Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 11.09.2007, 19:33   #1
Ylva
Guest

Domyślnie Odp: Masz pytanie - zadaj je tu.

Kodem nie wiem, moze jakoś boolPropem, a ja miałam tak, że znalazłam mapę normalnym sposobem i w spisie parcel publicznych mialam jedną- tą z mapy- zaznaczoną znakiem zapytania. Pojechałam tam i mialam do wykonania zadanie. W moim przypadku musiałam naprawic pewnej czarownicy z Twikkii sprzęt domowy. W nagrode za to dała mi laleczkę voodoo
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.09.2007, 08:27   #2
mabda
Guest

ej, a w jaki sposob mozna sie nauczyc tego dalekowschodniego masazu? bylam wlasnie na dalekim wschodzie i jakos kurcze nie bylo tam masazystki... i co mi z tego, ze mi medrzec opowiedzial legende o smoku?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.09.2007, 08:52   #3
miracle
Guest

Hmm... Mm tą gre od wczoraj, więc nie bardzo się orientuję...
Czy można w jakiś sposób zabrać dzieci na wkajacje?
Ja miałam małe dzieci to musiały zostać w domu z opiekunką.
Czy np. dzieci lub nastolatki mogą jechać z rodzicami?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.09.2007, 08:59   #4
Sylvanna
Guest

Tak. Dzieci szkolne i nastolatki mogą wyjeżdżać na wakacje.
mabda musisz znaleźć parcelę ze stołami do masażu. Klikasz na masażyście i masz opcję: "naucz się masażu takiego czy takiego". W każdej z trzech okolic masz przynajmniej 1 parcelę z takimi stołami.

Cytat:
Napisał ToLaoi
ok a jak zrobic zeby duch tego kapitana ciebie polubil...mnie wrecz nienawidzi a nic mu nie zrobilam..tylko przyszlam i zwiedzialam caly poklad przeszukalam jego kajute i on wyskoczyl i zaczal mnie popychac ??? Co mam zrobic zeby mnie polubil ??
Przede wszystkim musisz anulować cały czas jak on chce Cię popychać, czy irytować. Ja cały czas opowiadałam mu dowcipy i z nim gadałam na przemian, aż w końcu pokazała się opcja "naucz się szanty".
Cytat:
Napisał Darlene
Od ducha można się nauczyć szanty, można mu opowiadać dowcipy ;p. Ja sobie go wzięłam do rodziny więc nim mogłam np. rozmawiać z simką ale simką nie.
Pierwsze słyszę żeby można było ducha wziąć do domu.

Ostatnio edytowane przez Sylvanna : 12.09.2007 - 09:06
  Odpowiedź z Cytatem
stare 12.09.2007, 12:53   #5
Darlene
Guest

Do domu nie wzięłam, jeszcze na wakacjach przyłączyłam go do rodziny kodem, ale potem jak zmieniłam miejsce wakacji to go wywaliłam ;p.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2007, 09:45   #6
Lilith

Reputacja: 10

Nie, kąpać i tą całą reszte można robić tylko nad morzem
Lilith jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2007, 18:47   #7
luja

Reputacja: 22

A teraz ja mam pytanie Gram już w podróże od dłuższego czasu ale nigdzie nie moge się nauczyć tych powitań czy gestów. Podobno uczą tego tubylcy, tylko że ja własnie ich nie odróżniam Czy to są Ci w tych specyficznych ubrankach dla danego terenu wakacyjnego??
luja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2007, 18:58   #8
Chryzantem Złocisty
Guest

Aby nauczyć się powitania,musisz poczekać,aż tubylec SAM do twojego Sima podejdzie i wtedy u góry się pojawi opcja "Powitanie.../Dudnienie w pierś" czy "Ukłon".
Nie można kliknąć i się nauczyć.
Najlepiej włączyć do tego wolną wolę,ale pilnować,żeby sim nie robił niczego czasochłonnego,żeby tubylec się nie zniechęcił.
W Trzech Jeziorach powitania nauczyłam się od razu-jakaś simka do mnie podeszła.
W Takemizu musiałam trochę pojeździć po parcelach i czekać,ale też ktoś podszedł =d

Ogólnie,musisz po prostu czekać,aż któryś z miejscowych sam z siebie podejdzie i wykona ten gest.
Potem możesz go powtarzać na nim bądź na innym tubylcu,dopóki się nie nauczysz =d
  Odpowiedź z Cytatem
stare 16.09.2007, 21:04   #9
Gać
Guest

Zauwazylam ze w tym dodatku umieszczać mozna obiekty gdzie sie chce tzn...nie koniecznie w miejscach pokratkowanych i jakby to ... no wiecie o co mi chodzi xD

tylko ze problem jest z oknami i drzwiami. nie moge ich wstawic na sciane tak aby z jednej i z drugiej strony byly widoczne i dobrze dopasowane. to jakis blad? czy co? bo nie rozumiem o.O'
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.09.2007, 12:14   #10
Byczu
Guest

błąd deinstalka pomoze ale narazie nie deinstaluj tylko w czasie gry wciścij: Ctr+Alt+c i wpisz [PHP]moveobjects on[/PHP]
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania