![]() |
#91 |
Reputacja: 10
|
![]()
Ciekawi mnie, czy faktycznie będzie "mnóstwo" nowych obiektów w trybie kupowania i budowania. Mam nadzieję, że nas nie zawiodą.
Podoba mi się to nowe narzędzie do projektowania tekstur. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#92 |
|
![]()
Ja też jestem zainteresowana nowym narzędziem. Nawet bardziej niż grą. O ile dobrze zrozumiałam, to będzie osobny, darmowy program, tak jak Kreator Świata? Ja osobiście nie wiem ciągle czy kupię ten dodatek czy nie, bo ciągle mnie parę rzeczy denerwuje. Boję się, że gra straci Simsowy klimacik, który towarzyszył jej od tak dawna. W WP zrobili bardziej przygodówkę niż symulację, nie chcę czegoś podobnego w Karierze. Dlatego na pewno nie kupię Kariery od razu po premierze, poczekam na relacje innych. Mam nadzieję że będą obiektywne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
|
![]()
Witajcie simmerzy,
Ja ten dodatek i tak wchlonę ( jako prezent od rodzinki- powiedzialam sobie że juz żadnego dodatku sama nie kupię!), tylko po to żeby narzekać na trójkę. Po szoku jaki przeżylam rok temu po premierze niczemu juz sie nie dziwię i EA nic a nic nie wierzę. Trójkę robi inna ekipa niz poprzednie części i absolutnie zgadzam sie nmin że simy w nowej wersji coraz bardziej przypominają przygodówkę. Zupełnie traci ta gra smaczek poprzednich części... Od jakiegoś czasu znowu pogrywam w trójkę i irytuje mnie ta mnogość opcji; mam wrażenie że gonie z wywieszonym językiem za rybami albo nasionami czy to za jakimis przygodami... Okropne! A co do obietnic EA - jak to bylo z tą super reklamą w zeszłym roku... nie wiem czy pamietacie... Naobiecywali różnicę we wzroście i co? Nic. Tu tez tak bedzie, zobaczycie.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Reputacja: 17
|
![]()
Uważam, iż nie nalezy krytykować dodatku zanim jeszcze nie wyjdzie. Moim zdaniem to producenci mogą robić chwyty reklamowe niekoniecznie zgodne z prawdą, jest to nawet wskazane, bo przecież zależy im na sprzedaży - zawsze zamieszczają filmik o nowym dodatku, gdzie nie jest do końca tak jak w grze... poza tym różne plotki nakręcają osoby trzecie nie myśląc o konsekwencjach, czyli takich jak, np. ogólna rezygnacja z dodatku, bo "coś". Myślę, że kupię ten dodatek, ponieważ podoba mi się pomysł z edycja otoczenia, wprowadzenie nowego miasta, tryb prania i suszenia "brudów" naszych podopoeicznych, a także inne urozmaicenia jakie wniesie gra. Co do wypowiedzi mojej poprzedniczki - nie zgadzam się, właśnie dobrze, że zrobili mnóstwo opcji, zaintersowań i ścieżek jakie można wybrac, bo inczaej gra szybko stałaby się monotonna, a rozwijanie coraz to nowych aspektów jest przyjemne.
![]() |
#95 |
Guest
|
![]()
Ja się nie mogę doczekać, tak się cieszyłem jak na 4 stronie wyczytałem że premiera będzie w pierwszych dniach czerwca ! Myślę że jaka by opcja nie była dodana to spodoba mi się, ale o to nie muszę się martwić bo mniej więcej wiem co będzie i to mi się podoba
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
|
![]()
Drogi Dziurawcze,
Super,że ci odpowiada to co EA mówi że zaoferuje w tym nowym dodatku. Bo nie ma to jak dobre samopoczucie i znajdowanie przyjemności w grze. Ale .... ja moge miec inne zdanie i mysle ze jeszcze kilka innych osób sie ze mna by zgodziło. Co do reklamy jednak .. nie moge sie z toba zgodzić. Jeżeli mówi sie celowo nieprawdę dla osiągnięcia korzyści materialnych to to jest nieetyczne i niemoralne. Zwlaszca jeśli chodzi o grę skierowaną w sumie do dzieci; potem oczekuja nieprawdy i uwazają ja za cos oczywistego...co widac z twojej wypowiedzi. A co do mojego krytykanctwa to wynika ono z przykrego doswiadczenia z EA. Zaczęlo to sie od ich reklamy Simcity Społeczności. Jestem równiez fanką SimCity i nie moglam sie wprost doczekac tej nowej gry... reklama była wręcz oszałamiajaca... tyle sobie obiecywalam po niej. I co? A nico... pograłam może trzy razy i leży od lat i pokrywa sie kurzem a ja wrócilam Do SimCity 4. Z The Sims 3 bylam juz ostrożniejsza i niewiele sobie obiecywalam pomimo hucznej reklamy i, jak sie okazało , zupełnie słusznie. Czyli moja pesymistyczna postawa wobec Ea bierze sie z przykrego doświadczenia. I jeszcze jedno.... dla starych simerow, tych co to od poczatku grali w simy, trójka traci swój simowy charakter coraz bardziej. Nowym simmerom moze ta fromuła odpowiada, że trzeba ciagle cos robić, cos zbierac, kolekcjonować itd. Ta slodka monotonia to bylo wlasnie to co tylu ludzi przyciagnęło do simów. Jak nie wierzysz to poczytaj ilu fanów miala ta niby nudna gra od jedynki zaczynając. Ale jak mowię każdemu to co sie im podoba.... Milego simowania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Guest
|
![]()
jako stara simerka jestem za zmianami
![]() ![]() a to chyba faktycznie cecha narodowa polakow, ze marudzimy, nie znajac jeszcze faktow tak naprawde. wazne, zeby marudzic i tyle ![]() oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnego zdania. ja wyrazilam swoje. i po obronie magisterki zanurzam sie w swiat kariery simowej ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Reputacja: 17
|
![]()
Droga Simko334player nie zwykłem krytykować poglądów innych, bo każdy ma własne. Mój pogląd jest taki, a zgadzam się z mabdą, że monotonia i wiecznie to samo nie zawsze służy dobremu. Pozdrawiam gorąco Dziurawiec_Skąpolistny
Edit: Ja gram w Simy od 2005 r. ![]()
![]() |
#99 |
|
![]()
Witajcie przedmówcy,
Tak, tak....tolerancja jest bardzo ważną cechą...to dobrze że taki duch panuje na tym forum ( nowy dla mnie zresztą). Zgadza sie ,że nie wszystkim musi podobać sie to samo, i w sumie jak si gra nie podchodzi to nie musisz w nią grać. Ale mnie chodzi o cos innego tutaj. Chodzi mi o to,że trójka traci smaczek gry simowej. Powtarzam to z uporem,że robi ja inna ekipa co ( moim zdaniem,naturalnie choć widziałam podobne nieśmiałe opinie i na tym forum) grze nie wychodzi na dobre. Po odpaleniu Podróży moja rekakcja byla Ale fajne! Ale potem przyszła refleksja...żę przecież nie tego oczekuję po simach. Jak chcę questów to sobie gram w Baldur's Gate albo SpellForce. Jasne, tak jak mówi mabda, że w sumie nie musze w to grać, ale, własnie w tym problem ,że Ea prezentuje to jako część gry simowej. A to absolutnie do niej nie pasuje. To ,że Dziurawiec okazał sie płci męskiej( wybacz jestem nowa tutaj!) wyjaśnia wiele. Bo uważam że właśnie trójka jest adresowana bardziej do męskiej ( potencjalnie nowej )części fanów. Gentlemenom odpowiadają questy, lubia zierac, kolekcjonować dążyć do jakiegos celu. Ile razy próbowałam z jakimś facetem rozmawiac na temat simsów to główna reakcja była... przeciez tam sie nic nie dzieje..Jak możę ci sie taka nudna gra podobać. Ci co pogrywali( z tych których znałam osobiście) głównie budowali domki. Nie dziwię sie więc twojej opinii. A co do marudzenia, mabdo, to nie marudzę dla samego marudzenia, mam bardzo solidne podstawy do ogromnej nieufności w stosunku do EA. I jestem przekonana, że mam co do przyszłośći tej gry rację. Ale jestem gotowa odszczekać publiczne wszelkie kalumnie jeśli jej nie bedę miala! Miłego simowania. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Guest
|
![]()
kazdy ma swoje racje
![]() ilu graczy/fanow tyle opinii. i przynajmniej dzieki temu nie jest nudno ![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|