Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.07.2009, 12:50   #1
Mermaid_
Guest

Domyślnie Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Cytat:
Napisał kavala Zobacz post
A czy można zrobić dwukrotną opłatę za wstęp? Np, wstęp na plac zabaw, a póżniej jeszcze płatne toalety? (...)
Sądzę, że Simowie nie "wyczują", ze to urządzenie jest do placu zabaw, to do toalet, więc chyba najlepiej zrobić jedno . Ale dwa się mogą przydac urządzenie biletujące, gdy np. jest duża kolejka do I urządzenia, wtedy Simowie przechodzą do drugiego, ale tak naprawdę, to moim zdaniem na jedno wychodzi, czy masz jedno urządzenie czy dwa .
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.07.2009, 22:20   #2
ultraviolence

Reputacja: 10

A ja mam pytanie odnośnie jednego z moich simowych biznesów Na jednej parceli mam zarówno restaurację, jak i mini-park rozrywki. W restauracji płaci się normalnie, a jeśli jakiś sim ma ochotę się trochę rozerwać, musi przejść przez tą maszynę z biletami. Wszystko jest okej: pracownicy nakłaniają do kupna biletu, po czym simowie przechodzą na teren parku, pokręcą się momencik wkoło kasy i wychodzą.... Dlaczego? Od razu mówię, że dojście jest do wszystkiego, więc w czym problem?
stare 17.07.2009, 09:31   #3
Sonia123SIMS
Guest

Post Odp: Masz pytanie? Zadaj je tu!

Hmmmm....
A masz przejście? Ja też mam WB i zatrudniłam kasjerkę ale nie mogła przejść do kasy bo nie było dużo miejsca i się nie mieściła Musiałam wpisać kod i ją przenieść

Aha jeszcze dwa pytania... Tylko trochę z innej beczki...Sory że zadaje je tutaj ale nie wiem gdzie...
1. Czy wasz sim-nastolatek miał trądzik jak za długo leżał na słońcu? Jeśli tak, jak go wyleczyć?
2.Mój sim stał się nastolatkiem. Niestety nie wyskoczyła mi ta tabelka "Czego pragnie w życiu?" i teraz sim jest już dorosły, ale nadal ma pogoń za dorosłością
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2009, 10:55   #4
ultraviolence

Cytat:
Napisał Sonia123SIMS Zobacz post
Hmmmm....
A masz przejście? Ja też mam WB i zatrudniłam kasjerkę ale nie mogła przejść do kasy bo nie było dużo miejsca i się nie mieściła Musiałam wpisać kod i ją przenieść
Nie chodzi mi o zwykłą kasę, ale o tę maszynę do wydawania biletów. Miejsca jest sporo - zarówno w parku, jak i wokół biletownika(?), więc to nie to, niestety.
Cytat:
Napisał Sonia123SIMS Zobacz post
Aha jeszcze dwa pytania... Tylko trochę z innej beczki...Sory że zadaje je tutaj ale nie wiem gdzie...
1. Czy wasz sim-nastolatek miał trądzik jak za długo leżał na słońcu? Jeśli tak, jak go wyleczyć?
2.Mój sim stał się nastolatkiem. Niestety nie wyskoczyła mi ta tabelka "Czego pragnie w życiu?" i teraz sim jest już dorosły, ale nadal ma pogoń za dorosłością
1. Nie zauważyłam. To pewnie przypadek. Każdy nastolatek prędzej czy później nabawi się tej "przypadłości". A jak wyleczyć? Kliknij na lustro-> Użyj maści na trądzik. Za pierwszym razem nie pomaga - dopiero po kilku dniach widać efekty.
2. Zmień tę aspirację za pomocą InSIMenatora. BoolPropem pewnie też się da, ale nie radziłabym z nim kombinować.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2009, 10:57   #5
zelkam

Nie każdy nastolatek ma trądzik :>
Ja gram od ok. 2-3 lat w simsy i ani razu nie miałam
zelkam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.07.2009, 10:59   #6
ultraviolence

Cytat:
Napisał zelkam Zobacz post
Nie każdy nastolatek ma trądzik :>
Ja gram od ok. 2-3 lat w simsy i ani razu nie miałam
Szczęściara Ja zwykle gram maxisowymi simami i żadnego to cholerstwo nie omija. Pewnie zależy też od skinów, bo na tych z internetu nie zawsze to widać.
stare 27.07.2009, 13:38   #7
Kuban

Mam pytanei w instrukcji pisze ze jeżeli chce mieć restauracje musze coś kupić (zapomniałem nazwe) prosze o przyblizenie mi wyglądu tego obiektu i am pytanei jak zrobić sklep z ciuchami ??(podbije rynek)(przynajmiej tak mi sie wydaje po sukcesie sklepu z elektroniką)Nie wiem co zzrobc jak dac cichy na sprzedaż
Kuban jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.07.2009, 14:27   #8
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

Jeśli chcesz mieć restaurację musisz kupić stanowisko kierownika sali (wygląda tak:[IMG]http://i25.************/30n9hts.jpg[/IMG]). Znajdziesz go w różne/różne.
Co do sklepu z ciuchami- musisz kupić wieszaki na ubrania (są w różne/różne), potem w przedsiębiorstwie kliknąć: Narzędzia trybu budowy przedsiębiorstwa, potem kliknąć narzędzia na sprzedaż i wybrać zyski, no i oczywiście kliknąć na owy wieszak.
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.07.2009, 14:46   #9
Kuban

Hmm bardzo dziękuje za pomoc z restauracjaAle co do sklepu z ciuchami to u mnei właśnie nei da rady zanzaczyc wieszaka z cicuhami jako na sprzedaż
Kuban jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.07.2009, 15:20   #10
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18

A klikasz na tą pierwszą metkę w zakładce Narzędzia trybu budowy przedsiębiorstwa?
Charionette jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania