|
![]() |
#1 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
To zazwyczaj jest losowe, ale na statku piratów można znaleźć simeleona w gablotce, mapę prowadzącą do ukrytego skarbu, mapy prowadzące do ukrytych parceli (Ukryta Chatka, Jakaś tam Pagoda i Jakaśtam Nora). No i można wywołać ducha kapitana piratów, który nauczy Cię śpiewać szanty
![]() A na plaży można znaleźć - muszelki, konchy, naszyjniki, kolczyki (są dostępne w lustrze, reszta rzeczy znajduje się w wyposażeniu sima), niebieskie szkiełka... Czasami może Cię też ugryźć krab, ale niestety jgo nie umieszcza się w wyposażeniu... |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Ej wiecie jak w nSims 2 Podroże zrobic garaz i samochod postawic??????????
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 10
|
![]()
dexter123 - w samych Podróżach tego nie zrobisz, do tego
potrzebny jest dodatek Nocne Życie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Ja mam pytanie. Otóż wyspa Twikkii jest tylko sąsiedztwem (czy jak to tam inaczej nazwać) wakacyjnym - nie można tam zamieszkać na stałe, ew. tylko kupić domek letniskowy i mieszkać w nim podczas wakacji. A ja chciałabym zrobić taką samą wyspę Twikkii tylko że jako normalne sąsiedztwo, takie, w którym będzie można na stałe mieszkać. Tylko że nie chce mi się tworzyć zupełnie nowej wyspy a z resztą wiem, że nie wyjdzie mi ona identycznie.
![]() Czy jest jakaś możliwość przegrania wyspy Twikkii, skopiowania, czy jeszcze czegoś innego? |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Więc robisz tak:
Otoczenie: Wybierasz opcje ,,stwórz nowe otoczenie" w menu wyboru otoczeń. Wybierasz plik ,,twikkiisland" i ,,zarośla" Masz już otoczenie. Parcele: Nie pamiętam w którym dodatku dochodzi jedna opcja i może być problem. Wchodzisz na wyspę Twikki (tą oryginalną) Po kolei zabierasz do skrzyni parcel kolejne parcele (powinny tam zostać na zawsze, niezależnie od tego czy je gdzieś postawisz czy nie [to jest ta opcja]) Stawiasz je w nowo wybudowanym otoczeniu Dekoracje sąsiedztwa: Tutaj nie wiem czy da się zrobić idealnie jak w prawdziwej wyspie. Możesz spróbować otworzyć ją w drugim oknie, a grać w pierwszym i dokładnie kopiować, ale to chyba żmudna robota. Mam nadzieję, że pomogłam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
To teraz moja kolej ;] No więc... Słyszałam, że w Podróżach można zostać okradzionym. Czy da się tego jakoś uniknąć? Z góry dzięx...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Można tego uniknąć jeżeli nie bedziesz się zadawała z Nikczemnym Szamanem (taki gostek w cylindrze
![]() Po prostu anuluj każdą akcję z nim w tle (np. jak przychodzi się przywitać), bo wtedy zazwyczaj okrada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Jestem w Wiosce Takemizu i mojej simce udalo sié znalesc Pagodé w Cieniach! Ok, ale co trzeba zrobic, zeby Mádry Starzec ,,zrozumial pokoré"??? co wogóle trzeba robic???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Najpierw musisz podać mu herbatę, później ( po jakiejś simowej godzinie ) Starzec zaczyna ćwiczyć Tai-Chi. Gdy już to opanujesz sama zacznij ćwiczyć, bez mistrza. Po dłuższej chwili Starzec zacznie CI opowiadać legendę ;]
|
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Ja mam takie pytania...
Jak znaleźć owego pustelnika w wiosce Takemizu?? Jak zbadać ten cały sekret?? |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |