Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.07.2009, 00:26   #91
dawid9132
Guest

Domyślnie Odp: The sims 2 V.S The sims 3

sims 3 lepsze choć myślałem że 2 lepsza
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 04.07.2009, 00:28   #92
ultraviolence

Reputacja: 10

Ja tam wolę dwójkę. I tak, może to prawda, że kieruję się głównie oficjalnymi dodatkami i tymi z internetu, ale jeden fakt jest niezaprzeczalny: czysta podstawka TS2 wciągnęła mnie bardziej, niż trójka. A dlaczego? Myślę, że to pytanie jest akurat bardzo proste TS a TS2 dzieli przepaść, a zmiany, jakich dokonali twórcy w dwójce w porównaniu do jedynki, były OGROMNE. Przejście z grafiki 2D na bardziej szczegółową i trójwymiarową było simową rewolucją - pamiętam, że przez pierwszy tydzień z tą grą nie mogłam oderwać się od kompa - grałam nawet do 5h dziennie! A TS3? Góra 3h pierwszego dnia, 1,5h trzeciego... i codziennie liczba minut zmniejszała się o kilkanaście, aż w końcu w ogóle przestałam w nią grać. Trójka jest po prostu nieco ulepszoną graficznie (choć tu mogłabym się spierać...) dwójką, w której możemy poruszać się po mieście bez ekranu ładowania - i tyle na temat większych różnic.
stare 04.07.2009, 13:35   #93
Chryzantem Złocisty
Guest

Cóż,ja po dziesiątym wyłączeniu się gry spasowałam.

Niestety Trójka nie chce dać mi się sobą zachwycić.Trudno.
Pozostaje mi czekać na jakiś porządny dodatek,a póki co gierka niech sobie siedzi na dysku,bo ja podziękuję za coś,co mi się wyłącza co 5 minut ^^ nie mam ochoty co sekunda zapisywać gry.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 04.07.2009, 15:31   #94
Hayley
Guest

Zdecydowanie Trójka.
Oczywiście Dwójka z dodatkami jest niezastąpiona, ale coraz bardziej zaczynam przekonywać się do Trójki.
Z niecierpliwością czekam na dodatki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 24.07.2009, 21:08   #95
madej23
Guest

Ja tam wole trójkę nie znudziła mi się od miesiąca ,a w dwójkę nie umiałem grać dłużej niż 3 dni
  Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2009, 14:30   #96
agnieszka130187

Reputacja: 11

Trójeczka fajna, choć wiele rzeczy mi się nie podoba, np. brak ogrodnika, nie ma jacuzzi, pianina. Fajne jest to, że można chodzić gdzie się chce i no brak ekranu ładowania. Decydowanie lepiej tworzy się Simy, bo TS2 jak zmieniało się np. nos to Simsy wyglądały jak zombie. Ciężko mi porównać, trzeba poczekać na dodatki, ogólnie mi się podoba i jedna i druga gra.

Ostatnio edytowane przez agnieszka130187 : 26.07.2009 - 21:54
agnieszka130187 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.07.2009, 14:33   #97
Kurczaczek
Guest

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Trójeczka fajna, choć wiele rzeczy mi się nie podoba, np. brak ogrodnika, nie ma jacuzzi, pianina. Fajne jest to, że można chodzić gdzie się chce i no brak ekranu ładowania. Decydowanie lepiej tworzy się Simy, bo TS2 jak zmieniało się np. nos to Simsy wyglądały jak zombie. Ciężko mi porównać, trzeba poczekać na dodatki, ogólnie mi się podoba. i jedna i druga gra.
mam identyczne zdanie ^^
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.07.2009, 00:25   #98
MacieK
Guest

ThumbsUp Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Cytat:
Napisał agnieszka130187 Zobacz post
Trójeczka fajna, choć wiele rzeczy mi się nie podoba, np. brak ogrodnika, nie ma jacuzzi, pianina. Fajne jest to, że można chodzić gdzie się chce i no brak ekranu ładowania. Decydowanie lepiej tworzy się Simy, bo TS2 jak zmieniało się np. nos to Simsy wyglądały jak zombie. Ciężko mi porównać, trzeba poczekać na dodatki, ogólnie mi się podoba. i jedna i druga gra.
A daj spokój Aga, po co Ci ten ogrodnik on i tak nie wiele robił Gdyby nie lokaj z OŻ to chyba bym oszalał przez ten zachwaszczony ogródek.
W The Sims 3 rośliny są piękne i nie chwaścieją.
The Sims 2 było cudowne i przełomowe ale The Sims 3 jest krokiem naprzód i choć żal tych wszystkich włożonych ciężkich pieniędzy w The Sims 2 to jednak jestem całym sercem za The Sims 3. Umiem przeżyć, niedopracowanie animacji wsiadania do samochodu. Poza tym to podstawa. Nie mam nawet czelności wybrzydzać i psioczyć na starcie Wiem, że na pewno może być tylko jeszcze lepiej The Sims 3 !
  Odpowiedź z Cytatem
stare 26.07.2009, 21:56   #99
agnieszka130187

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał MacieK Zobacz post
A daj spokój Aga, po co Ci ten ogrodnik on i tak nie wiele robił Gdyby nie lokaj z OŻ to chyba bym oszalał przez ten zachwaszczony ogródek.
W The Sims 3 rośliny są piękne i nie chwaścieją.
The Sims 2 było cudowne i przełomowe ale The Sims 3 jest krokiem naprzód i choć żal tych wszystkich włożonych ciężkich pieniędzy w The Sims 2 to jednak jestem całym sercem za The Sims 3. Umiem przeżyć, niedopracowanie animacji wsiadania do samochodu. Poza tym to podstawa. Nie mam nawet czelności wybrzydzać i psioczyć na starcie Wiem, że na pewno może być tylko jeszcze lepiej The Sims 3 !
Owszem , ale jeżeli hodujesz dużo roślin to jednak ogrodnik przydałby się. Mój Sim sobie na rybki pojechał na dwa dni i trochę mi warzywek padło niestety.... całkiem zapomniałam, że czas normalnie leci, nawet pojawiło się okienko, że rachunki trzeba zapłacić.
stare 26.07.2009, 21:57   #100
Królik
Guest

Jak dla mnie trójka jest o NIEBO lepsza od dwójki. Gdybym miała wymienić opcje z trójki które wręcz uwielbiam, a których nie ma w dwójce, nie potrafiłabym, bo jest ich zwyczajnie za dużo. Choć jest i kilka minusów tej części, jednak plusy je przyćmiewają.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania