Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Simy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.03.2011, 13:23   #91
0lka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: by KathySelden

hm, z daleka fajny, ale na ostatnim zdjęciu widać, że ma górną wargę za małą i brwi jak na faceta za bardzo cienkie : P 7/10
0lka jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 11.03.2011, 17:46   #92
Master of Disaster

Reputacja: 26

No cóż, postanowiłam jednak dodać zdjęcia kolejnego Sima, nad którym pracuję. Ma to być Jeremy Brett, znany m.in. z roli Sherlocka Holmesa. Prawdę mówiąc, był on moim ulubionym odtwórcą tej roli

A tu prawdziwy Jeremy Brett jako Holmes:

Wybaczcie tylko tyle zdjęć, ale nie jestem pewna, czy jeszcze czegoś nie poprawić. Będę wdzięczna za uwagi i opinie. I jeszcze jedno - zanim przyczepicie się do maxisowej fryzury, powiedzcie - jaka inna byłaby lepsza dla niego?
Master of Disaster jest offline  
stare 11.03.2011, 18:00   #93
rudzielec

Usta i brwi są ok, podbródek odrobinkę wystaje, za to nos Kathy kompletnie mi tu nie pasuje, powinnaś go zmniejszyć żeby nie był taki wystający.
No i oczy wydają mi się być za duże.
Szkoda, że nie dałaś foty Brett'a od przodu, można by było bardziej wyłapać co jest nie tak
Co do fryzury to nie widziałam nigdzie lepiej pasującej, myślę, że ta póki co może zostać
stare 11.03.2011, 18:17   #94
Scheiße

Ogólnie facet okey. Tylko co on taki nieuśmiechnięty?
Skąd zmarszczki? Bo ja mam, ale jakieś takie brzydkie.
I mam te same oczka!
Albo podobne
stare 11.03.2011, 20:09   #95
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał KathySelden Zobacz post
No cóż, postanowiłam jednak dodać zdjęcia kolejnego Sima, nad którym pracuję.
to zrób sobie swoje logo i podpisuj zdajcie np.tak

a sim jest ładny,kiedyś miałam te zmarszczki,pamiętam nawet skąd,ale strona jest już zamknięta

stare 12.03.2011, 19:27   #96
Master of Disaster

Domyślnie

Tak, ale Sim wymaga jednak poprawy, bo to jeszcze do końca nie jest Jeremy Brett - dopiero wersja alpha, jak ja to nazywam
Jeśli chodzi o zmarszczki... jeśli dobrze pamiętam, to są one ze strony http://simplelife.chagasi.com/, trzeba szukać pod nazwą Face Kit.

Na jutro postaram się poprawić tego Sima; mam ponad 10GB dodatków i zarówno Simsy, jak Warsztat czy Majster strasznie wolno mi się wczytują

No dobra, ponieważ kiedy edytuję posta, nikt nie zagląda, dam zdjęcia poprawionej wersji osobno. Prosiłabym potem ew. o sklejenie. Wersja beta.

Wciąż nie jestem pewna, więc mówcie, co ewentualnie poprawić.
Aha, jeszcze jedno zdjęcie aktora:

Ostatnio edytowane przez Liv : 01.04.2011 - 20:32
stare 12.03.2011, 19:40   #97
Rinn
Guest

Hm, sim ma zbyt spiczasty podbródek, za małe uszy i za jasne oczy. No i może troszkę szczuplejszy nos od Bretta

stare 01.04.2011, 18:34   #98
Master of Disaster

Domyślnie

Okej, uszy trzeba by zrobić chyba bardziej odstające... Co do nosa, to będę chyba musiała zastosować jakąś maskę. Dzięki za uwagi, na pewno się przydadzą

Ciekawostka - tu macie zdjęcie młodego Jeremy'ego Bretta:

OK, przepraszam za post pod postem, ale inaczej nikt by nie zauważył. Moderatorów proszę o wyrozumiałość, będę wdzięczna za ew. sklejenie postów.

Popracowałam nad Sherlockiem alias Jeremy'm, ale nadal nie jestem tak do końca zadowolona. Stwierdziwszy, że jednak miał szare oczy, nie zielonkawe, poprawiłam to i nie tylko... Proszę o szczere opinie, rady i takie tam.

Dodam jeszcze, że w kolejce do prezentacji czekają kolejni Simowie, co najmniej dwójka.

Ostatnio edytowane przez Liv : 01.04.2011 - 20:34 Powód: pani moderator pozdrawia!
stare 02.04.2011, 07:02   #99
Scheiße

No! Teraz o wiele lepiej!
Wstawiaj kolejnych simów
A za tego daję w końcu 10/10.
stare 02.04.2011, 08:09   #100
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Ta maska na nosie nie wygląda fajnie, choćby nie wiem jak dodawała Sherlockowi () realistyczności. Jeśli chodzi o oczy, może dałabyś szarą wersję, ale od tych oczu od bruna?
A tych "kącików" do oczu nie dajesz swoim Simom? Czasami dzięki temu zyskują na podobieństwie do ludzi.
I weź mu te suwak od "zadartości" nosa na tym końcowym odcinku pociągnij w dół - powinno pomóc.
Wydaje mi się, że ta szminka za bardzo się świeci. Sama mam u siebie taką jedną matową, w sam raz dla facetów, ale wiem, że coś w tym stylu było dostępne na MTS
A te linie odchodzące od nosa w stronę końca twarzy (jak to się fachowo nazywa?!) można tez osiągnąć bez maski - próbowałaś się może bawić kształtem twarzy? Chyba, ze na tym skinie słabo to widać...

Zadowolenie z Sima robionego "na podobieństwo" jest bardzo trudne do osiągnięcia, nawet, jeśli masz mnóstwo zdjęć. Wiesz, że mi dojście do tego zajęło 2 lata i podjęłam wcześniej wiele prób?
Ja uważam, że Twoje Simy "na podobieństwo" są świetnie i realistycznie zrobione. Musisz mieć mocne nerwy, skoro się na to decydujesz i wśród twórców forumowych, którzy głównie tworzą "z głowy" jesteś prawdziwą bohaterką
Liv jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania