|
![]() |
#1 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 51
|
![]()
Ja osobiście uważam, że warto przynajmniej założyć forum awaryjne. Gdyby była dłuższa awaria, zawsze można by było iść na "drugie" forum. Nie mówię, że od razu mamy przenosić całe forum, broń boże, ale zawsze warto spróbować.
A tak na marginesie, to jednak wkurza mnie trochę postawa administracji. "nie przeniesiemy, bo kto będzie pisał poradniki? kto będzie w ogóle pisał?" - chcę tylko zauważyć, że ja, wchodząc na forum codziennie, widzę, że zawsze dział z TS3 jest aktywny. TS2 sporadycznie, ale TS3 praktycznie codziennie. Poza tym, na niemal każdym forum, czy to fanowskim, czy forum o grze, offtopic to ZAWSZE najbardziej aktywny dział. Sama jestem zarejestrowana na... aktualnie 4 forach poza tym, i tam także offtopic ma najwięcej postów i najczęściej się one tam pojawiają. Więc dla mnie to nie jest argument. Tyle ode mnie.
![]() |
#2 |
Guest
|
![]()
jeżeli to sfinansujesz,to nie ma sprawy,Wy chyba sobie nie zdajecie sprawy z tego,ze za serwer trzeba płacić i to wcale nie są takie groszowe sprawy,znam forum, którego koszt wynosi 500zl na kwartał,a poza tym była już sonda na ten temat,czy się przenosimy,wiec uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie
|
![]() |
#3 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
ja rozumiem rozgoryczenie co niektórych, ale ciągłe wznawianie tematu przeniesienia forum, po każdej awarii i pisanie w kółko tego samego to zwyczajne nabijanie sobie postów, więc jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nowego i z sensem to proszę bardzo, ale jeśli macie dalej zamiar pisać o tym samym to lepiej się powstrzymajcie bo polecą warny ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Jednak z drugiej strony pisanie że za posty polecą warny bądź bany jest trochę bezmyślne, bo to jak tłumienie ognia ogniem, bądź płachta na byka. Wiara "myśli" (bynajmniej co poniektórzy), że jeżeli administracja nie rozwiązuje problemów to ma ich w dupie, bo przecież wiecznie i zaciekle o to walczą. Więc wykazują identyczny stosunek do administracji. Wątpię czy to się zmieni, bo ograniczonemu myślowo nie wytłumaczy się że nic nie da się zrobić bo forum nie należy do żadnego z nas. A gdybanie co by było gdyby jest tu chu*a potrzebne. Bo wiemy jak zaradzić, ale nie ma możliwości aby tę wiedzę wykorzystać. Irytujący jest stosunek na linii moderacja-użytkownicy, administracja-użytkownicy i na odwrót, bo czytając posty tych 3 grup można stwierdzić, że ktoś się z chu*em na rozumy pozamieniał. Taka jest prawda nakręcacie się nawzajem. Użytkownicy podjudzają Adm/Mod i dają się przez nich prowokować i na odwrót. Jak już pisałem zwalczanie ognia ogniem. |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Apo, zgodzę się z Tobą po części, bo jest na forum mnóstwo zagadnień dotyczących pierwszej i drugiej części. Ale już jeśli chodzi o trzecią część, to istnieje mnóstwo innych forów, które nie ustępują nam pod względem ilości informacji. A wkrótce pojawi się czwarta. Spójrzmy prawdzie w oczy, nowych użytkowników nie ma i nie będzie, bo forum stanęło w miejscu i nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Mało kogo interesuje dwójka, o jedynce nawet nie wspomnę. Właściwie jedyny argument na "nie" to dla mnie wszelkie poradniki na temat poprzednich części gry, no i "sentyment", który osobiście też mam, ale i tak niezmiernie irytuje mnie ten brak... wszystkiego. |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Reputacja: 14
|
![]()
Nie, żebym był złośliwy, ale jak sama nazwa "forum awaryjne" sugeruje, że nie musi na nim być nie wiadomo co. Istnieją serwisy, które dają możliwość założenia strony za darmo, idealne rozwiązanie na awarie, bo przecież po to miałoby być forum awaryjne.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
a tak w ogóle to czy ktokolwiek jest mi w stanie odpowiedzieć na pytanie: dlaczego do cholery są te awarie?!
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Reputacja: 33
|
![]()
z jednej strony - tak, mógłby to być dobry pomysł. ale z drugiej... tak jak mówię - po co? pograć? ok, przyjmijmy, ze to forum pada. jest forum awaryjne za free. co dalej? jeśli nie mielibyśmy skopiowanych np poradników/fotostory/jakiś dział TS to zakladalibyscie wszystko od nowa? niech mi ktos wytłumaczy, bo nie potrafie sobie tego wyobrazić. siedzimy wtedy na pustym forum thesims na którym żyje jedynie off. [tak, ja rozumiem, że zawsze musi być ot na forach, ale chyba chodzi o to, ze jest to jedynie miły dodatek. jeśli w forum chodziłoby głównie o gadanie na temat wszystkiego i niczego wtedy byłoby 'forum offtopic' czy coś w ten deseń', nie?] co jest wtedy sensem istnienia forum awaryjnego?
|
![]() |
![]() |
#9 |
Reputacja: 12
|
![]()
co? no może to, że przez tydzień zbierają sie problemy użytkownikom. a kto wie, ile potrwa następna awaria? 2 tygonie? 3? miesiąc?
roboty z takim forum na pięc minut https://awaryjnefts.fora.pl/index.ph...6fb6e2a2e8df9f ;p
#10 | |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości) | |
|
|