Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.06.2014, 20:39   #1
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

ja bym nie był happy :< Znikający sim to jedno, ale znikający samochód jest równie irytujący. Wolę ograniczone możliwości stawiania pojazdu
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.06.2014, 21:22   #2
anie_1981

Reputacja: 10

To jest fakt, w dwójce trzeba było stawiać parkingi przy drodze, w trójce mogą stać nawet w piwnicy. Piwnica przydaje mi się do wstawiania łodzi na tych przyczepkach.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2014, 21:27   #3
Mroczny Pan Skromności

Łódź w piwnicy... Jak Gibbs

To rozwiązanie z trójki jest dość wygodne i animatorzy nie musieli się napracowywać, ale to tak okropnie irytujące, że już wolę nie mieć swobody w rozmieszczaniu pojazdów na posesjach. W ogóle, to tyle czasu czekałem na jakieś informacje o animacjach i się nie doczekałem...
stare 19.06.2014, 21:38   #4
anie_1981

A tak serio, to ja bym chciała animacje samochodowe, ale żeby dali coś, czego nigdy nie było w Simsach, bramę wjazdową... Powinna się sama zamykać i otwierać, jak wyjeżdżamy samochodem.
stare 19.06.2014, 23:10   #5
Irbis

Czasami czytając wypowiedzi w tym temacie mam wrażenie, jakbym przespała całe wakacje, że już jest jakiś czas po premierze i wszyscy prócz mnie w TS4 już grali i dlatego tak dobrze wiedzą, co w grze jest, czego nie ma i jak co wygląda.
---------------------------------------
Ostatnie ciekawostki na temat gry podane przez SimGuru podobają mi się. Podróże kosmiczne, rodzice emeryci, karmienie piersią (bo nigdy tego w simach nie było), no i będzie kolekcjonerstwo, które bardzo lubię w tej grze. Kolejne plusiki dla TS4
stare 20.06.2014, 07:09   #6
Mroczny Pan Skromności

upup - człowieku, ja rozumiem, że można mieć dość czasami, bo niektórzy przesadzają stanowczo z tym krytykowaniem wszystkiego, ale Ty z kolei wpadłeś w drugą skrajność... Ktoś napisze, że obawia się ewentualnego braku basenów, bo np. jego ulubionym zajęciem w grze jest pływanie/topienie a Ty już piszesz tej osobie jaka to ona jest głupia, skąd ta informacja, skończ hejtować... To samo z potencjalnym brakiem rozbudowanych animacji (co jest moim zdaniem bardzo prawdopodobne, bo w TS3 tego nie było, więc dlaczego miałoby być teraz? nie od dziś wiadomo, że twórcy gry idą na łatwiznę, żeby zarobić i się nie narobić; ale przecież dopóki oficjalnie nikt nie napisze wprost, że tego nie będzie, to jest to bzdura wyssana z palca...). No bez przesady, to nie można już napisać niczego na ten temat, bo ktoś inny zrobił z igły widły? Jeśli dyskusja Cię bawi, to ciesz się - przynajmniej masz darmową rozrywkę. Mnie za to Twoje wypowiedzi tego typu nie bawią ani trochę - za to cholernie irytują, bo po pierwsze są nie na temat (ta jak moja wypowiedź teraz, ale to jednorazowy "wyskok" + za moment wrócę do pisania o grze), a po drugie narzucają innym Twój (dla mnie błędny) punkt widzenia.

Wracając do gry - moje ogólne odczucia na jej temat są bardzo mieszane. Wiele rzeczy cholernie mi się podoba. Pomysł z podziałem świata (jeżeli dobrze go zrozumiałem), świetny tryb tworzenia Simów, równie świetne opcje budowania, "naprawione" poruszanie się Simów (zwłaszcza w tłumie), reklamowane wszem i wobec emocje (tak tak, mi to się podoba; pod warunkiem, że nie będzie mi się bardzo narzucać, bo nie chcę żeby od tego zależało całe życie Simów), rozbudowana wielozadaniowość (która de facto była już w dwójce, ale co z tego, można powiedzieć, że to nowość i nikt się nie zorientuje ) i drobne smaczki w postaci m.in. krowokwiata, czy ujawnionego niedawno karmienia piersią. Ale to jedna strona medalu, a jest jeszcze druga. Przede wszystkim, nie sposób nie zauważyć, że twórcy w swoich wypowiedziach wyraźnie unikają niektórych tematów, co rodzi spekulacje (które pewnym osobom tak bardzo przeszkadzają). Nie mówię już o tym braku basenów, bo to jest dla mnie - pomimo tak licznych przesłanek - nadal bardzo mało prawdopodobne. Panu upup może się nie spodobać to, co teraz napiszę, więc zalecam przerwanie czytania. Otóż, bardzo obawiam się tych animacji. Już dawno czytałem jeden wywiad z jednym z twórców. Po zapytaniu o szczegółowe animacje jak te z dwójki odpowiedział bardzo wymijająco stwierdzeniem, że to wymagałoby dużo pracy od animatorów. Od tamtej pory nic nie widać i nic nie słychać. Piszcie sobie co chcecie, może Wam się to wydać błahostką, ale mi naprawdę zależy na powrocie dwójkowych animacji. One dodawały grze wiele uroku i bardzo umilały rozgrywkę. Były też jednym z powodów, dla których wróciłem do grania w dwójkę, czego nie żałuję. Po drugie, nadal niejasna jest sprawa bycia online podczas instalowania/uruchamiania gry. Dla mnie to o tyle ważne, że mam internet mobilny z transferem danych (dużym, co prawda, ale i bez Simsów zużywam praktycznie cały; poza tym nie jest on zbyt szybki, to dodatkowe utrudnienie). Na ten temat nie wypowiadam się bardziej szczegółowo, bo nie wiem jak to zostanie rozwiązane, niemniej pozostają obawy. Jest też kilka pomniejszych rzeczy, które mi nie pasują, z grafiką na czele. Tak, napisałem, że to pomniejsza rzecz. Dla mnie grafika nie jest tak ważna, zatem będę w stanie się przyzwyczaić, jeśli oczywiście reszta będzie w porządku.

Bez odbioru.
stare 20.06.2014, 09:51   #7
anie_1981

octavessens, ja uważam wręcz odwrotnie, większości ludziom z tego tematu TS4 się podoba, nawet jeśli na początku byli sceptyczni (nie piszę o sobie).

A żeby wrócić do tematu, ze wszystkich obiektów, najlepsza jest ta raaakieetaaa! Tak dla odmiany to Simy najeżdżają kosmitów, a nie kosmici Simów, choć odwrotnie też mogłoby być. Zawsze lubiłam małe zielone ludziki...
stare 20.06.2014, 10:59   #8
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Plusik dla laseczki za pierwszą część postu. I przypominam o tym, co się stało, gdy poprzednim razem doszło do takiego tematu.

A teraz odpowiadając na posta anie_1981, baaardzo bym chciał, żeby można było tą rakietą dostać się na jakąś niewidzialną parcelę, jak w TS1, gdzie można było się wspiąć po fasoli na chmurę z Willem Wrightem. Oj, to były czasy.

Cytat:
Napisał LaseeeeczkaXD145643 Zobacz post
Po zapytaniu o szczegółowe animacje jak te z dwójki odpowiedział bardzo wymijająco stwierdzeniem, że to wymagałoby dużo pracy od animatorów. Od tamtej pory nic nie widać i nic nie słychać.
Jakieś wieki ciemne muszą teraz być w The Sims Studio, skoro nagle ni stąd ni zowąd animatorzy nie potrafią podołać temu, za co im płacą. Jakby nie mogli wyciągnąć animacji z TS2. I nie wierzę, że to niemożliwe, bo Maxis już dawno coś takiego zrobił z TS1(TS1 na konsole, alpha TS2).
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.06.2014, 22:06   #9
octavessens

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Plusik dla laseczki za pierwszą część postu. I przypominam o tym, co się stało, gdy poprzednim razem doszło do takiego tematu.
No wybacz, ale skoro, ktoś napisał, że "to ostatni jego post", a dalej kontynuuje swoje smutne lamentowanie to chyba wskazuje tym na jakieś zaburzenia czy mi się wydaje ?

I moim zdaniem offtopu nie ma, bo dyskusja trwa dalej o ts4.
Baseny zapewne będą, mimo, że moim zdaniem tak ważne nie są. Bardziej zależy mi na grywalności, niż na zbiornikach wodnych.

Cytat:
Ktoś napisze, że obawia się ewentualnego braku basenów, bo np. jego ulubionym zajęciem w grze jest pływanie/topienie a Ty już piszesz tej osobie jaka to ona jest głupia, skąd ta informacja
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi? Dobrze wiedzieć
Ewentualnie to nawet ja uważam, że tych basenów nie będzie. Ale nie stwierdzam, tego bo gry w rękach nie miałem.

Ostatnio edytowane przez octavessens : 21.06.2014 - 22:09
octavessens jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 09:50   #10
Mroczny Pan Skromności

Cytat:
Napisał octavessens Zobacz post
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi?
Cytat:
ktoś napisał, że "to ostatni jego post", a dalej kontynuuje swoje smutne lamentowanie to chyba wskazuje tym na jakieś zaburzenia
Cytat:
CHCIAŁBYM, ŻEBY W SIMS 4 BYŁO WIDAĆ WŁOSY POD PACHAMI, ALE NWM PO CO SKORO I TAK GRA MI SIE NIE PODOBA I NIE KUPIE, ALE MAM SUPER KOMPUTER A S3 I TAK SIE ZACINA :<
Cytat:
OMG braku basenów też nie przeżyję! Naprawdę...
Cytat:
Tylko w kółko siedzisz i lamentujesz
Cytat:
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi?
Nie, zdawało mi się. Zwracam honor

Nie wiem, może ja jestem jakiś dziwny, ale jak ktoś ma swoje zdanie, to nie próbuję mu siłą narzucać swojego. To, że jeden ma takie priorytety, a drugi ma inne wydawało mi się rzeczą zupełnie normalną. ALE, skoro mówisz, że to świadczy o zaburzeniach, to przepraszam, najwidoczniej się pomyliłem co do całej ludzkości. Od dzisiaj koniec z tolerancją dla innego zdania, niż moje własne.

jeszcze złota myśl jako podsumowanie powyższych cytatów:

Cytat:
No proszę was, po co się powtarzać

Dla mnie priorytetem jest (to znaczy DLA WSZYSTKICH) powrót szczegółowych animacji, o czym już pisałem, a także brak błędów, które dawały mi się we znaki, a w trójkę nie grałem zbyt długo i nie miałem praktycznie żadnych nieoficjalnych dodatków. Dziękuję Kędziorku, że mnie oświeciłaś w sprawie instalacji, mogę teraz spać spokojnie
Teraz już chyba pozostaje tylko czekanie na przesunięcie daty premiery, bo w pierwszym terminie na bank się nie wyrobią. Może jak to ogłoszą to na pocieszenie dostaniemy porcję jakichś informacji.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania