|
![]() |
#1 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 | ||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Odstawiłam na razie "czwórkę" - gra bez małych dzieci i "normalnych" karier to już nie to samo ![]() Jak je przywrócą, to może nawet skuszę się na oryginał - oczywiście o ile cena będzie przystępna ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
Ja dodam jeszcze, że kompletnie nie zgadzam się z osobami, które twierdzą, że czwórka jest lepsza od dwójki czy trójki. Dla mnie coś, co jest wybrakowane, nie może być lepsze. W podstawie dwójki są takie elementy jak baseny czy małe dzieci, nie wspominając o tym, że można sobie stworzyć własne otoczenie i narobić tyle rodzinek ile się chce. O trójce już nie mówię. To tak jakby kupić nowy sweter, który jest podziurawiony i stwierdzić że jest lepszy od starego, porządnego (głównie mam tu na myśli dwójkę) bez żadnych defektów. No ale cóż, to chyba tylko dlatego że dziurawy sweter jest nowy
![]() Tak się złożyło że na razie miałam przerwę w graniu, jeszcze będę testować tą grę, ale dla mnie czwórka raczej będzie grą do pogrania co jakiś czas. Ostatnio edytowane przez TheBlackSheep : 10.09.2014 - 13:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Reputacja: 14
|
![]()
TheBlackSheep w czwórce też można sobie zrobić tyle rodzinek ile się chce, oczywiście mieszcząc się w ilości dostępnych parcel mieszkalnych
![]() A poważnie, właśnie wczoraj grając zastanawiałam się nad tym, jak szybko jedna rodzina simów będzie mogła zasiedlić całą okolicę. Teoretycznie, jeśli moje simy mają troje dzieci i każde z nich wyprowadzi się do swojego domu i będzie miało troje dzieci, z których każde wyprowadzi się i będzie miało troje dzieci, to już 13 parcel mieszkalnych będzie zajętych, jeśli dziadkowie umrą to 12. A ile jest ich w jednym świecie? 16? No tak czy inaczej z miasteczka zrobi się mała wioska zasiedlona przez jedną rodzinę ![]() Tak jednak być nie musi i jedyne co chciałabym zmienić w czwórkowych miastach to wygląd mapy, żeby nie przypomniała krainy skutej lodem. Ostatecznie jednak, nie wpływa ona bezpośrednio na jakość gry, a wiadomo, że tego nie zmienią, więc nie ma sensu się nad tym rozwodzić. Dlatego pomimo niektórych drobnych (dla mnie) wad gry będę w nią grała, bo jest w niej to, czego brakuje mi w dwójce (wspólny upływ czasu dla całego świata) i nie ma tego, co przeszkadzało mi w trójce (irytujące zacinanie się gry). A że dużo grałam w TS2 pomimo posiadania trójki, półotwarty świat kompletnie mi nie przeszkadza, bo i tak możliwości są większe niż w dwójce, okolice naszej parceli wyglądają lepiej, a ekrany ładowania są znacznie krótsze. Oczywiście dwójka to klasyka, ale myślę, że czwórka może być równie świetna ![]() ------------------------ Mój sim dzieciak całe dzieciństwo uczył się grać na skrzypcach i sądziłam, że gdy stanie się nastolatkiem będzie już tę umiejętność posiadał. Niestety okazało się, że musi wszystkiego uczyć się od nowa. Bez sensu ![]()
![]() |
#5 |
|
![]()
Może i nie posiada tej umiejętności, ale będzie się jej szybciej uczyć.
![]() |
#6 |
|
![]()
Może to wina konfiguracji komputera? Może warto odpalić grę ze zgodnością z systemem dedykowanym. Podejrzewam, że komputery spełniają wymagania gry więc problem tkwi albo z grą albo...no właśnie w czym ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
@beata18ns
Beata, nie przejmuj się zarzutami, że masz pirata i nie staraj się nikomu udowodnić nic na siłę, bo czy warto? Ja mam grę tylko w wersji cyfrowej, jak mam niby wtedy 'udowodnić' komuś, że mam oryginała? Niech spadają. ![]() Mi tylko raz zdarzył się crash - wywalilo mnie do pulpitu podczas ładowania galerii. Ale po ostatniej aktualizacji zauważyłam, że gra działa jakby troszkę gorzej - przycina się trochę jak w Sims 3. Nie wiem czy to kwestia aktualizacji czy tego, że w jednej rodzinie gram już długo, na samym początku problem nie występował. A co do gry - 21h w niej spędziłam, jak mi się nudzi to trochę odpalę i popykam, ale spokojne życie w tej grze jest nudne, najlepsze są skrajne emocje. Np wymusiłam na moejj simce rozwód z mężem. Trochę bez sensu że popłakała 2 dni i koniec, mogłyby takie traumatyczne uczucia i emocje wracaćco jakiś czas i w większym stopniu odbijać się na życiu sima.
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Irbis
zgadzam się z toba że czwórka może być b fajną grą, i że TS2 to klasyka. Chciałam wszystkim zwrócić uwagę że gramy w TS2 10 lat! Zdążyliśmy się przyzwyczaić, mamy pewne nawyki. A czwórka to nowa gra przecie i do niej trzeba sie przyzwyczaić. Nie wiem jak będzie ze mną , czy rzucę czwórkę i wrócę do dwójki. Na razie mi sie podoba i chetnie w nią gram. I naprawdę cieszę sie na dodatki!!!!! Kosiu, mam to samo, przed aktualizacją mnie wywaliło przez galerię do pulpitu a po aktualizacji ciutkę przycina. Ciekawe!
![]() |
#9 |
|
![]()
Trójka poszła już w niepamięć u mnie, w dwójke przestałem grać jak tylko 3 wyszła ;p W czwórce bardzo podoba mi się to, że pomimo niewielkiej ilości objektów nie mam problemu w zapełnieniu domu mebelkami gdzie taki problem miałem w sims 3, w 4 praktycznie nie mam wolnej ściany xd. Na wielki plus jest, że w końcu do kuchni jest więcej szafek, mówię tu o rodzajach jak np. mała lub duża wisząca szafka, wielka szafa narożne wiszące itp to samo z szafkami stojącymi tam pod guzikiem kół zębatych przy wyborze koloru, nie mówiąc o dekoracjach do kuchni. Jest czym kuchnie zapełnić. Przydało by się za to więcej krzaków i kwiatów i więcej rozrywek do ogródka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Wydaje mi się, że potrzeby Simów spadają nawet szybciej niż w dwójce, gdzie to akurat było tak wyważone, że mogłam łatwo zaspokoić wszystkie potrzeby Simów i grać sobie przyjemnie i bezstresowo. Tutaj co chwilę Sim jest nieswój bo ma niską potrzebę energii. Ponadto nie może zaspokoić potrzeby głodu w pracy, a szkoda, bo w dwójce tak było. Nie wiem już czy nie umiem Simom w czwórce rozplanować dnia czy faktycznie te potrzeby tak szybko spadają... :p
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|