|
![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
A czy masz jakieś rzeczy ściągane z netu? U mnie były ściany i meble niebieskie jak ściągnęłam dodatki z netu. Ściągnęłam sobie Sims2PackCleanInstaler, pokasowałam to co wywaliło na czerwono i już zaczęło działać ok. mam wszystko nieoryginalne i działa bez zarzutu, każdy dodatek.
|
![]() |
|
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
Miałam ściagniete dodatki z neta ale ich nie uzywam ( mam je wylączone )
a moja karta graficzna to SiS M760GX |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
SiSki są zintegrowane(co mówi samo z siebie że są raczej niskich lotów^^), ja mam SiS 650 i jest jeszcze bardziej żałosna bo już na pierwszych Akcesoriach migały ściany. Wyszukaj tu http://www.sis.com/download/ stery pod swój system i pod twoją kartę grafiki(choć wątpię czy to przyniesie chciany skutek). Przed zmianą karty graficznej to ostatnia deska ratunku.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Aha szkoda ale czy znajde jakąś karte graficzną do 300 zł ? A ty jupiter jak sobie poradziłaś z tym problemem? Wiesz mi to tak strasznie nie przeszkadza, a czy jak sobie troche powieksze pamieć to bede mogła wgrać jakiś dodatek np. Na studiach? wiem że bedą migać nadal ściany ale czy bedzie działał dodatek? I jeszcze jedno ta strone kturą podałaś/łeś nie chce sie włoczyć :/
pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]()
http://www.sis.com/ kliknij DOWNLOAD
Ja z problemem niestety sobie nie poradziłem i nie korzystałem dodatku który wywoływał u mnie miganie ścian. Nie za wiele grywam w gry, więc trochę szkoda było mi kasy na średnio potrzebną mi kartę.Jeśli powiększysz sobie pamięć RAM to będziesz oczywiście mogła zainstalować sobie inne dodatki (teoretycznie to nie musiałabyś rozbudowywać, ale gra z pewnością nie działała by płynnie) Jeśli byś zrezygnowała zainstalowała jakiś starszy dodatek jak np Na studiach i zrezygnowała ze Zwierzaków migające ściany by już nie migały ![]() EDIT: sorki, nie zlookałem że masz laptopa(tamte wyżej już nie wchodzą w grę), tu z wymianą grafiki jest już gorzej , a czasami nawet nie możliwe. W tym wypadku raczej ci nie mogę doradzić żeby nie wprowadzać cię w błąd. Ostatnio edytowane przez Jupiter : 11.01.2008 - 20:57 |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]()
Aha ok poszukam w sklepach komputerowych nie zamykajcie jeszcze tematu napisze wam czy udało mi się poradzić z problemem
pozdrawiam wszystkich Ostatnio edytowane przez anusia12888 : 13.01.2008 - 14:37 |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]()
Byłam w sklepie komputerowym i okazało się że jest pamięć Ram za 100 zł ale ona jest DTR2 ( niewiem czy dobrze pisze ale tak mi powiedziano ) mogłam się odrazu zapytać o co chodzi ale głupia nie zapytalam :/ wiec możecie mi powiedzieć prosze
![]() pozdrawiam sory że napisałam post pod postem nie zauważyłam wiem głupia jestem :/ |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
![]()
Może być że to wina dodatków z internetu. Już się z czymś takim spotkałam choć mam wszystkie the sims 2 oryginalne. Może być jeszcze jeden problem. Możesz mieć za słabą kartę graficzną.
![]() Ostatnio edytowane przez Ineska : 14.01.2008 - 19:32 |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Przy kupowaniu pamięci musisz pamiętać, że bierzesz pamięć do komputera przenośnego, a nie stacjonarnego. Musisz też znać typ (DDR, DDR2, czy ewentualnie SDRAM, różnią się one między innymi przepustowością, budową itp, nie są ze sobą kompatybilne. jeśli jesteś dociekliwa odsyłam na wikipedię ). Najprościej będzie chyba zainstalować program Everest i w nim szukać typów swoich RAMek.
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
![]()
Ale ja wlaśnie o tym pisze co to jest DTR2 a co jes lepsze
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |