy mają być bardziej atrakcyjne. Czy to nastolatka czy muzyk, spędzamy dużo czasu nad projektowaniem simów. Chcemy aby gracz poczuł że jeszcze takiego czegoś nie było w poprzednich odsłonach The Sims." Ze zbioru: SimsVip.com __________________________________________________ _________ Kilka faktów o The Sims 4 [...]
- Nie będzie wymagało połączenia z internetem. - To powrót do pierwszych odsłon gry lecz w lepszym wydaniu. - Powstaje wraz ze studiem Maxis - Zespół który pracuje nad nową odsłoną pracował nad The Sims 2/1 - "Pracujemy nad tym, aby gra była dostępna dla tak wielu graczy, jak to możliwe. Damy Wam znać, kiedy zatwierdzimy ostateczne wymagania." Więcej na targach GameScom |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 29 (0 użytkownik(ów) i 29 gości) | |
|
|