Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 05.07.2015, 19:00   #1
Libby
Administrator

Reputacja: 15
Domyślnie Odp: Miasteczko

Szkoda Teresy... Maurycy z Mirandą nie miał lekko Ciekawa jestem, jakie plany miałaś dla Dosi .

Iza wyrosła na taką ładną dziewczynkę Janusz to strasznie podejrzany typek i jeszcze zachowuje się jak pedofil na tym placu zabaw. Ma szczęście, że go jeszcze policja nie zgarnęła
A Michasia trochę nie przesadza? Izaak wyrządził jej sporo złego, ale chciał dla niej dobrze i bardzo ją i Izę kochał. Nie popieram tego, że się zabił, ale czy naprawdę zniszczył Michasi życie? Dzięki niemu ma Izę Po prostu szkoda mi Izaaka Spikniesz Michasię i Janusza? xD

Ach, ta Nastka... zachowuje się jak dziecko. Wiedziałam, że poznała Lilkę Dobrze, że ją w końcu adoptowali Choć rozmowa między Lilką a Nastką wydała mi się jakaś taka... dziwna(?). No nie wiem... jakby Lilka była za mądra lub czytała Nastce w myślach... W czymś tu przesadziłaś chyba
Lilka też ładnie wyrosła

Generalnie fajny odcinek i czekam na więcej I jedz przed pisaniem odcinka, głodomorze

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.07.2015, 13:19   #2
MsAnonymous

Reputacja: 10

Rycek, Rycek to taki ksiądz z mojej parafii, który ma trójkę dzieci. W sumie też bym na jego miejscu miała wątpliwosci co do ojcostwa, ale jak dobrze, że się szczęsliwie skończyło, nikt nie umarł ani nikogo nie porzucił.
Janusza nie ogarniam na razie. A głupia Michasia mysli, że utrzyma córkę przy sobie. xD
Rozczuliło mnie to zdjęcie i ten tekst.
Czwarty komentarz!
MsAnonymous jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2015, 08:01   #3
MsAnonymous

Przyrzekam całym sercem, że będę komentować odcinki zaraz po ich przeczytaniu, zamiast odkładać to na później.
Maurycy ma przesliczne oczy. Rzeczywiscie, Franek ma taki niewinny i delikatny wygląd, tacy to zawsze mieszają.
Liscik Izy trochę skojarzył mi się z liscikami z dzieciństwa w "Love, Rosie" C. Ahern. Może nawet trochę shippuję Michalinę i Janusza. Trochę.
Liliana NIEEEEE.
stare 11.08.2015, 20:10   #4
Shiver

Reputacja: 21

Za rzadko tutaj zaglądam i potem robią mi się zaległości

15.07

Nie sądziłem, że z Maurycego taki kobieciarz! Bardziej bym się spodziewał takiego skakania na boki po Mirandzie (biorąc pod uwagę jej wcześniejsze zachowanie). Całe szczęście się chłopak ogarnął Dziewczynka zasługuje na pełną rodzinę a poza tym wyglądają razem z Mirandą taaaaaak uroczo! I ten ślub! Mnie nigdy tak ładnie nie wychodzą
Dosia wyrosła na całkiem ładną panienkę! Już jestem ciekawy jak jej namieszasz w życiu

OMG, list Izy mnie powalił Aczkolwiek cała historia jest bardzo smutna... Nadal nie bardzo podobają mi się te ciągłe kłamstwa. Wiem, że Michasia robi to dla dobra dziecka, ale czy przypadkiem tylko bardziej jej nie krzywdzi?
No przynajmniej Janusz zyskał zaufanie Michasi I dobrze, lepszy taki "ojciec" niż żaden. I mam nieodparte wrażenie, że coś między nimi zaiskrzy...
No i miałem rację Wygląda to trochę tak jakby zbliżyły ich te wszystkie złe rzeczy, które przeżyli w przeszłości. Ciekawe czy im się uda, chociaż patrząc na reakcję Michasi na wypadek Janusza mam dobre przeczucia (i tylko spróbuj mu coś zrobić )

Omamusiuboska, Liliana jest TAKA PIĘKNA
I następny piękny ślub Mam nadzieję, że Lucek i Lilka będą razem szczęśliwi (czyli, że nie będziesz im za bardzo mącić )

Cytat:
Nie, nie sikał.

KOLEJNY NARKOMAN?! No nieeeee
I ONA TEŻ?!!! Bardzo mi się to wszystko nie podoba :/

29.07

Cytat:
Shiver - podziwiam za ignorancję! I zazdroszczę.
Ummmmm
Ale komentuję teraz

Franek i Dosia! Romanse młodych zawsze na mnie jakoś szczególnie działają
Okej, Franek to jednak idiota Coś czuję, że będzie tutaj następne dziecko "bez" ojca... (biologicznego w każdym razie). Chociaż może nie... Jakoś Frankowi nie ufam w każdym razie...
Słaba ta czapka Oli

Cytat:
Wiedząc, jaki był dalszy ciąg, jest mi cholernie smutno, gdy patrzę na to ich wspólne zdjęcie =(

Tak jakoś przeczuwałem, że Januszowi się wszystko przypomni
Ale wait... WHAT?!!! To był Izaak przez ten cały czas?!!!
No i teraz Iza jest zupełnie rozkojarzona, gdyby jej nie okłamywano to może byłoby łatwiej jej wszystko wyjaśnić... Całe szczęście się udało
Ten ostatni ślub to zdecydowanie mój ulubiony

To trochę straszne, ale Lilka w wersji "stoczonej" wygląda jeszcze lepiej Ale wiadomo, wygląd to nie wszystko...
Hmmmm, już wiem skąd Lilka ma te kości policzkowe
I tak mi jej szkoda... Wybrała złego faceta, podjęła złe decyzje. Ale teraz ma szansę wyjść na prostą, tylko musi tego chcieć.
Będę jej kibicował
stare 18.08.2015, 14:16   #5
Shiver

Chociaż raz będę na czas!

Widzę, że znalazłaś lokatorów do Twojego Gasthausu
Sylwia ma bardzo ciekawą urodę Ale szkoda, że jest taka uzależniona od brata, wiadomo dużo razem przeszli, ale w końcu warto by się usamodzielnić. A on jeszcze robi sobie z niej sprzątaczkę i udaje jej ojca...
No dobra, tym razem miał rację, ale to się mogło każdemu przydarzyć... I to bardzo smutne, że Seweryn ma takie zdanie o siostrze Ale przynajmniej pomaga jej przy Sergiuszu
COOOOO?! Ledwo kogoś polubię to Ty mi tutaj go uśmiercasz
Dobrze, że Seweryn zajął się chłopcem, zawsze lepiej żeby wychowywał się w biologicznej rodzinie, nawet jeśli rodziców brakuje. No i wyglądają razem tak uroczo
Sergiusz urodę odziedziczył po mamie, już widzę te tłumy wielbicielek

Franek stąpa po (cienkiej) krawędzi... Ciekawe kiedy ją przekroczy i wszystko się wyda... I co na to powie Dosia. Tylko niepotrzebnie się zamartwia. Aczkolwiek metamorfoza rzeczywiście się jej przydała, tutaj wygląda jak emerytka Teraz wygląda o wiele lepiej
Tylko szkoda, że wszystko poszło na marne... Ale dobrze, że była stanowcza. A Frankowi zebrało się na wyrzuty sumienia trochę za późno

Szkoda Lilki Ale na szczęście wyszła na prostą A jej siostra jest uuuuroooooczaaa I w ogóle fajnie sobie popatrzeć (chociaż raz ) na taką sielankę
No i mam nadzieję, że Lilka znajdzie sobie kogoś fajnego i będzie szczęśliwa
stare 31.08.2015, 09:19   #6
MsAnonymous

O popatrzcie, też mam w swojej grze rudą studentkę która ma romans z profesorem. Ale ona nie skończyła jak Elinora. Wróżę bestseller. XD
Eh, szkoda Dosi. Teraz to tylko wzajemne obwinianie się o to czego już nie zmieni. Oli żal też, że musiała żyć z takim ojcem, Elinora dobrze się na szczęscie sprawi jako jej przybrana matka. ^^
stare 18.09.2015, 20:39   #7
Shiver

Jestem, nie zapomniałem o Miasteczku!

Elinorze należał się ten sukces. Szkoda, że osiągnęła go dzięki swojemu nieszczęściu, ale mimo wszystko fajnie, że się jej udało
Jaka Ola jest ładna!
Tak betewu, to nawet nie wiesz jak bardzo chciałbym mieć niektóre Twoje simy w mojej grze, zresztą podejrzewam, że nie jestem jedyny
Uuuu, mam takie dziwne przeczucie, że przez tę książkę Elinora i Seweryn wrócą do siebie... W sumie wystarczy mi już to, że w końcu zrozumiał jakim był debilem
HA, wiedziałem, że tak będzie! Chociaż ten ich pośpiech ze ślubem jakoś mnie nie przekonuje...
Ooo, nowa ślubna sceneria! Ciekawa odmiana od Twojej zwyczajowej kapliczki
Szkoda trochę Oli... Ale tak to zwykle jest - jedna osoba jest szczęśliwa a druga nie i potem się "wymieniają"
Jak zobaczyłem to zdjęcie to już myślałem, że Seweryn umiera Ale ogólnie zrobił się bardzo "dziadziowaty", po niektórych simach prawie nie widać, że są emerytami a on wygląda bardzo staro.
BLIŹNIAKI!

Franek chyba się nigdy nie zmieni I nawet mu dobrze w długich włosach!
Ale fajnie, że utrzymuje dobry kontakt z córką
No tak, ścięłaś mu włosy, czemu mnie to nie dziwi? Oby mu się z Adą ułożyło, może w końcu się chłop ustatkuje
Ehhh, no i znowu się moja zasada sprawdza - Franek jest szczęśliwy, więc Ola nie czuje się najlepiej (tak, tak, to nie jest tego powodem, ale mimo wszystko). A Ada już mnie zaczyna wkurzać, więc nie wiem jak to dalej będzie... I ma zły wpływ na Franka, ten znowu się zachowuje jak idiota
Na szczęście Ola znalazła prawdziwy dom Niech się jej dobrze wiedzie
stare 04.09.2015, 20:46   #8
Shiver

Melduję się!

To na pewno przypadek, ale moje "artystyczne" simy to zazwyczaj rudzielce właśnie, sam nie wiem czemu właściwie Romans z profesorem i jeszcze do tego dziecko? Nie spodziewałbym się tego patrząc na Elinorę szczerze mówiąc. Ciekawe co na to Seweryn...
CO. ZA. IDIOTA.
I jeszcze poronienie Oby się pozbierała...

Dosia?! Naprawdę?
Najbardziej szkoda oczywiście Oli, kolejne dziecko bez rodzica... Właściwie bez obojga bo Franek nawet się nie umie (i nie chce?) nią zająć. Woli obarczyć swoim dzieckiem siostrę, która na dodatek przeżyła własną tragedię... (no oczywiście mógł niczego o tym nie wiedzieć, ale mimo wszystko). Chociaż z drugiej strony może opieką nad Olą pomoże chociaż Elinorze uporać się z przeszłością...

Lena i Szczepan wyglądają razem uroczo No i ten ślub, piękny! (jak zawsze u Ciebie zresztą ) I jeszcze do tego taki fajny dzieciaczek! No normalnie pełna sielanka, ciekawe tylko na jak długo...
O NIE, trzy razy na jeden wpis to zdecydowanie za dużo
Swoją drogą dlaczego Lena nie mogła znaleźć sobie jakiejś pracy żeby wesprzeć finanse rodziny? Chociaż na pół etatu, Filipa mogłaby podrzucać do dziadków, ewentualnie wynająć opiekunkę. Wystarczyłoby trochę chęci...
Tutaj Lena wygląda NIEZIEMSKO
Oby im się jakoś wszystko ułożyło
stare 11.07.2015, 17:22   #9
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Od 5 dni mam otwartą zakładkę z tym odcinkiem i się jakoś nie mogłam zabrać za napisanie komentarza -_-
No ale jestem. W końcu.

Już chciałam pisać, że prezencja Waltera jest dla zmyłki i w głębi serca to spoko facet, więc się rodzice niepotrzebnie czepiają, bo przecież się oświadczył i wziął za Michaelę i Olafa odpowiedzialność i w ogóle, a potem przeczytałam, że miał problemy z alkoholem.. I cała moja obrona poszła... spać

http://s20.postimg.org/lybznrgot/sna...d_1874ce35.jpg --> zawsze mnie zastanawiało, co twórcy gry mieli na myśli, umieszczając tę zieloną breję w butelce do mleka

Rany, ja też przeczytałam, że to mąż ma na imię Gizela

Szkoda Teresy, biedny Olaf..

Rycek też biedny.. Wszyscy są biedni

Miranda jest... dziwna.
Dennis odmówił przyznania się do dziecka, to wzięła się za Rycka? A może już sama nie wie? (Zresztą ten Dennis też - coś tam o nim poczytałam, ale kurczę, panny z dzieckiem się nie zostawia )
No, ale Maurycy przynajmniej umiał się zachować. Miło, że postanowił pomóc Mirandzie, mimo że rzuciła go jak worek ziemniaków.
Zobaczymy, co z tej małej Dosi wyrośnie

Cytat:
Napisał Janusz
Co ze mną jest nie tak?!
Nie no, nic.. To w końcu całkowicie normalne, kiedy obcy facet podchodzi do samotnej dziewczynki na placu zabaw, bo chce ją pohuśtać. Nie ma w tym nic dziwnego, ależ skąd
Cytat:
Smutne jest to, że dzieciaki uczą się od swoich rodziców, żeby unikać takich simów jak ja.
Tak, to smutne, że rodzice uczą dzieci instynktu samozachowawczego i zabraniają im rozmawiać z obcymi.. Jak tak można?

Mam dziwne przeczucie, a nawet pewność, że Janusz skądś Michalinę zna.. No, chyba że oprócz pracy na stacji zajmuję się również wróżeniem na pół etatu.
Cytat:
Napisał Mamuśka w gorącej wodzie kąpana
Przyłapałam pana na gorącym uczynku...
NA CZYM go przyłapała? Racja, rzucanie piłką jest obrzydliwe, gdzie ja mam głowę
Ale ta ich kłótnia.. Uśmiałam się (Wiem, jestem dziwna)
Cytat:
- Zamilcz, Izabelo. Od tej pory będziesz wychodzić na plac zabaw jedynie w obecności kogoś dorosłego.
Ale Janusz jest dorosły, więc Iza chyba spełnia ten warunek, co nie?
Cytat:
- I NIE ŻYCZĘ SOBIE, żebyś się zadawała z tamtym mężczyzną. Zrozumiano?
Och.. Albo i nie...

No, ale przynajmniej zaczęły ze sobą spędzać więcej czasu. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.
Chociaż nie podoba mi się to, że Iza nic nie wie o swoim ojcu. Michalina jest trochę niesprawiedliwa.. A Izaaka to już chyba nigdy nie przestanie mi być szkoda

Czytając rozmowę między Lilianą a Anastazją, trudno stwierdzić, która w tym duecie uchodzi za dorosłą. Lilka bardzo spokojnie przyjęła wieść o tym, że jej druga mama jest tak naprawdę jej pierwszą mamą. Żadnego zdziwienia ani nic.. Trudno ją zaskoczyć

Biedny Lucek, kto by pomyślał, że Liliana będzie w swoich postanowieniach taka wytrwała Czyli czekamy na rychłe oświadczyny?

A Marcysia to słodziak :3
stare 13.07.2015, 23:05   #10
tut

Reputacja: 15

Ufff. Przeczytałam wszystko od A do Z

Nie dziwię się Michalinie, że tak zareagowała, gdy zobaczyła Izę z tym gościem. Zrobiłabym tak samo.

Cytat:
- Jak to? Nawet moja mama miała swoje ulubione zabawy.
- Na przykład jakie? Może mi się jakaś przypomni.
- Rzucanie piłką!
- Miałem rację.
To brzmi tak, jakby jednak znał skądś Michalinę.

Anastazja dziwnie zareagowała, gdy odkryła, że to jej córka. Czemu tak ją odrzuciła? Chyba właśnie powinna chętniej ją adoptować skoro jest już starsza i ma warunki by wychowywać małą...

Dumnemu tatusiowi jakoś mi nie pasują te okulary.

Lilka wygląda strasznie chudo w tym szaro-czerwonym kombinezonie. Czemu taka niedotykalska xD
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Zasady Postowania