Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 14.06.2014, 12:58   #1
octavessens

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał simka334player Zobacz post
A więc....
Czekoladowa złośnico, wydaje mi sie że musisz ani1981 wybaczyć , ja ją dobrze rozumiem. Gdzie ma wyrazić swoją frustrację jak nie na forum.
No wybacz, ale bez przesady, przez ponad sto stron tego tematu ani tylko się powtarza, że "w ts4 nie zagra, nie kupi", "że grafika" taka sraka i owaka oraz, że sims 3 jej się zacina mimo, że ma super duper komputer, albo co najlepsze, że "wkurza ją brak basenów bo jej simowie zawsze mają baseny i pływają". GRY NIE KUPI, ALE PRZEŻYWA RZEKOMY BRAK BASENÓW! No proszę was, po co się powtarzać i po co interesować się grą, która się nie podoba i nie zamierza się w nią grać. Typowa hejterka.

Ostatnio edytowane przez octavessens : 14.06.2014 - 13:07
octavessens jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 14.06.2014, 14:30   #2
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Irbis, co do stylu potruszania to obawiam się że wybór bedzie obowiązkowy.
Jedyna nadzieja w tej ikonce na samej górze. Osoba tworząca simkę nie używa jej, łudzę się, że to ikonka oznaczająca brak stylu chodzenia, ze sim będzie poruszał się standardowo.
Cytat:
Irbis, taki offtopic na chwilę. Co do łatwości gier i "zidiocenia", tak myślę że to nasza , dorosłych , wina. Zamiast wymagać od dzieci idziemy na łatwiznę i obniżamy wymagania....firmy żeby sprzedać a rodzice ,żeby mieć święty spokój???
Zgadzam się, to zawsze wina dorosłych. Do tego internet, w którym można znaleźć wszystko i nie trzeba się z niczym męczyć, nie trzeba czytać książek, głowić się nad pracą domową itd., a że później nic w główkach nie zostanie, to taki drobiazg, którym nikt się nie martwi. Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba ze wszystkiego odpowiednio korzystać. Temat rzeka.
Cytat:
Napisał Gingers Zobacz post
Szkoda że ta seria coraz bardziej odchodzi od realizmu i uderza w coraz młodszą grupę wiekową, piąta odsłona pewnie będzie dla czterolatków.
Odchodzi od realizmu? Moim skromnym zdaniem ta gra nigdy nie miała być zbyt realistyczna. Dlatego właśnie od początku serii mamy w grze wróżki, wampiry, wilkołaki, mały plecak w którym pomieści się wszystko, odwiedziny kosmitów itp., itd.. Gra tylko naśladuje rzeczywistość, a nie ją odzwierciedla. I oby tak zostało. Ta gra ma odrywać od rzeczywistości, która rzadko kiedy jest tak łatwa i kolorowa jak w The Sims. Wygląda na to, że kolejna odsłona podoła temu zadaniu
stare 14.06.2014, 20:51   #3
xheyanna

Reputacja: 17

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Jedyna nadzieja w tej ikonce na samej górze. Osoba tworząca simkę nie używa jej, łudzę się, że to ikonka oznaczająca brak stylu chodzenia, ze sim będzie poruszał się standardowo.
Wydaje mi się, że skoro była opcja normalnego chodzenia już na Gamescom'ie w sierpniu (patrz filmik 6:30) to ta opcja zostanie
stare 14.06.2014, 22:50   #4
CzekoladowaZłośnica

Cytat:
A więc....
Czekoladowa złośnico, wydaje mi sie że musisz ani1981 wybaczyć , ja ją dobrze rozumiem. Gdzie ma wyrazić swoją frustrację jak nie na forum
Ok. Ja rozumiem, że komuś się coś nie podoba i po to jest forum żeby wyrazić swoją opinię. Ale po jaki ciul pisać w każdym poście to samo? Chyba tylko po to, żeby sobie nabić ich ilość. A poza tym od jakiegoś czasu w tym temacie nie pojawia się nic innego jak kilkustronowa frustracja anie na temat basenów i grafiki itd.

EDIT:
Co do filmiku to jestem zachwycona . Już się nie mogę doczekać aż stworzę pierwszą rodzinkę .
CzekoladowaZłośnica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 00:06   #5
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał CzekoladowaZłośnica Zobacz post
Co do filmiku to jestem zachwycona . Już się nie mogę doczekać aż stworzę pierwszą rodzinkę .
Mam dokładnie tak samo Zawsze zaczynałam poznawanie nowej serii gry czy nowego dodatku od trybu tworzenia sima. Tak będzie i tym razem. Coś jednak czuję, że szybciutko obskoczę wszystkie opcje, ubrania i dodatki, żeby przejść do poznawania trybu budowy i wyglądu oraz funkcjonowania miasta. A jak już to wszystko obejrzę, znowu wrócę do trybu tworzenia sima i tak w kółko
stare 15.06.2014, 00:14   #6
CzekoladowaZłośnica

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Mam dokładnie tak samo Zawsze zaczynałam poznawanie nowej serii gry czy nowego dodatku od trybu tworzenia sima. Tak będzie i tym razem. Coś jednak czuję, że szybciutko obskoczę wszystkie opcje, ubrania i dodatki, żeby przejść do poznawania trybu budowy i wyglądu oraz funkcjonowania miasta. A jak już to wszystko obejrzę, znowu wrócę do trybu tworzenia sima i tak w kółko
Normalnie mam wrażenie, że grasz tak samo jak ja
CzekoladowaZłośnica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2014, 12:00   #7
Chloé

Reputacja: 11

Ja prawdopodobnie grę kupię, grafikę jakoś przeboleję, ale już widzę jedną irytującą rzecz - zbytnią emocjonalność simów. Ta żywa gestykulacja i mimika sprawia że simy wyglądają na nadpobudliwych z syndromem ADHD. Jak moi introwertyczni z natury melancholijni simowie będą się tak rzucać przy każdej rozmowie to będzie to co najmniej dziwne.
Chloé jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2014, 13:04   #8
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Ja mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o TS4. Również nienawidzę tej bajkowej grafiki i tekstur, których moim zdaniem, właściwie nie ma (akurat tutaj TS3 postawiło poprzeczkę dosyć wysoko). Rośliny mnie dobijają, włosy też. Szkoda że ta seria coraz bardziej odchodzi od realizmu i uderza w coraz młodszą grupę wiekową, piąta odsłona pewnie będzie dla czterolatków. Ale z drugiej strony jeżeli gra nie będzie się zacinała i rozgrywka będzie fajna to będę grał, z nadzieją że mody rozwiążą wszystkie rzeczy które mi się nie podobają (zwłaszcza te paskudne szyby).
Chyba trochę będzie mi brakowało create a style, ale z drugiej strony to duże ułatwienie, w TS3 zrobienie ładnego domu do gry zajmowało mi mnóstwo czasu przez te tekstury, czekanie aż się wszystko wczyta 20 razy i jeszcze wybór koloru. Więc z oceną wstrzymam się do premiery, póki co naprawdę nie wiem czy gra bardziej mi się podoba, czy bardziej nie podoba. Teraz ważne jest żeby gra chodziła płynnie i była bez błędów (tak, jeszcze łudzę się że to możliwe)
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2014, 14:26   #9
adamo030

Ja najbardziej liczę, że jednak będzie kreator stylu mimo, że się pojawiło, że go nie będzie. Jakoś po grze w trójce sobie nie wyobrażam grania bez niego.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.06.2014, 14:55   #10
anie_1981

simka334player, to z tymi strefami w mieście to akurat proste jest. Podobnie jest np w Tomb Raider Angel of Darkness, w Parisian Getto. Po prostu idziesz i w pewnym momencie masz ekran ładowania, bo inna część dzielnicy musi się załadować. Ten podział miast na strefy to tylko podział graficzny. I tak większość danych dotyczących mieszkańców, to tylko wiecznie zmieniające się statystyki, kto z kim hajtnięty, z kim ma dzieci, kogo nienawidzi, gdzie pracuje i jak bardzo nie lubi swojej pracy

octavessens, tak jestem hejterką, bo wkurza mnie to, że firma leci w kulki i obcina grę jak tylko się da... Nie ma CASt'a, nie ma basenów, jest za to kiszkowata graficzka rodem z Doliny Muminków. Ale spoko, Ty i inni będzie mogli odsapnąć, bo już nie napiszę ani słowa w tym temacie. Dziwi mnie tylko to, że co by firma nie wymyśliła, to są tacy, którzy kupią taki bubel, tylko i wyłącznie dlatego, że to Simsy. To jest też powód dla którego śledzę niusy, bo zawsze ma się nadzieję, że ulubiona gra jednak będzie się jakoś prezentować. Na tą metę jednak już niczego nie zmienią, bo przecież amerykańskie dzieci wszystko kupią...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 24 (0 użytkownik(ów) i 24 gości)

Zasady Postowania