Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Videostory

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.11.2024, 21:52   #1
Dimond

Reputacja: 14
Domyślnie Ezoteryczna Przyjaźń

Hej! Może i trochę stara rzecz, ale na tym forum nigdy nie była, a i po jakimś czasie postanowiłem zabrać się za nią raz jeszcze (premiera rozdziału V). Jest to horror, który powstał na bazie mojej fascynacji serią Silent Hill - ostatnio wznowioną, a więc kolejny powód, by dodać temat.

EZOTERYCZNA PRZYJAŹŃ

Harold i Sofia, po kilku latach, postanawiają się rozwieść. Jak się okazuje, życie może zależeć od wielu decyzji, jednak nie zawsze podjętych przez nas. Okoliczności, w jakich znajdą się bohaterowie, mogą tak naprawdę należeć do serii starannie zaplanowanych przypadków.

To będzie trochę eksperyment, bo tym razem całość powstała poza środowiskiem gry, a więc przenoszenie obiektów i postaci, oświetlenie czy ruchy kamery zajęły trochę więcej czasu niż zazwyczaj, ale efekt na pewno będzie ciekawy dla fanów dwójeczki. Zamieszczam kilka screenów na zachętę:

Ostatnio edytowane przez Dimond : 29.11.2024 - 17:59 Powód: kilka screenów
Dimond jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.01.2025, 13:24   #2
Caesum
Administrator

Reputacja: 90
Domyślnie Odp: Ezoteryczna Przyjaźń

Obejrzałem na razie pierwszy odcinek i jestem naprawdę pod wrażeniem. Te filmiki powstały z 15 lat temu i są mega profesjonalnie zrobione. Zawsze podziwiam ludzi, którzy potrafią robić całe filmiki w simsach, szczególnie TS2. Jak udało ci się zrobić takie dobre ujęcia kamerą? Albo w pierwszym odcinku to zderzenie samochodów, świetne!

Dopiszę więcej po obejrzeniu następnych odcinków.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.01.2025, 16:47   #3
Dimond

Reputacja: 14

O! Jak miło!

Serial jest bardzo stary, więc tym bardziej się cieszę, że można w tych pierwszych epizodach znaleźć jakieś pozytywy. Sam raczej unikam ich oglądania - bardziej ze względu na swój dubbing, którego nie lubię słuchać XD

Na kamerę jest hack - a w zasadzie pozmieniane parametry w folderze Cameras gry. Głównie chodzi o FirstPersonCameras, w której można spowolnić jej tempo, przez co dużo lepiej można ją prowadzić podczas nagrywania. Trzeba też tam się trochę napocić, żeby dostosować wszystkie Config pod obecne rozdzielczości i kodeki, bo jednak standardy 15 lat temu były dużo mniejsze.

A ten wypadek, to były moje pierwsze próby w programach 3D, które wówczas używałem do tworzenia obiektów w grze - dość prymitywnych w tamtym czasie. I ta animacja to było takie: przesuń obiekt z lewej do prawej, obróć i jakoś to będzie
Dimond jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.01.2025, 15:53   #4
Diana
Moderator

Reputacja: 42

Boże! Gdybym miała komentować to na żywo, musiałabym krzyczeć! To jest wspaniałe! Przemilczę jakieś tam niedociągnięcia starych odcinków, bo jak na te 15 lat temu są świetnie zrobione. Miałam zamiar obejrzeć na początek pierwszą część, ale tak się wciągnęłam, że obejrzałam wszystko na raz. Najnowszy odcinek to w ogóle perełka. Ogromnie chciałabym zobaczyć Twój proces tworzenia tego wszystkiego.

Skoro najnowszy odcinek powstał poza grą, to gdzie w takim razie?

Aha, i mam nadzieję, że na następną część nie trzeba będzie czekać ponad dekadę! Masz wierną fankę. To jedna z najlepszych produkcji, jakie widziałam w simsach.

Tagi
dimond, ezoterycznaprzyjazn, machinima, videostory

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania