![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Czemu u mnie simsy tak wolno chodzą ?
Mam procesor Celeron 533 Ramów mam 200 coś (dokładnie nie pamietam :\ ) Pojemnośc dysku 40 Giga . Nie mam na kompie tak dużo plików, ani programów (jedynie ps, psp9, as, gg i systemówki ) Jak przełączłam miasto z miasta to nie raz musiałam czekać z 5 minut ![]() Jak był taki temat to bardzo przepraszam, nie bywam często an tym forum. Proszę, niech mi ktoś dokładnie powie, o co chodzi z tym, ze mi tak wolno idzie. Z góry dziękuję ![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
podane MINIMALNE wymagania systemowe
http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=9003 zblizone wymagania aby gra dzialala w miare sprawnie http://forum.thesims.pl/showthread.php?t=15007 i nie podalas jaki masz system w Twoim przypadku to pewnie za malo ramu, i za slaby procek. |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
No jasne że procesor nie dość że, hmm 533MHZ tak? to jeszcze celeron
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Niestety, ale musisz wymienić sprzęt ... Widać, że jest już przestarzały. Na razie spróbuj obniżyć detale na minimalne. Rozdzielczość : 800x600 i wszystkie detale : niskie. Próbowałaś?
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
Dzięki Wam
![]() Postaram się coś z tym zrobić ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napiszę w tym, bo mój problem jest taki sam :/ To mój sprzęt:
procesor AMD Athlon(tm) XP 1800+ 1.54 GHz 256 MB RAM karta graficzna NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 64MB pamięci Windows XP Professional na dysku, na którym mam zainstalowane TS2 jest 11 GB wolnego miejsca, a na tym, na którym jest TS2 NS 8GB (jakoś tak wyszło, że są na różnych dyskach ![]() Niedawno robiłam defragmentację dysków, oczyściłam komputer ze zbędnych plików, zrobiłam porządek. Miałam nadzieję, że Simsy będą się mniej zacinać, ale cały czas jest tak samo ![]() Poradźcie mi co musiałabym wymienić, żeby Simsy płynnie chodziły. A i jeszcze jedno pytanie, ile mój procesor ma MHz? Bo ja się na tym w ogóle nie znam ![]() Ostatnio edytowane przez Nisinën : 29.08.2005 - 11:04 |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
W Twoim przypadku trzeba: dokupić pamięci RAM (najlepiej drugie tyle co masz), wymienić kartę graficzną (mam indentyczną, podkręciłem ją, ale dalej u mnie Simsy nie chodzą dobrze
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Dzięki za odpowiedź. Z tą kartą, to już myślałam nad jej wymianą, ale narazie muszę się rozejrzeć po sklepach ile mnie to będzie mniej więcej kosztowało
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Ad. Niepojęta
Celeron na dodatek 533mhz i 192mb ram to za mało, grafa zapewne riva/gf2/gf4 mx więc cały komp do zmiany Ad.Nisinën Procek całkiem porządny, na Twoim miejscu dokupienie 512mb ram (tak żeby miec 768mb) i grafy na Gigabyte 9550 128mb 128bit(te 128bit bardzo ważne), razem toby było jakieś 400zł, wtedy 1024x768 i średnie detale napewno ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Miałem dokładnie to samo. Ale czy nawet jak włączysz i wyłączysz i jeszcze raz włączysz to tak się dzieje? Ja musiałem tylko zrestartować gre. Ale jeżeli to nie pomoże, to odinstaluj i jeszcze raz zainstaluj Sims2. Jeżeli nawet to nie pomoże, to albo masz za słapy sprzęt na tą grę, albo nie mam pojęcia co się dzieje...
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|