|
![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Czyli wykluczyliśmy jush:
-Belle -Dine ( bierze ślub to chyba oczywiste xD ) -Nine tesh ( ma całkiem inny strój wizytowy ![]() -Kasnadre -Kasie Nic szukamy dalej ![]() A może....istnieje wersja The Sims 2 beta (czy jakoś tak xD) i może jest to zdjęcie właśnie z tej wersji ![]() W wersji beta Don ma całkiem inne włosy o takie: ![]() A tu jest link do większego obrazka xD http://img142.imageshack.us/img142/2...a732db0f1f.jpg Ostatnio edytowane przez Coccinelle : 21.07.2009 - 15:53 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
|
![]()
Sorry ze wracam do tego ale obraz Lucji kwadratowej to jednak Bella.
A czemu? Bo po angielsku nazywa sie Bella squared (Bella kwadratowa)! To musial tlumaczyc jakis niezwykle wybitny tlumacz... ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Racja, co do włosów.
W jednych ze zdjęć historii Miłowa, Kasandra ma inną sukienkę (też czarną i w ogóle podobną, ale taką... ładniejszą, że tak powiem). Dopowiem jeszcze, że taki prostokątny obraz z simką na czerwonym tle (znajduje się on też w trybie tworzenia rodziny na ścianie) nazywa się "Vertical Bella" - chyba, że o tym już ktoś pisał. |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
hmmm.. jestem bardzo ciekawa gdzie ta Bella....chcialabym se w nia pograc teraz
|
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Hmm powiem wam ze ta histori jest neizwykle ciekawa(czytałem temat od 4 strony) Podejrzewam ze o całym zdarzeniu dowiemy sie w którymś dodatku do sims3 albo dopiero w sims4 Życze powodzenia ja nie pomogę bo ćwirami sie nie interesuje (czytaj nei mam wiedzy na ich temat)
Ps sprawidziłęm co to znaczy te Vertical Bella co odkrył Sherlock Holmes (przy okazji musze rzyznać ze jesteś naprawde dobrym detektywem i licze ze ty i ekpia forum odgadniecie co sie naprawde stało) no więc Vertical Bella znaczy tylko Pionowa bella pierwsze skojażenie moje padło na jaskinie pokrzyku i tamtejszy pomnik majki (wole mowić na nią majka niż bella) Myśle że to może być cos związanego z tym pomnikiem I proponuje to przebadać I jeszcze raz powodzeni i prosze zajmijcie sie tą sprawą Nie wymyślajcie juz takich rzeczy jak uzytkownik powyżej tylko działajcie Bo to odkrycie moze być bardzo ważne dla simomaniaków |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
A i zaobserwowałam tesh coś ciekawego
![]() Otóż historia Belli jako małej dziewczynki zaczyna się dopiero w TS3 ![]() Następnie jako młoda matka z młodym i przystojnym Mortimerem w TS1 i jako porwna przez kosmitów w TS2 ![]() Twórcy gry wcale nie poukładali w kolejności chronologicznej histori rodziny Ćwir ![]() A oto informacja o całej rodzinie Ćwir: "Wiele lat temu w SimCity mieszkał Wiktor Ćwir, który był prawdopodobnie synem Lolity Ćwir. Wyjechał on jednak z rodzinnego miasta i założył nowe - miejsze położone w malowniczej dolinie. Nazwał je Sunseet Valley. Wtedy to Wiktor Ćwir nawiązał kontakt z rodem Landgraabów, którzy ufundowali większość parceli publicznych. W Sunseet Valley Wiktor poznał Genowefę, w której szybko się zakochał. Wiktor i Genowefa pobrali się. Doczekali się też syna - Gwidona i córki - Kunegundy. Gwidon zapoznał Kornelię Zadek. Ożenił się z nią i wiódł spokojne życie. Urodził mu się syn - Mortimer. Mortimer poznał Bellę Kawaler. Młodzi szybko się zakochali i zaręczyli. Tymczasem dom Ćwirów spłonął, a w pożarze zginął Gwidon. Mortimer ożeniwszy się z Bellę założył miasto - Miłowo i wyprowadził się do niego wraz z nią oraz matką. Wkrótce Kornelia zmarła, a Belli i Mortimerowi urodziła się córka - Kasandra. Mortimer rozpoczął karierę naukowca, po której szczeblach piął się z olbrzymią szybkością. W krótce osiągnął szczyt kariery i przeszedł na emeryturę. Bella urodziła syna Aleksandra, a Kasandra poszła śladem ojca. W tym czasie do Miłowa sprowadziły się siostry Kaliente. Ich przodkami byli zarówno ludzie jak i kosmici. Jedna z sióstr - Dina zapragnęła fortuny Mortimera, dlatego też zamierzała za niego wyjść. Niespodziewanie żona Mortimera - Bella została porwana przez kosmitów." Czyli z tego tekstu można się dowiedzieć, że losy Mortimera są nieodłącznie związane z grą TS2 i TS3 ![]() W TS2 Mortimer jest założycielem miasta "Miłowo", a w TS3 jest wnukiem założyciela "Sunseet Valley" Hmm zaczyna się to robić coraz bardziej ciekawsze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Świetnie, Doda164!
Z wielkim zaciekawieniem czytałem ten 'artykuł'. Uwielbiam takie opowieści, ale przejdźmy do faktów. Większość mówi, że Bella została porwana w domu Dona (na co może również wskazywać jedno ze zdjęć). Niestety, moi drodzy, ale są bardzo mocne dowody na to, iż porwana została w domu... Ćwirów. Dowód jest taki: Mortimer i Kasandra mają wspomnienie o jej porwaniu, ale Don nie. Nie mógł być świadkiem zdarzenia, bo nie ma wspomnienia o tym. Ale Ćwiry mają, więc to u nich nastąpiło porwanie. Tylko Aleksander tego nie pamięta, lecz na to też są wyjaśnienia. 1. Był wtedy niemowlakiem lub małym dzieckiem. 2. Był (jako dziecko) w szkole. *** To raczej nie ma nic wspólnego z Bellą, ale nie wiem, gdzie to napisać. Matka albo babka Honoriusza Próchno oraz Melinda Piórko z drzewa genealogicznego Daniela Przyjemniaczka mają takie włosy, których nie ma w grze ![]() ------------------ Powracając jeszcze do tematu ślubu Diny i Michała. Jeśli pierwszy raz wejdzie się do rodziny Kaliente, Dina ma prawie pusty pasek starzenia się sima, tak jakby bardzo mało ktoś nią grał. Czyli musiało być tak: Około godziny 17:00 odbywa się ślub Diny i Michała, ale... oni nie weszli w związek małżeński, bo o 18:00 nastąpiła nieoczekiwana śmierć Michała ze starości [zauważcie, że Michał w drzewie genealogicznym na na nazwisko Kawaler, a Dina ma Kaliente]. Jego duch jest 'taki biały', więc sim zmarł ze starości. Dlatego Dina nie znała gości, bo Michał ich zapraszał (to byli jego przyjaciele i przyjaciółki), a zanim się z nimi zapoznała, poszli do domu, gdyż po śmierci NARZECZONEGO Diny przyjęcie nie miałoby sensu. |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Hmmm ciekawe
![]() Moim zdaniem trzeba wskrześić Michała "wskrzeszeniomatem" ![]() Ja bym to zrobiła ale nie mam NŻ ![]() P.S.: Sherlock Holmes mów mi Angie lub Angel xD Nie lubię jush tego nicku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Dobrze, Angel
![]() Ale wskrzeszeniomat nie jest w NŻ, tylko w NS, którego już nie mam :/ Zapomniałem dodać, że ciekawi Mnie, co się stanie, gdy Kasandra wejdzie na szczyt kariery naukowej. *** A widzieliście tę chatkę w Miłowie, która stoi na odludziu? Ma takie same boazerie jak dom Ćwirów, tylko jest mniejsza. I styl budownictwa bardzo podobny do domu Ćwirów. Tam jest prysznic na dworze i w ogóle jakaś taka dziwna ta chatka. Kojarzy ktoś? Wie ktoś coś o niej? |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Aaaa to dlatego nie miałam "wskrzeszeniometu" jak zainstalowałam NŻ xD
Bo zawsze miałam zainstalowane NŻ i NS..ale teraz mam tylko TS2 ![]() A co do chatki...nie wydaje mis się by miała jakiś związek z rodziną Ćwirów ![]() Ale tak, widziałam ją ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości) | |
|
|