Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.07.2008, 14:22   #1
Linea
Guest

Arrow Dom państwa Delson [BRAK ZDJĘĆ]

Powiem szczerze, że bardzo długo zastanawiałam się czy w ogóle jest sens wstawiać tu domy... Bo przecież każdy i tak buduje/urządza według własnego gustu i upodobania, w dodatku w erze ściąganych w ilościach ogromnych obiektów z internetu, można dostać zawrotów głowy, co kto i skąd ściągnął... ;-)

Nie mniej jednak, przedstawiam jeden z pierwszych moich domów.
Zamieszkuje go rodzina Delson, która przeniosła się z hałaśliwych przedmieści Kwitnących wzgórz, by tu, na Alei Dobrego Smaku odlaleźć spokój i założyć rodzinę...

Amen. ;-)
Przepraszam za brak rzutów, teraz jak zrzuciłam zdjęcia to brakuje mi kilku ( z sypialni, salonu) z tego wszystkiego zapomniałam - Robienie zdjęć, ustawianie kamery jest monotonne i bardzo czasochłonne w moim wykonaniu... ;-)

Pozdrawiam, Linea.

Ostatnio edytowane przez Charionette : 30.01.2015 - 13:17

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.07.2008, 14:40   #2
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19
Domyślnie Odp: Dom państwa Delson

Bardzo fajny pomysł i staranne wykonanie.
Ponieważ nie mam się czego czepnąć i wszystko mi się podoba daję 10/10
stare 16.07.2008, 14:47   #3
haughton

Reputacja: 10

Jeśli to faktycznie jeden z pierwszych Twoich projektów - gratuluję. Bardzo ciekawe zestawienie kolorów i ładne dodatki, które wykorzystujesz z wyczuciem. Tak pokrótce:

Minusy:
- bryła jest interesująca, ale całkowicie płaski dach i biała elewacja sprawia, że wydaje mi się zimna i kanciasta.
- krasnal przed wejściem? Nie, nie i jeszcze raz nie. Najbardziej odpowiednie miejsce dla niego to połowa lat 80-tych.
- wewnętrzne drzwi takie same jak te wejściowe - moim zdaniem są za ciężkie i nie pasują do przytulnego, nowoczesnego wystroju.
- niebieska zjeżdżalnia w ogrodzie - pasuje do brodzika dla dzieci, ale nie do dużego basenu.

A teraz plusy:
- jak już wspomniałem: bardzo ładne zestawienie kolorystyczne - drewno, odcienie brązów i dodatki w kontrastujących kolorach (salon jest prześliczny),
- gustownie urządzona sypialnia - nie tylko pod względem barw ale i faktur (dywan i ściany tworzą idealny duet stylistyczno-kolorystyczny),
- barwny i estetyczny ogród (podoba mi się zwłaszcza kącik wypoczynkowy i zieleń przy basenie),
- poszczególne pomieszczenia dobrze komponują się ze sobą: jest nowocześnie i kolorowo, z nutką elegancji,
- cały projekt jest spójny i przemyślany - widać, że nie robiłaś go "na szybko".

Z przyjemnością obejrzę kolejne Twoje prace, masz talent. (mój pierwszy dom na forum wyglądał o wiele gorzej ).

Ostatnio edytowane przez haughton : 16.07.2008 - 14:52
haughton jest offline  
stare 16.07.2008, 14:51   #4
Edytka
Guest

piekny!!! Te niektore domy sa takie piekne, ja takich nie umiem robic. Bardzo mi sie podoba zwlaszcza na zewnatrz. 10/10

stare 16.07.2008, 15:13   #5
Souris
Guest

wszystko bardzo mi się podoba tylko bryła...ech wszystko psuje, mogło być tak pięknie, wydaje się zimna, a nie obraź się - te okna nie pasują, lepsze byłyby szklane na całkowitą wysokość ściany wtedy bryła wydawałaby się zgrabniejsza i ładniejsza

ocena 9/10

stare 16.07.2008, 15:23   #6
mabda
Guest

skad masz meble kuchenne i salonowe? i ta pracownia...

stare 16.07.2008, 15:55   #7
Marian...

Reputacja: 10

Dom bardzo ładny wewnątrz, ogródek też niczego sobie, tylko mała uwaga do bryły- nie podoba mi się dach, chodzi o jego kolor.

Zauważyłem dużo dodatków z neta, chyba one są płatne, nie? Nie będę obniżał za to oceny, bo byłoby to bez sensu, sam mam dodatków na kopy. Dziwi mnie tylko fakt, że opłaca Ci się te rzeczy ściągać.

Tak czy inaczej dom bardzo ładny i w moim klimacie.
9,5/10- za ten dach, taki mały drobiazg, nie przejmuj się, jakby tylko pokrycie zmienić to byłoby 10/10- gratuluję udanego domu

I zapraszam do obejrzenia moich...

PS. Mała rada- następnym razem spróbuj tak robić zdjęcia wnętrz, by nie było widać nieba, o wiele lepiej się prezentują...
stare 16.07.2008, 16:40   #8
Lorette

Reputacja: 11

Bryła, średnio mi się podoba jak weszłam do tego tematu, to wydawało mi się, że tu już byłam... mało oryginalna i taka bez wyrazu...
Całość wewnątrz, (nie chce mi się oceniać każdego pomieszczenia osobno, bo wszystkie zrobiły na mnie podobne wrażenie) nowocześnie, co lubię ale ten dom wydał mi się za bardzo "idealny", wszystko za bardzo poukładane i w ogóle... mało realizmu, ale to już raczej mój gust, a nie twoja wina...
Ogród, taki zwykły... jeziorko i basen - albo to, albo to, przynajmniej wg mnie.

EDIT, aha i ten krasnal na wejściu - porażka x)

Ale jednak wszystko razem podoba mi się... mimo iż wydaję się takie bez wyrazu ;p
Ocena: 9/10
stare 16.07.2008, 16:57   #9
rogi_kalafior
Guest

Dom jest super!!!
Wszytko mi się podoba dom 10/10

P.S. skad masz biblioteczkęw slonie i lapmę pomiędzy kanapami

stare 17.07.2008, 07:49   #10
Agula_87
Guest

Stylowy dom Bardzo podoba mi się kuchnia oraz salon - chociaż w salonie mogłabym się czepić półki która zawieszona jest na oknie oraz tv kóry zasłania jedno okno, bo nie lubie gdy meble zasłaniają okna Ale tak mnie urzekł ten salon, że prawie tego nie widzę hihi

9,5/10

PS. chciałam jeszcze dodać, że jak na pierwszy dom na forum to super i z niecierpliwością czekam na kolejne Twoje projekty

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania