|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Od jakiegoś czasu niestety musiałam zaczynać wszystko od zera i oto, co aktualnie dzieje się u mnie w Miłowie (tylko tam gram :D) :
1. Ku zadowoleniu Dariusza Marzyciela, Don porzucił Kasandrę przed ołtarzem. Niedługo potem Darek zaczął zalecać się do porzuconej simki i obecnie są małżeństwem. Mają szóstkę dzieci - Oliviera i Oskara (aktualnie są już dorosłymi), Sabinę i Huberta (obecnie na studiach) oraz Sandrę i Antka (dzieci w wieku szkolnym). Podsumowując: Kasandra była w ciąży trzy razy i każda okazywała się bliźniaczą (za dużo sernika :D). To wszystko było zamierzone, gdyż chciałam spełnić życiowe pragnienie Kasandry - "mieć szóstkę dzieci"... No i się udało! Kasandra ma platynową aspirację do końca życia, jest szczęśliwą emerytką i osiągnęła szczyt kariery oceanograficznej (porzuciła pracę naukowca, kiedy kolega zaproponował jej nową pracę). Dariusz (obecnie również emeryt) nie pracuje. Zajmuje się malowaniem i swoimi pociechami, trochę szyje. Ich najstarsi synowie założyli już swoje rodziny. Obaj bracia mieszkają w jednym mieszkaniu w bloku (apartament jest dość obszerny, więc miejsca jest w sam raz). Olivier ożenił się z Moniką Bretino(?) i oboje wychowują parę swoich bliźniąt: Maję i Michalinę (małe dzieci). Oskar natomiast poślubił Helenę Mróz z otoczenia studenckiego. Helena przerwała studia i wprowadziła się do Marzycieli. Jak na razie urodziła Oskarowi jednego synka, Alberta. Cała czwórka (Oskar, Helena, Olivier i Monika) pracują, z czego Monika osiągnęła szczyt kariery w gastronomii. Ma teraz tyle wolnego, że opiekuje się wszystkimi dzieciakami pod nieobecność tych, którzy pracują. Sabina, która jest na studiach, spotyka się z Rafałem Miedziakiem - uroczym rudzielcem, stworzonym przeze mnie. Kiedy skończy studia, pewnie z nim zamieszka i się pobiorą. Jej bliźniaczy brat, Hubert, zaręczył się już z Amelią Przyjemniaczek (jedną z czterech córek Daniela i Marysi) i oboje mają plany na wspólną przyszłość. 2. Obecnie Mortimer wrócił do życia dzięki Aleksandrowi i zamieszkuje Straszny Dwór ze swoją obecną żoną, Bellą (sprowadziłam ją za pomocą SimPE). A dlaczego taka nazwa domu? Otóż oboje stali się nieśmiertelnymi stworzeniami nocy :) Julia (córka Diny ze związku z Mortimerem) założyła własną rodzinę z Ludwikiem Biedakiem (obecnie jest w ostatnim trymestrze ciąży; niedługo rozwiązanie). Amanda (nieślubne dziecko Diny i Dona) natomiast, przeprowadziła się z przyrodnim bratem, Wiktorem do mieszkania w apartamencie. Ona zajmuje parter - on pierwsze piętro. Sąsiadują z Lucyną i Błażejem Biedakami. Na razie żadne z nich nie ma stałego partnera, ale Amanda zawzięcie romansuje z pewnym miastowym blondasem, a Wiktor kręci się wokół studentki, Lidii Przyjemniaczek - jednej z czterech córek Marysi i Daniela. Emerytka Dina osiągnęła szczyt kariery jako obibok i ma 32 kochanków (w tym jedną kochankę :D). Mieszka sama w mieszkaniu (sąsiaduje z Lilianą i Szczepanem Marzycielem), więc kupiła sobie do towarzystwa kotkę Suri. Nie zamierzam wydawać jej już za mąż - zostanie starą wdową z milusim futrzakiem :D Po wspólnych studiach, Aleksander i Sara (niegdyś Pływak) doczekali się trójki dzieci: Łucji, która jest małym dzieckiem, Oriona - kosmity, którego postanowiłam zabić, kiedy był dzieckiem w wieku szkolnym, gdyż to psuło mi koncepcję :D (Pewnej nocy, Aleksandra niezamierzenie porwali kosmici i stąd ten zielony nabytek :P) i Edwarda (obecnie niemowlę). Aleksander osiągnął szczyt w karierze rozrywkowej. Ponadto, z tego powodu dostał platynową aspirację do końca życia. Aleksander i jego rodzina zajmują starą posesję Ćwirów. 3. Nina wyszła za mąż za Dona. Nie jest świadoma tego, że mąż zdradza ją na prawo i lewo z jej własną siostrą! (mają nawet wspólne dziecko - Amandę, ale o tym pisałam wcześniej). Nina wraz ze swoim mężem doczekała się czwórki dzieci - dorosłego już Wiktora, studentki Luizy i dwóch nastolatek: Elizy i Hanny (bliźniaczki). Wiktor odziedziczył po ojcu nie tylko przystojną buźkę, ale również charakter... Został miastowym podrywaczem, mieszkającym w kawalerce ze swoją przyrodnią siostrą, Amandą, ale ma zamiar się ustatkować, kiedy jego obiekt westchnień (Lidia Przyjemniaczek), ukończy studia. Obecnie Nina jest już emerytką - podobnie Don. Oboje osiągnęli szczyty w karierze; ona jako tancerka, on jako ordynator. Don cieszy się, że jego córka Luiza nie spotyka się już z Olivierem Marzycielem (wcześniej w domu były za to awantury). Aktualnie dziewczyna poluje na dorosłego sima, stworzonego przeze mnie. Koleś nazywa się Leonard Miedziak i jest przystojnym, błękitnookim blondynem (tak nawiasem mówiąc to brat rudzielca Rafała, o którym pisałam wcześniej :D). Po studiach, o ile coś się nie skiepści, pewnie zamieszkają razem. Młodsze z sióstr, nie mają jeszcze na oku żadnych konkretnych chłopców. Oprócz tego, rodzinka Lotario przygarnęła psiaka imieniem Szaman. 4. Szczepan Marzyciel wrócił ze swoją narzeczoną Lilianą Przyjemniczek ze studiów. Obecnie wzięli ślub i mieszkają w dość przestronnym apartamencie, ciesząc mieszkaniem z dala od rodziny. Szczepan podjął pracę w gastronomii i poskładał swój pierwszy samochód (lubi majsterkować :) ). Obecnie para doczekała się pierwszego potomka - Mirelli, która jest małym dzieckiem. Liliana ubiera się bardziej elegancko, osiągnęła szczyt kariery jako artystka. Szczepan awansował na 10 poziom kariery gastronomicznej i założył własną sieć restauracji "Królewskie Smaki", która osiągnęła najwyższy poziom przedsiębiorstwa. Doczekał się też platynowej aspiracji do końca życia i... romansu z sąsiadką, starą Diną :D Liliana, która niegdyś się z nią przyjaźniła, wszczęła z nią bójkę na środku podwórka. Szczepan - skruszony mąż Liliany, otrzymał od niej siarczysty policzek. Małżeństwo wisiało na włosku, więc... Któregoś pięknego dnia, zrozpaczeni teściowie Lilki (Dariusz i Kasandra), postanowili ich pogodzić. I osiągnęli sukces :) 5. Andżelika Przyjemniaczek powróciła ze studiów z Damianem. Wzięli ślub i na razie mieszkają z rodzicami dziewczyny. Mają dwie córeczki: Marię i Zuzannę (obie w wieku szkolnym). Marysia i Daniel pogodzili się, czego owocem są AŻ dwie(!) (urodziły mi się bliźniaczki... -_-) dziewczynki: Amelia i Lidia (obecnie na studiach). Niedługo po tym wydarzeniu, ich rodzice godnie się zestarzeli. Aktualnie Marysia leży na cmentarzu - zmarła ze starości. Daniel był podłamany jej śmiercią. Nie szuka już nikogo, z kim mógłby się związać, chociaż... Zastanawiam się, czy nie połączyć go z Diną, która również jest samotną emerytką (nie licząc kota :D). 6. Emerytka Balbina wychowała swoich dwóch synów na przystojnych mężczyzn. Błażej jest już po studiach i założył rodzinę z Lucyną Hak. Mieszkają w jednym z apartamentowców. Sąsiadują z Marzycielami (Oskar, Helena, Olivier, Monika) i Ćwirami (Amandą i Wiktorem). Obecnie mają dwójkę pociech: Arkadiusza i Anastazję (małe dzieci). Ludwik (kolejny dorosły syn), po studiach ożenił się z Julią Ćwir. Mają swój własny dom i aktualnie czekają na pierwsze dziecko. Jeszcze jako dorosła, Balbina wyszła za mąż za Rudolfa Pacynkę, pewnego blondyna z przedmieścia. Doczekała się z nim trójki dzieci: Anny i Mileny (bliźniaczki, obecnie nastolatki) oraz Gabriela (również nastolatek). 7. Esmeralda i Jan Hakowie doczekali się kolejnych dzieci, tj.: Idy (obecnie nastolatki) i Tomka (wiek szkolny). Są już emerytami. Lucyna została policjantką. Ma już własną rodzinę, której losy bliżej opisałam w punkcie nr 6 :) 8. Honoriusz i Karolina Próchno umarli i obecnie ich groby spoczywają na cmentarzu w otoczeniu. Nie muszę chyba dodawać, że każdego oczywiście odpicowałam fryzurą, makijażem (tyczy się tylko pań) i ubraniem z neta :D Jak na razie to wszystko... A może i aż? ;) Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 14.04.2009 - 20:54 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Ja gram w Miłowie
![]() Don ożenił się z Kasandrą mieszkają u niego ![]() Moritmer i Aleksander mieszkają razem , ale chyba dodam do rodziny Bellę dlatego że boje się o losy dziecka bo jak Mortimer kopnie w kalendarz to dziecko zabiorą ... ;( I to na razie wszystko |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
W dziwnowie Oliwka umarła i jej dom jest aktualnie pusty. Jadźka się zestarzała, Janka stała się nastolatką. Jasiek i Ofelia wzięli ślub i mieli jechać w podróż poślubną, ale Ofelia została w domu, bo była w ciąży. Urodziła się im Fiona. W tym samym czasie Technik Zapylacz umarł, dziewczyny (Jadźka i Janka) nie mogły się pozbierać. Janka dorosła i znalazła pracę. Ofelia urodziła drugie dziecko, Nicka. Jadźka znalazła miłość u...Samotnika. Dwa razy mu się oświadczała, ale ten odmawiał. W końcu się zgodził i wzięli szybki ślub, bo Jadźka miała niedługo umrzeć. I tak się stało, wyzionęła ducha następnego dnia (z platynową aspiracją ;D). Ofelia ponownie zaszła w ciążę i urodziła Joe'a. Fiona jest nastolatkiem, Nick dzieckiem, a Joe noworodkiem. Janka zamierza poderwać Samotnika. Ogółem Kowale się wzbogacili (70 000, bez kodów).
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Rodzina Bokser (Jaskinia Pokrzyku)
Teresa od początku związku z nowym mężem który mieszkał tuż nad nią wiedziała iż nie będzie trwał on długo. Mała sprzeczka między nimi doprowadziła do rozstania się tej pary. Załamana kobieta dzięki ''wskrzeszeniomatorze'' przywróciła do świata żywych swojego zmarłego męża i od tej pory tworzą oni śliczną rodzinkę. Para właśnie spodziewa się bliźniaków. |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Ciąg dalszy losów rodzin z Miłowa.
Kaliente-próbowałam zejść Nine z Donem,ale się nie udało. No to rozkochałam ją w moim Simie, Jarku. Jego natomiast wepchnęłam do dołu- otóż Jarek miał już narzeczoną. Z romansiku na boku wyszło tyle, ze Nina zaszła w ciążę. Gdy dowiedziała się o tym Emilka (narzeczona Jarka), zerwała z nim. Ten natomiast za nic nie chciał ożenić sie z Niną, bo chciał ratować swój związek z Emilką. Urodził się chłopczyk, bardzo przystojny z resztą. Nazywa się Sylwester (nazwisko mapo mamie). Ma fajną ksywę- Sylwer ![]() Gdy Sylwer stał się małym dzieckiem jego mama zmarła. Trafił w ręce ojca. Jarek i Emilka w końcu się pogodzili i wzięli ślub. Mały bardzo to przeżył- znacznie wolałby, żeby tato ożenił się z jego mamą (poleciały mu m.i. punkty z kontaktów z ojcem i macochą ;() Obecnie pan Kaliente jest w wieku szkolnym, a jego "rodzice" świeżo po ślubie. Kaliente vel. Kreciuk- Tak jak planowałam, Dina wyszła za Mirka. Niedługo potem na świecie pojawiła się ich córka, Ewa. Cały czas mieszkali w domku Mirka (nawet go troszkę przebudowałam). Niestety, musieli się wyprowadzić, gdyż Dina urodziła drugie dziecko- Tomka. Obecnie są w skrzyni rodzin (jako jedyni) i czekają, aż znajdę (w najgorszym wypadku zbuduję) im dom. Szmer- Lucynka wraz ze swoim chłopakiem i kuzynem poszła na studia. Jej brat jest nastolatkiem. A Joasia i Jasiek spodziewają się kolejnego dziecka... Nowy- Balbina jest emerytką. Mikołaj poszedł na studia z kuzynką (znaczy z Lucynką) i kumplem (chłopakiem Lucynki). Janusz jest nastolatkiem i chodzi z panną Lotario. Lotario- Kasandra przefarbowała się (!) na blond (!!). Don zmienił image. Gabrysia jest nastolatką i dziewczyną pana Nowy (bez odmiany). Jej brat, Wiktor to dziecko. Ćwir- Łucja urodziła Edgara (uroda- po ojcu ;p). Dzieciak obecnie jest niemowlakiem. Biedak- Dzieci zmieniły grupy wiekowe (Jass- nastolatka, Anita i Malwinka- małe dzieci). Damian dostał wielką premię w pracy i w końcu wykończyli budowę domu ![]() Marzyciel- na razie Lila jest w drugiej ciąży. Jeszcze do nich nie doszłam. Ciąg dalszy nastąpi ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 05.04.2012 - 19:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Kapuleci i Montekowie - Pogodzili się Romeo i julia zamieszkali razem i mają 3 dzieci
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Dalszy ciąg...
Kowal - Janka wyszła za Samotnika i urodziła synka - Chrisa. Samotnik został biznesmenem, a Janka policjantką. Pewnego dnia Anastazy dostał awans i tej nocy z grobów wyszli rodzice Janki. Tyle razy straszyły Samotnika, że ten wreszcie wyzionął ducha...ale Janka wybłagała życie u kostuchy. Dom Kowalów wyremontowany, same najnowsze sprzęty. Pozbyłam się ogródka, bo powyrastały chwasty i nie dało się ich wyrwać (nierówny teren). Chris dorósł, małżeństwo się zestarzało. Chris zakochał się w Blance Bateryjce, która z początku odrzucała jego zaloty, ale teraz są małżeństwem i Blanka jest w ciąży. Janka umarła z platynową aspiracją i pozostawiła dość spory spadek (30 000$). Zmrok - Rodzeństwo (dzieci nieżyjących już Jaśka i Ofeli Zmrok) przeprowadziło się do obszerniejszego mieszkania. Nick przeżył załamanie nerwowe po nieudanej naprawie laptopa ![]() ![]() ![]() ![]() Zmrok (Nick) - Wprowadził się do małego mieszkania, rozwijał karierę lekarską. Wziął ślub z Christiną Dziwak (córka Waldemara, kosmitka), urodziła im się niestety paskudna Mulan (wielkie, zielone oczy, praktycznie brak nosa, ciemna karnacja, blondynka). Christina jest w drugiej ciąży, pracuje w wojsku, a Nick jest chirurgiem. Zmrok (Fiona) - Wprowadziła się do małego mieszkania, praktycznie nic nie zmieniałam. Dziwak - Kevin 001 i Christina dorośli, Paskala poraził prąd i umarł...Błagania Leszka o życie nic nie dały. Waldemar i Leszek się zestarzeli, Christina się wyprowadziła. Waldemar umarł ze starości, Kevin rozkochał w sobie Celinę Jedynak (też kosmitkę ;p). Wprowadziła się do niego, są ze sobą zaręczeni, Celina jest w ciąży, ale zawsze kiedy rodzi wyskakuje błąd...Po zainstalowaniu łatki dopiero nimi pogram. Kamasz - Generał Bolesław stracił pracę xDDD Bartłomiej stał się nastolatkiem, Damazy dorósł i wyprowadził się do Diany Ćwir. Cdn. |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Grając Biedakami, Balbina zginęła z głodu, teraz chyba Daniel opiekuję się Błażejem, dobrze, że chodzą razem do szkoły, nastolatek ma 3+, a Błażej... 6+.
Jeszcze gram Widmo, Oliwka umarła, została Ofelia (to chyba ta młodsza, o nią mi chodzi), zaadoptowałem dziewczynkę, Dobromiłę, niedługo idzie do szkoły, wielkie przemeblowanie w domu, mam dużo kasy (NIGDY nie użyłem i nie będę ich używał) i kupiłem nowe przedmioty. Mógłbym pisać nocami o tych rodzinach. |
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 12
|
![]()
Po raz 3562 instalowalam simsy :p No i :
Marysia Przyjemniak z Miłowa odeszła od tego (bodajże) Daniela i zamieszkała z simką zrobioną przeze mnie. Bardzo się kochają i wkrótce chyba zrobię im ślub :< Za to Daniel z nikim się nie związał, ale spał już prawie ze wszystkimi nastolatkami z Miłowa. Ta ich córka Andżelika(?) jest w ciąży z Biedakiem, a z tą drugą nie wiem co zrobię. A w Dziwnowie Jasiek ożenił się z Ofelią i mają córeczkę No, a tak ogólnie to nie często gram w maxisowych rodzinkach :d |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Balbinę Biedak związałam przysięgą małżeńską z jakimś przechodniem
![]() Koniec ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |