Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się Blogi FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.08.2012, 00:10   #201
Spectrum
Guest

Domyślnie Odp: PORADNIK - Jak zainstalować rzeczy z internetu (pliki packages)

hmm, ale to okienko wyskoczy tylko po pobraniu 1 linka przynajmniej tak mi się wydaje. inne 'wersje' modu po prostu wykasują lub ograniczą wspomnienia bez zbędnej informacji.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.08.2012, 23:15   #202
anie_1981

Wpisy bloga: 4
Reputacja: 10

Bindi, jak pobierasz tą wersję, która dopuszcza tylko najważniejsze wspomnienia, to jest to już gotowy mod, tam się nic nie ustawia... "Okienko" wyskakuje tylko jeśli chcesz stworzyć własną wersję moda, czyli chcesz inny zestaw wspomnień. I wtedy nie wrzucasz tego do modsów, bo to jest program do tworzenia pliku package, jaki Ci odpowiada.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.08.2012, 23:57   #203
Chloé

Reputacja: 11

To by wyjaśniało trudności, ale też dziwne że ten mod nie działał skoro był gotowy bo miałam go w grze a uporczywe wspomnienia automatyczne z byle bzdurami ciągle wyskakiwały, no ale uporałam się już z tym za pomocą NRaasa MC

Mam jeszcze jeden problem z karierą sportowca, simy nie chcą iść do pracy ani grać mecze, ikonki z działaniem same znikają. Resetowałam miasto tym Nraasem ale nie pomogło, jest na to inny sposób?
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.08.2012, 11:59   #204
ultraviolence

Cytat:
Napisał Bindi Zobacz post
Mam jeszcze jeden problem z karierą sportowca, simy nie chcą iść do pracy ani grać mecze, ikonki z działaniem same znikają. Resetowałam miasto tym Nraasem ale nie pomogło, jest na to inny sposób?
A kombinowałaś coś z przenoszeniem stadionu w inne miejsce? Ja miałam podobny problem z tym studiem (Kryształek Pikczers, czy jakoś tak). Jako, że wciąż grałam w Sunset Valley a koniecznie chciałam wypróbować nową karierę, umieściłam parcelę ze studiem na lekkiej górce (przy tak dużym rozmiarze terenu nie znalazłam nic odpowiedniejszego). Niestety takie ustawienie spowodowało, że simy w żaden sposób nie mogły dostać się na parcelę. Ikony znikały, a ja głowiłam się o co chodzi. Dopiero po kilku godzinach wpadłam na pomysł, aby tam zajrzeć - no i rzeczywiście, wszystko przez zbyt wysoki teren.
stare 13.08.2012, 12:17   #205
Chloé

Reputacja: 11

Nie ruszałam stadionu ani nic zmieniałam, gram w okolicy Starlight Shores. Problem występuje w każdej rodzinie ze sportowcem.

Ostatnio edytowane przez Chloé : 13.08.2012 - 12:20
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2012, 01:31   #206
Owieczka12456

Mam taki problem z tymi plikami package, odinstalowałam grę(podstawę i dodatki) i znów zaistalowałam wszystko, normalnie włączyłam i zawsze jak wchodziłam wcześniej automatycznie miałam plik mods w komputer/dysk c/program files/electronic arts/sims 3 a teraz nie mam, więc próbowałam tego 1 sposobu i stworzyłam w komputer/dysk c/program files/electronic arts/sims 3 plik mods itd., wszystko wraz z plikiem resource i włączyłam grę i nic.! próbowałam też tym nowym że w dokumentach stworzyłam mods itd. i też nic.! nawet wszystko jak w tej aktualizacji było to zrobiłam, nie wiem dlaczego i też nie mam pliku seved sims w dokumentach a wcześniej miałam.! Zależy mi na tym ponieważ chciałabym mieć nrassa znowu, a bez niego "nie umiem grać" proszę o pomoc.!

Ostatnio edytowane przez Owieczka12456 : 16.08.2012 - 01:34
Owieczka12456 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.08.2012, 10:15   #207
anie_1981

Wpisy bloga: 4

Jak widzę, instalujesz mody starą metodą, a teraz większość modów\dodatków itp potrzebuje nowej metody. Katalog Mods nie idzie do Program Files, tylko do Documents and Settings.

Jako, że jestem leniwa i nie chce mi się pisać całej litanii w kółko, po prostu podaję linka do mojego bloga. Ja już inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię, niż tam.

http://forum.thesims.pl/blog.php?b=205
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 26.08.2012, 13:44   #208
ultraviolence

Hmm... Tak się zastanawiam... W folderze Packages mam ponad tysiąc plików. Myślałam o tym, aby scalić je w jeden wielki, ale czy to jest bezpieczne? Podobno jeden plik zbiorczy nie powinien przekraczać 300MB - moje pliki package w sumie ważą 3,58GB Oczywiście można odjąć od tego niekonwertowalne hacki, ale w zasadzie one zajmują tak mało miejsca, że nie zrobi to większej różnicy.

Drugą opcją jest ta, że scalę je tematycznie, czyli np. ubrania jako jeden plik, fryzury jako drugi i tak dalej. Jest jednak kolejne "ale", podobne, jak w pierwszym przypadku. Same fryzury zajmują 1,46GB, czyli też przekraczają 300MB.

Jaka opcja z tych dwóch będzie najkorzystniejsza według Was?
stare 08.09.2012, 13:02   #209
kaka123

Też mam problemy z Package. Nie działają mi ani na dysku z grą, ani w Documents and Settings. Wcześniej grałam na laptopie i wszystko działało, a jak na stacjonarny się przeniosłam wszystko padło. Nraas też nie chce działać. Może brakuje mi jakiś sterowników, bo przed formatem kompa wszystkie dodatki i mody chodziły ładnie.
Jakieś pomysły? Czego w komputerze może brakować?
kaka123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.12.2012, 19:53   #210
Violet

Jak usunąć pliki sims3pack? W sensie że usuwam je w downloads/oknie startu a one i tak są w grze :/ Wiem że było ale nie chce mi sie szukać

Tagi
nie działają, packages, sims3pack, strój

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania