Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.08.2010, 08:58   #1
.mirror

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

ona116 - miałam taki sam problem z meblami. Wywal downloads na pulpit i zainstaluj na nowo grę. Potem znów downloads do odpowiedniego folderu i powinny działać.
Gorzej, jeżeli problem pojawia się często, wtedy musisz sprawdzić które dodatki są wadliwe i je wywalić.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.08.2010, 15:14   #2
ona116
Guest

Blush Odp: Jak i gdzie wgrać dodatki? - krótki poradnik

Cytat:
Napisał zwei Zobacz post
Wywal downloads na pulpit i zainstaluj na nowo grę. Potem znów downloads do odpowiedniego folderu i powinny działać.
Tzn. że te dodatki mają być w folderze downloads? A nie w collections?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.08.2010, 18:22   #3
.mirror

No coś ty. To już wiemy, czemu ci nie działają xD
stare 22.08.2010, 12:01   #4
Kamis

A może te dodatki co instalowałaś [co nie działają] wymagają jakiegoś dodatku, którego nie masz ?

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2010, 12:28   #5
Miyu737
Guest

Nie, zawsze nimi grałam na samych Sims 2 i było w porządku.

Poza tym, żaden z dodatków mi nie działa, a to aż niemożliwe, żeby wszystkie były do czegoś innego.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2010, 12:59   #6
Kamis

A jak włączasz grę to na początku jest taki komunikat o obiektach zmodyfikowanych. I na dole jest opcja włącz/wyłącz. U mnie kiedyś same się wyłączyły, zobacz

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.08.2010, 15:35   #7
Miyu737
Guest

Są włączone
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.08.2010, 21:22   #8
kinguchna
Guest

Witajcie. Kupiłam sobie na wakacje sims 2 drugą płytkę, bo poprzednia za bardzo była porysowana. Zwykle grałam bez dodatków (fryzury, ubrania itd.), a teraz chciałam właśnie wprowadzić zmiany. Ściągnęłam tą kolekcję -> http://modthesims.info/download.php?t=371747 (zobaczcie czy przypadkiem do niego nie potrzeba meshy, ja nie jestem dobra z angielskiego, 2 na koniec ), i rozpakowałam za pomocą WinRar'a do folderu Downloads na moje dok./Ea games/sims 2/downloads, mam CEPa, włączyłam grę lecz nie pojawiła mi się tabela, bym włączyła pliki zmodyfikowane, więc pomyślałam, że można włączyć w opcjach gry, lecz tam nie ma takiego wyjścia, bym mogła włączyć. Myślę, że na tej stronie nie ma aż tylu błędnych plików, ponieważ poprzednio ściągnęłam ok. 50 to żadne nie działały, więc chyba nie byłby taki zbieg okoliczności, że wszystkie 50 są błędne. Możecie mi powiedzieć o co biega? Byłabym wam bardzo wdzięczna.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.09.2010, 10:55   #9
rudzielec

Cytat:
Napisał kinguchna Zobacz post
Witajcie. Kupiłam sobie na wakacje sims 2 drugą płytkę, bo poprzednia za bardzo była porysowana. Zwykle grałam bez dodatków (fryzury, ubrania itd.), a teraz chciałam właśnie wprowadzić zmiany. Ściągnęłam tą kolekcję -> http://modthesims.info/download.php?t=371747 (zobaczcie czy przypadkiem do niego nie potrzeba meshy, ja nie jestem dobra z angielskiego, 2 na koniec ), i rozpakowałam za pomocą WinRar'a do folderu Downloads na moje dok./Ea games/sims 2/downloads, mam CEPa, włączyłam grę lecz nie pojawiła mi się tabela, bym włączyła pliki zmodyfikowane, więc pomyślałam, że można włączyć w opcjach gry, lecz tam nie ma takiego wyjścia, bym mogła włączyć. Myślę, że na tej stronie nie ma aż tylu błędnych plików, ponieważ poprzednio ściągnęłam ok. 50 to żadne nie działały, więc chyba nie byłby taki zbieg okoliczności, że wszystkie 50 są błędne. Możecie mi powiedzieć o co biega? Byłabym wam bardzo wdzięczna.
Tabela z plikami zmodyfikowanymi pojawia się kiedy w ustawieniach gry (taka ikonka ze śrubami kiedy wchodzimy w jakimś otoczeniu) mamy zaznaczoną opcję "po starcie gry, wyświetl okno dialogowe zawartości zmodyfikowanej" (czy jakoś tak) i masz do wyboru: "tak" lub "nie" więc musisz dać "tak" żeby je włączyć. A tak w ogóle to nie musisz mieć włączonego tego okna żeby wyświetlały Ci się dodatki z neta, w tym samym menu, które Ci opisałam powyżej masz jeszcze opcję : "włącz/wyłącz dodatki z internetu w grze", więc możesz je z tego menu włączyć. Jakby coś było niejasne to pisz

ps. mesh jest dołączony do Twoich ciuszków więc na pewno będą działać ^^

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 20.09.2010 - 10:57
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 04.09.2010, 11:58   #10
jakubo123

Domyślnie Nie mogę wgrać dodatków z neta

No więc mam program WinRar i pobieram z neta dodatek, następnie pojawia mi się okienko z wyborem programu do uruchomienia dodatku.Któtko mówiąc pliki które ściągam z neta nie mają rozszerzenia sims2pack i package a także nie mają ikonki Simsów.Potrzebuje pomocy, to pilne!!!

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 9 (0 użytkownik(ów) i 9 gości)

Zasady Postowania