Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 13.06.2009, 12:16   #1
Rossëhelin
Guest

Domyślnie Odp: Wiedźmy, czarownice, czarodzieje.

Ja spotkałam taką zieloną, przy której były takie też zielone bąbelki. To jest zła czy dobra czarownica? Moglibyście mi opisać resztę? I właśnie nie wiem jak wygląda czarodziej, ma on może taki wysoki cylinder na głowie?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.06.2009, 18:25   #2
ultraviolence

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Rossëhelin Zobacz post
Ja spotkałam taką zieloną, przy której były takie też zielone bąbelki. To jest zła czy dobra czarownica? Moglibyście mi opisać resztę? I właśnie nie wiem jak wygląda czarodziej, ma on może taki wysoki cylinder na głowie?
Nie cylinder, ale tiarę Cylinder nosi Nikczemny szarlatan, ale nie radzę się do niego zbliżać, bo może okraść Twoich simów Tak, czarownica z wściekle zieloną skórą jest tą złą, a ta, która ma na cerze żółte gwiazdki, stoi po stronie dobra. No i trzeba pamiętać o aurach: zielono-żółta towarzyszy złej wiedźmie, a błękitno-biała - dobrej. Myślę, że nie będziesz miała problemów z ich identyfikacją
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.06.2009, 18:28   #3
Rosemarie

U każdego gdzie indziej,ja ostatnio w WB grałam rodziną Noga [w dzielnicy handlowej lazurowa promenada] udałam simkę Elizę Nogę do ich sklepu meblowego i tak.O 17:00 pojawiła się dobra czarownica,porozmawiałam z nią,poleciała.O 19:00 była zła i tak samo jak z dobrą.Mój przepis jeśli masz WB i parcelę publiczną to czarownice częściej tam są.Dobra jak się pojawia to wszystko się rozświetla,a zła są pioruny.[chyba jak masz CPR]
stare 12.08.2009, 09:21   #4
Alene
Guest

Cytat:
Napisał Rashes Zobacz post
Mój przepis jeśli masz WB i parcelę publiczną to czarownice częściej tam są.
Oj, nie zgodzę się z tym. Nie mam WB, a jednak dużo czarownic miałam na jednej parceli (dokładnie tej specjalnej dla simów z hobby: "sztuka i rzemiosło"). Moje dodatki to: CPR, OŻ, NŻ, P (BV), CW.
Oto zdięcie ile ich było na tej parceli:
[IMG]http://i29.************/24qr2u8.jpg[/IMG]
(Przepraszam za słabą jakość zdięcia)
P.S.: W jednym momencie nawet miałam ich tam 5 czarownic bodajże, które na zmiane złe rzucały deszczowe chmury na parcele, a potem dobre po nich rzucały światłość, a złe spowrotem poprawiały na chmury i tak przez cały czas pobytu mojej simki na tej parceli nieszczęsnej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.06.2009, 16:28   #5
kavala
Guest

Czy gdy simka zostaje czarownicą to zawsze zmienia jej się skóra? Nie da się tak, żeby została taka sama? Ja mam simkę murzynkę i chcę, żeby była wiedźmą. Jak wtedy będzie wyglądać? Czy wiedźmy chodzą normalnie do pracy i maja dzieci? Czy dzieci są normalne?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2009, 13:55   #6
MrsKiller
Guest

Jeśli Twoja simka nauczy się magii od na wskroś złej wiedźmy (tej z zieloną twarzą i poszarpaną kiecką), to na początku działalności też będzie zielona. Aby wrócić do zwykłej karnacji, należy uczyć się magii światłości (czy coś takiego, dokładnie nie pamiętam, ale będzie wiadomo o którą opcję chodzi) i po pewnym czasie zmieni się w zwykłą wiedźmę, później w dobrą, a na końcu w bardzo dobrą. Od tej ostatniej bije jasne światło. Można też darować sobie wszystkie te procesy i nauczyć się magii od dobrej czarownicy Dzieci jeszcze moja wiedźma nie ma więc nie powiem Ci, czy dziedziczą dar.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2009, 14:50   #7
Merve
Guest

A propo wiedźm. Moja Simka była nią kiedyś. W tym czasie nie mogła zajść również w ciążę, a przecież była młoda. Czy to był jakiś błąd gry czy faktycznie osoby mające nadprzyrodzoną moc nie mogą mieć biologicznych dzieci?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.07.2009, 15:37   #8
madej23
Guest

Cytat:
Napisał laia4 Zobacz post
A propo wiedźm. Moja Simka była nią kiedyś. W tym czasie nie mogła zajść również w ciążę, a przecież była młoda. Czy to był jakiś błąd gry czy faktycznie osoby mające nadprzyrodzoną moc nie mogą mieć biologicznych dzieci?
No jasne że możesz ja miałem 2 magów i urodziły im się bliźniaki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.08.2009, 20:48   #9
Titellè

U mnie pojawiają się zawsze na jaką parcelę i o jakiej godzinie bym nie poszla ;] No chyba ze jakis sim zna już je to w tedy się nie pojawiają.
stare 17.09.2009, 09:31   #10
Krzykaczus_Pospolitus
Guest

Ja mam pytanie: Jak stać się wiedźmą? Bo ja kiedyś poznałam taką bardzo złą czarownicę, na slub ją zaprosiłam itd, ale nie podziałało, jak stac się wiedźmą?
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania