Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.09.2007, 20:06   #1
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Moja modernizacja domu "Quant" autorstwa Ulmille'a [BRAK ZDJĘĆ]

Naszła mnie ochota na modernizację jakiegoś domku. Nie mam ochoty tworzyć własnej bryły, bo nie jestem w tym dobry. Wolę dekorować. A tu bryła jest świetna, dlatego ją wykorzystałem. Poza tym zawsze lubiłem oglądać te wszystkie "Dom nie do poznania" i (może niektórzy znają) "Einsatz in 4 wanden". To sam chciałem coś takiego zrobić. Wykorzystałem bryłę Ulmille, ponieważ uważam, że ze wszystkich użytkowników to on najlepiej umie rozmieścić pomieszczenia. Ma ładne bryły, ciekawe. Tylko, że nie podoba mi się styl, w jakim je przedstawia. Raczej nie przepadam za jego stylem, dlatego chciałem stworzyć coś w moim stylu. Najbardziej zmieniłem chyba wygląd zewnętrzny, dodałem dach. Zresztą sami zobaczcie. Jeszcze przypomnienie:

Ostatnio edytowane przez Charionette : 28.01.2015 - 21:16
mario jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 28.09.2007, 21:09   #2
simonek

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Moja modernizacja domu "Quant" autorstwa Ulmille'a

b. ładna ta przeróbka
kuchnia mi się podoba
simonek jest offline  
stare 28.09.2007, 22:13   #3
ulmille

Reputacja: 16

Szkoda, że wcześniej nie zapytałeś o zgodę na przebudowę, no ale już po fakcie.
Ok, jako że to moja chałupka, należałoby skomentować.
Bryła - może być, chociaż wg.mnie mogłeś zburzyć to piętro dodatkowe, bo ten dach dziwnie wystaje. Okna w kuchni wyglądają teraz marnie. BTW - widzę, że mój fundamentowy kwietnik na stałe wpisał się w kanony simowej architektury
W środku zabiła mnie cegła. Jej jej zdecydowanie zbyt dużo a w połączeniu z zasłoniętymi oknami, wnętrze wygląda troche jak cegielnia. Jakieś obrazki by się przydały. Obraz nad łóżkiem jest koszmarny, podobnie jak przaśna patelnia w kuchni
Ogród jest ok, w sumie dużo w nim nie zmieniłeś.
No to wychodzi mniej więcej 7,5/8-10

Edit: Aha zapomniałem dodać, że pozbawiłeś dom jego głównej zalety - jasności i otwartości na otoczenie
Pozdrawiam:
ulmille

A i tak na przyszłość, to mojego nicka się nie odmienia

Ostatnio edytowane przez ulmille : 28.09.2007 - 22:17
ulmille jest offline  
stare 28.09.2007, 23:39   #4
Eveline
Guest

Całkiem fajna przebudowa, jednak środkowy budynek wygląda trochę jak stodoła. Co mnie zdziwiło, to fakt określenia pracy jako "modernizacja". Może się nie znam, ale dla mnie modernizowanie, to unowocześnianie, a poprzedni budynek wydaje mi się w bardziej nowoczesnym stylu.
Co mi się nie podoba, to łazienka. Chyba przez ten kolor, którego nie lubię. Wolę też zwykłe kafelki, a taka "drobnica" mozaikowa bardziej pasuje mi do ścianek basenu.
Dużo cegły mi nie przeszkadza, jednak mogłaby się trochę różnić odcieniem albo fakturą.

Cytat:
Napisał ulmille
BTW - widzę, że mój fundamentowy kwietnik na stałe wpisał się w kanony simowej architektury
Z tego, co ostatnio zaobserwowałam, niedługo nie można będzie postawić dwóch rzeczy obok siebie, żeby ktoś nie mówił, że to "jego" ... Sama zaczęłam takie robić od drugiego domku, jaki "wyprodukowałam" w simach To po prostu intuicyjne rozwiązanie.

stare 29.09.2007, 07:47   #5
Sewilla
Guest

Super Poprostu Dech Zapiera Śliczne Bardzo Mi Się Podoba Sypialnia

stare 29.09.2007, 07:58   #6
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Najbardziej podoba mi się ogród daje za niego 10\10 w środku irytuje mnie ta cegła wole farbę można dodać cegłę ale tylko na jedną ścianę a nie wszędzie nie podoba mi się też łazienka te nienawidzę takich kafelek w środku najbardziej podoba mi się kuchnia
końcowa ocena wnętrza 7\10 w sumie 8.5\10
Wielebny jest offline  
stare 29.09.2007, 08:26   #7
Fjuu
Guest

Ja jednak wolałam chyba poprzednią wersje.
Bryła jakaś taka...może lepiej by wyglądała w innych kolorach.
Za domem nie pasuje zabardzo do reszty ten krawęznik.
W kuchni brązowa ściana nie pasuje do czarnych mebli.
W łazience za duże tego złota ,czy tam żółci.
Co do salonu to za dużo cegły i nie pasuje ta półka na książki i wieza.
Eee ,laptop odrazu przy drzwiach?Jakoś dziwnie ,nie było lepszego miejsca?
Do sypialni nie pasuje obraz ,a rama łóżka ma inny kolor i styl ,niż szafki nocne.Nie jestem też przekonana co do koloru ścian i podłogi.
3/10

stare 29.09.2007, 08:33   #8
Lavenda1
Guest

Jak tam ładnie, jak tam... smutno. Wszystko w odcieniu lnianym, obrazek nad łóżkiem mi tego nie rozwesela wręcz przeciwnie. Dom Ulmille był zimny, ale nie aż tak. Tam była fioletowa ściana w środku lub czerwona na zewnątrz, to dawało trochę ciepła. Moja ocena to niedostateczny, nie podoba mi się.

Ostatnio edytowane przez Lavenda1 : 30.09.2007 - 10:18 Powód: Napisałam "czarwona", "łądnie" i "rozwesele":P

stare 29.09.2007, 10:17   #9
mario

Reputacja: 20

Tak patrzę na wnętrze jeszcze raz i widzę, że rzeczywiście jakoś smutno w tym domu. Jakoś tak ciemno... ale jak już pisałem, najbardziej skupiałem się na bryle. Cegłę postawiłem 'tak o', żeby nie było fioletu na czas wyposażania. Chciałem zmienić, ale poustawiałem wszystko pod tą cegłę i tak zostało.

Edit: Aa i chciałem przede wszystkim zrobić dach, którego nigdy nie potrafiłem dobrze ustawić. A Quant nadawał się na dach w sam raz. I myślę, że wyszło całkiem dobrze.

Ostatnio edytowane przez mario : 29.09.2007 - 10:20
mario jest offline  
stare 29.09.2007, 10:29   #10
shezza

Reputacja: 13

Hmm... Chyba jednak bardziej spodobała mi się wersja ulmille. Mimo, że bardzo nowoczesna, to jednak jasna i przestronna. A twoja wersja jest taka smutna, przytłaczająca... Kuchnia nie podoba mi się w ogóle. Normalnie jak jakaś sala tortur. Ale za to podoba mi się salonik. Sama mebluję podobnie. Ogólnie tak 5/10. Po prostu jest zbyt ciemno i w niektórych miejscach zbytnio nabździłeś. Ale brzydko nie jest.
shezza jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania