|
|
|
|
#1 | |
|
Guest
|
Cytat:
a ja mam juz balange dlugo i misiaka zadnego ni mialam... :unsure: co 3rza zrobic zeby przylazl??
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guest
|
On prychodzi kiedy chce,(chyba) bo mi rzadko przychodzi, i w pewnej rodzinie dopiero po 20 dniach a w jednej po 3 dniach.
|
|
|
|
#3 |
|
Guest
|
dokladnie. nie ma specjalnych wymagan co do miska - musisz miec na ulicy kubel na smieci - to wszystko!
|
|
|
|
#4 |
|
Guest
|
U mnie raz mikołaj przyszedł (miałam postawionego kurczaka i włączony telewizor) położył prezenty, skosztował kurczaka, a ja szybko skasowałam kominek, on podszedł usiadł na kanapie i ogłądał telewizje, jadł obiat, pszytulał dzieciaki (tak było przez 2 dni) a potem pszyszedł do chaty (a właściwie się pojawił) taki niski gostek ubrany na zielono, podszedł do mikołaja powiedział mu coś(blebleble) i obaj znikneli, próbowałam to jeszcze pare razy ale się nie udawało!
|
|
|
|
#5 |
|
Guest
|
Zujotek naprawdę?Ale mikołaj pojawia się tylko przy ciasteczkach, próbowałam przy torcie,caście marchewkowym, czy tam bananowym, nalesnikach. hlebie, kurczaku i tylko jak dałam ciastka to się pojawił.Oj coś mi się zdaje że kłamiesz... <_<
|
|
|
|
#6 |
|
Guest
|
Ten zielony skrzacik to też podejrzana sprawa.
|
|
|
|
#7 |
|
Guest
|
to w ogole jakies podejrzane.
mikolaj w domu przez 2 dni?! to troche dziwne... :unsure: mi tez on przychodzi tylko jak sa ciastka, inaczej sie nie da. <_< oj cos mi sie wydaje, ze ktos tu kreci...
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
Piszecie o jakimś miśku, a u mnie nie ma żadnego Miśka tylko jest Misia. Misia, czyli pani miś, ponieważ ma różową kokardkę na głowie, a nie sądzę aby pan miś nosił kokardkdę... Mikołaj jeszcze do mnie nie zawitał, chyba jestem niegrzeczna...
|
|
|
|
#9 |
|
Guest
|
Hmm... U mnie nie ma Misi
Od czego zależy czy ma się Niedźwiadka Niejadka czy Misię (i jak się dokładnie ona nazywa?)Żeby przyszedł Mikołaj trzeba: kominek, Ciasteczka Babci Halinki i żeby tradycji stało się zadość (to niekoniecznie) - choinkę
|
|
|
|
#10 |
|
Guest
|
Nazywa się Nedźwiadka Niejadka i jak już wspomniałam, ma różową kokardkę na głowie.
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|