![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Odc. 3 pt. "Doktor"
Do poczekalni wszedł pan Tomasz. - Ej, dziewczyny! Spokój! O, wyszła pani blond, więc niech teraz wejdzie pani brunetka - rzucił lekki uśmieszek na Alicję. Ala spojrzała niepewnym wzrokiem na Kasię i weszła do sali. Sala była ogromna. Pod ścianą stał stół, za którym siedziała gruba jurorka, projektant mody Wiktorius i ubiegłoroczna miss Sim City. - Dzień dobry - powiedziała swoim grubym głosem główna jurorka - Najpierw przedstaw się: imię, nazwisko, wiek... - Hmmm... a więc... nazywam się... Alicja Nowak. Mam 23 lata iii... mieszkam w Sim... City. - Teraz się przejdź po parkiecie, żebyśmy mogli cię dokładniej obejrzeć - powiedział Wiktorius. - Alicja niechętnie przeszła się, lecz w pewnym momencie przypomniała sobie słowa Kasi i swoją matkę. Od razu dodało jej to gracji, a jurorzy byli zszokowani. - Jeszce cię tylko zmierzę i już będziesz mogła sobie pójść - rzekła miss. ![]() Po Ali przyszła kolej na Kasię. Spytały się tylko pana Tomasza, kiedy będą wyniki i wyszły. Okazało się, że wyniki będą już jutro o godzinie dwunastej w południe. Gdy Alicja wróciła do domu ujrzała, że jej matka leży na podłodze. W mig zadzwoniła po doktora. Za trzy minuty lekarz był już na miejscu. Staruszka zemdlała. Trzeba było ją ocucić. Gdy się przebudziła powiedziała do swojej córki: - Nie pożyję już długo. Marnie ze mną. Wiem, że zostaniesz modelką, będziesz miała rodzinę i godnie będziesz żyła na tym świecie. Już teraz mówię ci "do widzenia", co potem może być już za późno. Alicja zaczęła płakać. - Mamooo, nieee! ![]() Ala całą noc czuwała przy swojej mamie. W ogóle nie spała. Dopiero poszła spać, gdy jej mama się obduziła i jej kazała usnąć, czyli o godzinie dziewiątej. Kobieta spała pięć godzin. Wstała o godzinie trzynastej, gdyż obudziła ją Kasia pukając w drzwi wejściowe. Alicja szybko ubrała się, zjadła kanapkę i razem z Kaśką poszły zobaczyć wyniki. Poszły tam gdzie wczoraj, czyli na dwunaste piętro, na korytarz. Na drzwiach do wielkiej sali wisiała kartka. - Widzisz to co ja? - spytała wesoła Kasia. - Ta-ak... - Dostałaś się! ![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|