Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Videostory
Zarejestruj się Blogi FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.04.2024, 20:52   #1
Malfurion

Wpisy bloga: 15
Reputacja: 19
Domyślnie Where Is My Girl?

Witam witam!

Przychodze do was z moja nowa praca, ktora jest w uniwersum filmu Somnerum, ktory notabene mozecie zobaczyc tutaj

https://forum.thesims.pl/showthread.php?t=68819

Niech was to jednak nie zwiedzie, poniewaz klip, ktory przygotowalem mozna smialo obejrzec bez znajomosci mojego filmo-serialu. Zapraszam do ogladania i komentowania!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.04.2024, 23:54   #2
Caesum
Administrator

Reputacja: 85
Domyślnie Odp: Where Is My Girl?

Obejrzałem sobie właśnie i muszę przyznać bardzo klimatyczny filmik i świetne ujęcia! Ciekawi mnie bardzo jak ludzie robią takie filmy w simsach, szczególnie ujęcia gdzie kamera się trzęsie lub szybko obraca wokół punktu. Mi trudno jest ustawić simów do jednego zdjęcia, a co dopiero całego filmiku.

Long story short bardzo profesjonalnie zrobione. Swoją drogą świetnie się składa, bo jakiś czas temu promowaliśmy Somnerum na naszych stronach społecznościowych, wrzucę więc link i do tego filmiku.

P.S. - Swoją drogą może warto by było tutaj i do Somnerum dodać informację, że są to raczej filmiki +18? Wytyczne są w ogłoszeniu w dziale forum: https://forum.thesims.pl/announcement.php?f=153 .
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.04.2024, 19:35   #3
Diana
Moderator

Reputacja: 41

Już zostawiłam komentarz na YouTube, ale zawitam i w temacie Wspaniała, dopracowana machinima, świetny pomysł i świetna realizacja. Pewnie już to kiedyś pisałam, ale to super, że po tylu latach nadal nagrywasz w simsach - Twoje filmiki to jedyne machinimy, jakie chce mi się oglądać

Pytanie z ciekawości, czy próbowałeś kiedyś nagrywać w TS4? Absolutnie nie uważam, że powinieneś przesiąść się na czwórkę (choć też chętnie zobaczyłabym, co mógłbyś tam zrobić), po prostu jestem ciekawa, jak pracuje się w TS4 w porównaniu do TS3.
stare 11.04.2024, 17:40   #4
Malfurion

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Obejrzałem sobie właśnie i muszę przyznać bardzo klimatyczny filmik i świetne ujęcia! Ciekawi mnie bardzo jak ludzie robią takie filmy w simsach, szczególnie ujęcia gdzie kamera się trzęsie lub szybko obraca wokół punktu. Mi trudno jest ustawić simów do jednego zdjęcia, a co dopiero całego filmiku.
Dzieki! No coz lata praktyki, ale przede wszystkim, cierpliwosci Gra potrafi byc na maxa irytujaca.

Natomiast jezeli pytasz o kwestie czysto techniczne, to ujecia kamery mozna zapisywac w grze natomiast kwestia "trzesienia" sie kamery to zabieg wykonany w postprodukcji.

Cytat:
P.S. - Swoją drogą może warto by było tutaj i do Somnerum dodać informację, że są to raczej filmiki +18? Wytyczne są w ogłoszeniu w dziale forum: https://forum.thesims.pl/announcement.php?f=153 .
Jasne moge dodac takie ostrzezenie, natomiast w przypadku tego klipu pasowalo by cos na wzor +16 raczej

Cytat:
Napisał Diana Zobacz post
Już zostawiłam komentarz na YouTube, ale zawitam i w temacie Wspaniała, dopracowana machinima, świetny pomysł i świetna realizacja. Pewnie już to kiedyś pisałam, ale to super, że po tylu latach nadal nagrywasz w simsach - Twoje filmiki to jedyne machinimy, jakie chce mi się oglądać
Jeszcze raz dzieki!

Cytat:
Pytanie z ciekawości, czy próbowałeś kiedyś nagrywać w TS4? Absolutnie nie uważam, że powinieneś przesiąść się na czwórkę (choć też chętnie zobaczyłabym, co mógłbyś tam zrobić), po prostu jestem ciekawa, jak pracuje się w TS4 w porównaniu do TS3.
Czworka zupelnie mi nie lezy pod wzgledem stylistycznym (np. nie wyobrazam sobie zrobic Somnerum w czworce ), choc widzialem ze po wgraniu roznorakich modow, gra wyglada calkiem ok. Dochodzi do tego tez to, ze musialbym sie zaopatrzec w dodatki i mody + troche ogarnac metody nagrywania w czworce. Takze nie za bardzo mi sie to widzi Ale czekam na simsy 5 moze one pozwola mi sie przesiasc na nowsza wersje gry

Natomiast jezeli chodzi o nagrywanie ogolnie, to juz predzej myslalem by troche podlubac w jakims potezniejszym narzedziu np. blender albo unreal engine

Ostatnio edytowane przez Malfurion : 11.04.2024 - 17:45
Malfurion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.11.2024, 22:24   #5
rudzielec

Wpisy bloga: 2
Reputacja: 10

Donku!

Jak zwykle jest klimat, trochę creepy, ale chyba o to chodziło, a przynajmniej już od początku wiadomo, że facet ma kiełbie we łbie Fajnie zbudowałeś napięcie, ta obsesja na punkcie tej konkretnej kobiety, chęć wzięcia jej życia we własne ręce, jest moc.
Pomijam już twój talent do kręcenia filmików, bo on się pięknie rozwija

PS. Postaram się nadrobić youtuba w najbliższym czasie, całuski
stare 10.11.2024, 16:33   #6
Malfurion

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
Donku!

Jak zwykle jest klimat, trochę creepy, ale chyba o to chodziło, a przynajmniej już od początku wiadomo, że facet ma kiełbie we łbie Fajnie zbudowałeś napięcie, ta obsesja na punkcie tej konkretnej kobiety, chęć wzięcia jej życia we własne ręce, jest moc.
Pomijam już twój talent do kręcenia filmików, bo on się pięknie rozwija

PS. Postaram się nadrobić youtuba w najbliższym czasie, całuski

No tego bym się nie spodziewał! 😄 Nie sądziłem, że ktoś jeszcze skomentuje tutaj filmik, a tu proszę, Rudzix! 🙈😊 Fajnie, że ci się podobało. Filmik jest powiązany z moim filmo-serialem, który podlinkowałem w pierwszym poście. Miło, że zajrzałaś, i mam nadzieję, że opublikujesz coś swojego! 😉😊😄

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania