Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 15.06.2009, 16:53   #991
UsBuzzer
Guest

Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Miyoki Zobacz post
Tincia - o, dzięki
Jak będę na cmentarzu, to spojrzę

A co do związków, to już chyba wiem.
Ten Sim po prostu nie miał wystarczającej charyzmy.
Jeśli to nie charyzma, to spróbuj dla swojego sima dać cechę "Romantyczny" (kod TestingCheatsEnabled true, klikasz z shiftem na sima i wybierasz "Zmień cechy").
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 15.06.2009, 16:54   #992
Levkoni

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Agnieszka86 Zobacz post
kwiat śmierci jest potrzeby jeśli smierc z kosa do ciebie zawita to mozesz mu ten kwiat wreczyc i da ci spokuj. ponawiam pytanie co z ta moja logika i graniem w zawodach z najleprzymi bo mam juz 10 poziom a nie znalazlam nikogo z kim mogla bym sie zmierzyc. (zmieniłam tez cechy mojego sima moze to dlatego juz nie pokazuje sie ta opcja)
To chyba trzeba kliknąć na telefonie potem wybrać "zadzwoń" i opcję "wyzwij na pojedynek szachowy" czy jakoś tak. I wtedy pokonujesz zawodnika, a potem następnego i następnego, itd. , itd.
Levkoni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2009, 16:59   #993
Levkoni

Cytat:
Napisał UsBuzzer Zobacz post
Jeśli to nie charyzma, to spróbuj dla swojego sima dać cechę "Romantyczny" (kod TestingCheatsEnabled true, klikasz z shiftem na sima i wybierasz "Zmień cechy").
Zawieranie związków nie zależy od żadnej charyzmy czy którejś z cech. Każdy sim może się ożenić, lub zawrzeć związek, nie trzeba mieć nic z tych rzeczy. Po prostu jeśli masz już nawet kontakty maximum i wyznało się zauroczenie simowi to może nie być tej opcji "zaproponuj małżeństwo" (zaręczyny), dopóki trochę się nie poprzytulamy i nie poobmacujemy z partnerem Dopiero po paru miłosnych pieszczotach pojawi się opcja zaręczyn. Raz to trwa dłużej innym razem jest to prawie od razu. A jeżeli nadal po wysiłkach nie ma nadal takiej opcji, to to jest już jakiś bug i nic nie poradzicie, chociaż ja nie mam z tym problemu i nigdy nie miałem, zawsze mam opcję "wyznaj zauroczenie" i "zaproponuj małżeństwo". I jeszcze raz powtarzam - to nie zależy od żadnych cech czy od umiejętności, od cech może zależeć tylko tyle, że ta opcja szybciej się pojawi, ale nic poza tym...

UPS! PRZEPRASZAM ZA POST POD POSTEM !!!
stare 15.06.2009, 17:03   #994
UsBuzzer
Guest

O widzisz ? Oświeciłeś nas xD. Ja po prostu u simów, którzy wiązali się z kimś innym, zawsze miałem cechę "Romantyczny", więc myślałem, że to o to chodzi . Dzięki za wyprowadzenie z błędu .
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2009, 17:05   #995
Searle

A ile trzeba mieć punktów logiki, by grać w domu w szachy? (moja simka ma na razie 3 punkty, a na szachownicy nie ma opcji do wyboru).

I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.
stare 15.06.2009, 17:05   #996
Levkoni

UsBuzzer od tego tu jestem ( i w tym momencie efektowne tło a la anime za moimi plecami i dziwna melodyjka... o_O )

Searle - Jak to, przecież można grać w szachy w domu jak nie ma się żadnego punktu logiki... a płyn do kąpieli kupujesz w sklepie, a potem stawiasz na wannie i jest opcja "weź kąpiel z bąbelkami"
stare 15.06.2009, 17:06   #997
Ellie
Guest

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
I jak wziąć kąpiel z bąbelkami? Kupiłam płyn do kąpieli i mam najdroższą wannę z prysznicem.
postaw plyn na wannie
  Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2009, 17:07   #998
Miyoki

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał theground Zobacz post
Zawieranie związków nie zależy od żadnej charyzmy czy którejś z cech. Każdy sim może się ożenić, lub zawrzeć związek, nie trzeba mieć nic z tych rzeczy. Po prostu jeśli masz już nawet kontakty maximum i wyznało się zauroczenie simowi to może nie być tej opcji "zaproponuj małżeństwo" (zaręczyny), dopóki trochę się nie poprzytulamy i nie poobmacujemy z partnerem Dopiero po paru miłosnych pieszczotach pojawi się opcja zaręczyn.
PARU?
Oni się chyba dwa tygodnie codziennie do siebie przytulali, całowali etc.
Jak on zdobył 2 charyzmę, to opcja się pojawiła xd
Miyoki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 15.06.2009, 17:10   #999
Levkoni

Miyoki, ale nie o to chodzi, żeby się codziennie po trochu przytulać. To trzeba za jednym zamachem, zapraszasz sima do domu, klikasz na niego na opcje romantyczne i tam wybierasz pocałunki, miłosne uściski, przytulańce itd i powinna być ta opcja. A jeśli nie to bug i tyle. Może z tą charyzmą to przez przypadek. U mnie każdy sim ma opcję zaręczyn i zauroczenia cały czas, bez cech romantyczny, flirciarz i bez umiejętności charyzmy.
stare 15.06.2009, 17:45   #1000
Searle

Dzięki za radę co do płynu do kąpieli, a jeśli chodzi o grę w szachy, to nie mogę żadnej opcji wybrać - są niedostępne i co ciekawe: w parku mogę grać normalnie.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania