Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczno¶ć Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia w±tku Wygl±d
stare 25.11.2013, 12:25   #1
Caesum
Administrator

Sk±d: Warszawa
Reputacja: 102
Domy¶lnie Odp: Pro¶by o drobne naprawy, spostrzeżenia itp.

Apocalypsa już dodała. Jest to tag [ justify=x ] dostępny pod przyciskiem , przy czym x to szeroko¶ć(w px lub %) na jakiej ma być wyjustowany tekst. Minimalna warto¶ć 500px, maksymalna 1024px. Zrobione tak, ponieważ na wyższych rozdzielczo¶ciach nie widać w ogóle efektu. Od razu dodam, że opcja ta nie ma efektu na przegl±darce Internet Explorer(no shit, sherlock).

A tutaj przykładowy tekst autorstwa Aleksandra. Justowanie 800px i cało¶ć wycentrowana:

---

¦wiat zamilkł obecnego dnia, nie wiedzieć czemu. Przerażało mnie to, ale nic nie mogłam poradzić. To już nie mój ¶wiat, może to i lepiej.
Wiatr targał gał±zkami płacz±cej wierzby, otulał ludzi wychodz±cych z ko¶cioła zimnym u¶ciskiem, rozwiewał włosy małych dziewczynek, trzymaj±cych chusteczki przy twarzy. Czarnowłosa zaniosła się płaczem, łapi±c za trzęs±c± się rękę człowieka, który miał ponoć nerwy ze stali. Nie dzi¶, nie tutaj, teraz każdy pozwolił sobie na chwilę słabo¶ci.
Wszyscy, całe skupisko ludzi, których było niewiarygodnie dużo pod±żyli za trumn± na cmentarz, czuj±c, że to już ich naprawdę ostatnie pożegnanie. Kruk wydał odgłos, chc±c wzi±ć udział w nostalgicznej ceremonii. Matka obróciła się, poprawiaj±c na głowie toczek i wydaj±c cichy jęk. Naprawdę, nie s±dziłam, że aż tyle ich przyjdzie. Rodzice pewnie też, ale nie dawali po sobie poznać, że tak nisko ceni± własn± córkę.
Wszyscy trzymali w dłoniach bukiety wygl±daj±ce jak prosto z wystawy najdroższej kwiaciarni. Przypominały często te, które otrzymuje się z okazji kolejnych urodzin, różniły się jedynie przewi±zan± wst±żk± z t± okropn±, kiczowat± formułk±.
Mój udział w ich życiu jednak się nie skończy, mimo że nikt nie będzie tego odczuwał. Postaram się doradzać Anne w kwestii doboru ubrań, chichotać, gdy Charlotte zarumieni się przed przystojnym facetem i najważniejsze – całować rodziców na dobranoc. Starać się być razem, choć nie wiem ile czasu będzie trwać to pożegnanie.
Nie spostrzegłam się, a już moje ciało wędrowało w dół. Razem z ostatnim uderzeniem trumny o podłoże opadł zwykły, niepozorny li¶ć, prosto na jej powierzchnię. Pragnęłam czego¶ doznać, fizycznego bólu, namacalnego, ale to już minęło. Pozostały mi jedyne uroki życia martwych – cierpienie psychiczne. Poczułam pustkę w głębi duszy, tak jak puste były zwłoki te pod ziemi±. Kiedy¶ zapomn±, że istniała Margaret Moon, dziewczyna o niebieskich oczach, które hipnotyzowały rozmówcę. Margaret, która była dobra z fizyki, Margaret, będ±ca uciele¶nieniem marzeń o idealnej córce a tym samym mało perfekcyjnej przyjaciółki. Mimo to, Charlotte i Anne nie mogły się z tym pogodzić. Musnęłam ich policzek, wargami zimnymi od ¶mierci, mówi±c, że je kocham. Spojrzały wtedy na siebie, czuj±c, że moja ¶mierć zbliży je do siebie bardziej niż cokolwiek innego. I ulga w oczach, jakby wiedziały, że maj± jeszcze siebie. Żadna nie odeszła, mimo tragedii jaka spotkała mnie. Chcę by były razem, nie musz± pamiętać. Nikt nie musi pamiętać. Po prostu życzyłam im szczę¶cia, jak każdemu tutaj.
Wszyscy przeżegnali się, gdy duszpasterz skończył uroczysto¶ć. To koniec.
Co¶ pękło. Co¶ rozpływało się przed moimi oczami. Co¶ się kończyło. Słyszałam tylko wycie. Zapłacz, mój drogi. Niech twój szloch będzie moim marszem pogrzebowym. W końcu nie od dzi¶ wiadomo, że nie powinno się tego wstydzić.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 25.11.2013 - 12:36
Caesum jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem

PAMIĘTAJ! ¬ródłem utrzymania forum s± reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecno¶ci.
stare 08.12.2013, 18:55   #2
Mroczny Pan Skromno¶ci

Reputacja: 14

można prosić o aktualizację? :>

http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=38324

@Kędziorek: Można

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 08.12.2013 - 18:58
Mroczny Pan Skromno¶ci jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 12.12.2013, 18:10   #3
Pink Panther

Reputacja: 25

Kiedy na forum pojawi się ¶wi±teczny klimat?
Logo, padaj±cy ¶nieg itd.
Pink Panther jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 12.12.2013, 18:36   #4
Malin

Sk±d: moje własne Idaho
Reputacja: 11

Prawdę mówi±c, jaki¶ czas temu chciałam zaproponować co¶ takiego, nawet zaczęłam co¶ robić:

ale nie skończyłam, a potem czapeczki stały się tak oklepane na forum, że odpu¶ciłam sobie Ale ja osobi¶cie też uważam, że można by jako¶ udekorować forum. Nie mówię, że napchać wszystkiego tak, że strona ledwo by się otwierała, ale chociaż jeden ¶wi±teczny element nadałby takiego fajnego klimatu
Malin jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 12.12.2013, 18:28   #5
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Eeee, nigdy nie pojawiało się nic takiego (przynajmniej nie za moich czasów), i nikt nie narzekał, że tego brak IMHO ¶wi±teczne avatary wystarcz±, inaczej forum byłoby byt obci±żone, dłużej by się ładowało, itd.

Meryam jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 12.12.2013, 18:56   #6
Libby
Administrator

Sk±d: z kabiny F-14 Tomcat
Reputacja: 15

Może jednak dokończysz to, co zaczęła¶?
stare 12.12.2013, 19:32   #7
Malin

Sk±d: moje własne Idaho
Reputacja: 11

Wła¶ciwie to nie ma problemu, na weekendzie mogę dokończyć, tylko musiałabym wiedzieć, w jakiej formie to zrobić. Czapka z tymi dekoracjami na przezroczysto¶ci i sami j± nałożycie na plumboba, czy jako¶ inaczej? I czy rozdzielczo¶ć ekranu ma tu co¶ do rzeczy? Mam 1440x900.
Malin jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 12.12.2013, 20:22   #8
Searle

Sk±d: Dolny ¦l±sk
Reputacja: 10

Jestem jak najbardziej za! Ładnie to wygl±da.
stare 13.12.2013, 14:03   #9
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

@malin: plumbob jest oddzielnym obrazkiem, niezależnym od tła, rozdzielczo¶ci, etc.

Meryam jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
stare 13.12.2013, 14:36   #10
Caesum
Administrator

Sk±d: Warszawa
Reputacja: 102

Je¶li chcesz to tu jest reszta logo:
http://i47.************/xga39z.png

Je¶li zrobisz zmiany nie zmieniaj±c wysoko¶ci i szeroko¶ci obrazków to wszystko powinno do siebie pasować.
Caesum jest offline   OdpowiedĽ z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytaj±cy ten temat: 19 (0 użytkownik(ów) i 19 go¶ci)

Zasady Postowania