Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.06.2014, 07:11   #1
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

up - poprawka: jeśli BYĆ MOŻE nie ma basenów, to trzeba hejtować

Coby offa nie było, muszę przyznać, że ten opis funkcjonowania świata podzielonego na otoczenia jest bardzo zachęcający. Jeśli tak to będzie wyglądać w rzeczywistości to świetnie
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.06.2014, 09:28   #2
adamo030

Reputacja: 10

Nie wiem czemu, ale ja jakoś basenami się tak nie jaram w każdym razie jeśli będą robić dodatek z karierą czy coś, to oby poprawili ewentualnego projektanta wnętrz. Lubie zmieniać domy i pomieszczenia, ale wkurza mnie, że komuś sie tam coś nie podoba, a budżet często jest za mały by dać coś lepszego. A też to wygląda tak jakby trzeba było znać wszystkie 5 cech osobowości jakie dany sim posiada, żeby np się nie pojawiło te jego oburzenie. Ale to do dalekiej przyszłości. Póki co czekam na tryb kupowania z 4
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 10:34   #3
adamo030

No to samo mi się skojarzyło z tym ładowaniem. Ja w trójce lubie to, że jest otwartość, a te ładowanie jak nie będzie trwało Bóg wie jak długo będzie okej. Gorzej jak będzie długo.
stare 15.06.2014, 11:08   #4
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

up - ale co w tym jest takiego oburzającego? Dla mnie to świetna wiadomość. Chyba najbardziej logiczne połączenie płynności z postępem historii. Na pewno lepsze rozwiązanie, niż trójkowe, gdzie do parceli publicznych nie można było nawet wejść. Tutaj mamy ekrany ładowania, ale przynajmniej możemy tę parcelę zobaczyć od środka. No ale, trójka jest taka wspaniała i piękna, a czwórka taka obrzydliwa
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 11:10   #5
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

^ No ja też nie rozumiem co w tym takiego złego. Rozumiem, że grafika brzydka, że brak CASta, a nawet to, że basenów może(!) nie będzie. Ale doładowywanie lokacji to coś, co mieliśmy od zawsze, z tą tylko różnicą, że te tutaj nie będą w postaci ekranu ładowania, tylko przez ten czas będzie można dalej grać. Jak dla mnie to win-win, nie wiem o co cho.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 11:20   #6
adamo030

Ej a będzie ten kreator stylu? Czy w końcu nie?
stare 15.06.2014, 11:29   #7
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Z tego co wiem to nie będzie takiego jak w TS3, ale każdy obiekt czy ciuch będzie miał kilka opcji kolorystycznych.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 13:08   #8
Mamełe

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Z tego co wiem to nie będzie takiego jak w TS3, ale każdy obiekt czy ciuch będzie miał kilka opcji kolorystycznych.
Plus podejrzewam własne, bo te okienka z różnymi opcjami kolorystycznymi są różnej wielkości, jedne maja mniej do wyboru, inne więcej więc podejrzewam, że będziemy mogli tworzyć własne np. w jakimś programie graficznym i wrzucać je do swojej gry. To by mi nawet odpowiadało, bo w trójce miałam cala masę patternów, których nie używałam do wszystkich przedmiotów, co wydłużało o parę sekund ładowanie stylu.

Irbis różnie z tym bywa. Ja zwykle wybieram odbiór w punkcie. Najczęściej gra prędzej była w sklepie na półce niż moja do odbioru No ale ja często wykorzystuję specjalną kartę do emipku, którą dostaję za wypełnianie ankiet w internecie a pieniądze z niej można wykorzystać tylko na stronie empika lub smyka więc nie mam specjalnego wyboru

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 15.06.2014 - 13:12
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 11:53   #9
Effie

Reputacja: 11

Mam mieszane uczucia co do tego podzielonego otocznia i osobnego ładowania miejsc publicznych. Jasne, fajnie, że się będzie mniej gra cięła, ale martwi mnie, że wchodząc jednym Simem do klubu, jednocześnie tracę kontrolę nad resztą rodziny (lub odwrotnie, steruję sobie resztą a ten jeden Sim "hulaj dusza, piekła nie ma"). Zazwyczaj moje Simy mają poukładane czynności, żeby jak najlepiej wykorzystać dzień, a tutaj tracę na kilka godzin kontrolę i nie wiem czy te pozostawione bidulki robią to co powinny zamiast obijać się (bo coś przerwało kolejkę zadań, lub im się ona skończyła). Może się będzie dało przełączać nadal między tymi Simami, ale będzie to miało sens tylko jeśli czas ładowania nie będzie zbyt długi.
Effie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2014, 12:18   #10
αγάπη

Reputacja: 12

Jeżeli osobne ładowanie dużych parceli publicznych miałoby załatwić całkowicie sprawę króliczych nor byłbym mega zadowolony, co mi po otwartym świecie, w którym mogę wejść tylko do parku czy biblioteki (a swoją drogą zanim załadowały mi się w pełni tekstury, obiekty i obraz był normalny to też chwilkę trwało), chciałbym sklepy z ubraniami, restauracje do których można wejść, takie połączenie 2 z 3. Co do grafiki, faktycznie jest trochę za kolorowa, bajkowa, ale z drugiej strony czy ja wiem czy chciałbym takie 100% odwzorowanie świata Zresztą po trójce, która notorycznie się psuła, zawieszała, a to jakiś błędzik zapisu świata, a to sim przeleciał przez podłogę idąc do kuchni, 3 to niestety jeden wielki chodzący błąd i to kosztowny, tym bardziej zastanawia mnie, jak niektórzy mogą ją tak chwalić, a 4 której jeszcze tak na prawdę nie ma, nie kupią bo może nie ma basenów

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 15 (0 użytkownik(ów) i 15 gości)

Zasady Postowania