Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 01.03.2014, 14:59   #991
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Nie sądzę, żeby twórcy coś zmienili z tego, co pokazali. Na The Sims 3 też lał się kwas a nic z tym nie zrobili. Ba, dalej klepali swoje dodateczki, które trzeba było kilka razy kupować, bo połowa obiektów była w TS Store. Jeśli poszli w tym kierunku, to już pewnie będą się go głupio trzymać do samego końca, a potem oleją i zrobią The Sims 5, które znowuż będzie się różniło zaledwie kilkoma kiepsko zrobionymi funkcjami. A obiekty ponownie wezmą z TS2.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 01.03.2014 - 15:06
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 01.03.2014, 15:34   #992
Gio

Reputacja: 15

Hah, no w końcu to tak jakby ich własność i mają prawo to zrobić. Wydaje mi się jednak, że nawet cena kompromitacji nie jest tak wysoka, jak wypuszczenia na rynek czegoś, co nie wstrzeli się w rynek A, że mamy do czynienia z grą, gdzie przeciętnym graczem jest 13-letnia Amerykanka - no to cóż
stare 01.03.2014, 15:46   #993
anie_1981

Reputacja: 10

Twórcy gry zdają się jednak nie zauważać, że nawet w jedynkę grali i grają nadal, ludzie dorośli, na równi z nieletnimi... Nie twierdzę, że mają wprowadzić elementy tylko dla dorosłych, ale mogliby jednak robić grę na poziomie wyższym niż 13-letnia Amerykanka... Mogliby brać pod uwagę ludzi w różnym wieku. No ja nie będę grała w "My Little Pony", choćby nazywało się szumnie "The Sims 4"... Myślę też, że wielu 13-letnim Amerykankom gra nie będzie się podobała, bo przyzwyczaiły się do trochę wyższego poziomu... Jeśli TS4 ma być również na takim samym poziomie trudności jak to nowe SimCity, to nie będą nawet potrzebne kody Ach pozwoliłam sobie na małą szyderę z SimCity...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 01.03.2014, 17:18   #994
Gio

Reputacja: 15

Czyżbys popełniła ten sam błąd co ja, kupując Simcity? Faktycznie, gra jest żenująco łatwa, nie ma na czym się skupić - ani na rozbudowie bo nie ma gdzie, ani na ekonomii, bo kasa leci jak z kaczy dupy
Wiem wiem, że dorośli też grają, w końcu na też gram, ale to czysta ekonomia Niech dorośli się w końcu zajmą przejeżdżaniem ludzi w GTA
stare 01.03.2014, 17:30   #995
Caesum
Administrator

Akurat założę się, że znaczna część tych 'dorosłych' graczy GTA to tak naprawdę gimbazjaliści...

I odwrotnie dla The Sims. Seria działa już 14 lat i twórcy powinni w końcu pojąć, że nie tylko zasmarkane bobasy w to grają. Ekonomia czy nie, akurat EA/Maxis powinno zależeć na tym, by jak najwięcej graczy to kupiło. Grafika a'la flash is a no-go.
stare 02.03.2014, 19:53   #996
Agor-ia

Początkowo simsy w ogóle nie miały być kierowane do dzieci/młodzieży. A przynajmniej tak coś kojarzę. 14 lat temu podłapałam tę grę od mamy, która była w wieku 30+ i w simsach spełniała się jako dekoratorka wnętrz W czwórce najbardziej rażą mnie te włosy. Zastanawiam się, jak będą zrobione długie włosy? Takie np. do pasa. Będzie taka sztywna peleryna z tyłu? No i zwierzaki... zresztą, już o tym wcześniej pisałam. Co do reszty, raczej przywyknę. Bo już wiem, że zagram w czwórkę. Może ograniczę się do podstawy, ale nie mogłabym sobie odpuścić nowej odsłony gry. Jeśli mi się wybitnie nie spodoba, to sprezentuję ją młodszej siostrze na Gwiazdkę

Co do animacji, mówili(chyba?), że nie będzie odgrzewania z poprzednich serii. A na jednym z filmików jest animacja "namiętnego pocałunku" z jedynki (nie mogę sobie przypomnieć, czy w dwójce też była...). Mi to akurat nie przeszkadza, ale jednak sięgnęli po motyw z poprzednich serii.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 02.03.2014, 20:11   #997
Caesum
Administrator

Na którym filmiku? Chcę to zobaczyć.
stare 02.03.2014, 21:04   #998
Agor-ia

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Na którym filmiku? Chcę to zobaczyć.
Jeden z pierwszych filmików
https://www.youtube.com/watch?v=WjPPjU8OARg

Przy samym końcu, mniej więcej 5:25, jest pokazany z daleka ten pocałunek Jak dla mnie ta animacja wygląda właśnie jak "namiętny pocałunek"

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.03.2014, 13:22   #999
anie_1981

Ja się nie mogę doczekać pierwszych gameplayów, które po premierze pojawią się na yt. Trójka była bardzo kontrowersyjna, ze względu na zupełnie inną grafikę i okrojone animacje. Czwórka też rodzi się w kontrowersjach... Może to taka nowa forma reklamy...?
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 03.03.2014, 15:09   #1000
Arwena

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Ja się nie mogę doczekać pierwszych gameplayów, które po premierze pojawią się na yt. Trójka była bardzo kontrowersyjna, ze względu na zupełnie inną grafikę i okrojone animacje. Czwórka też rodzi się w kontrowersjach... Może to taka nowa forma reklamy...?
to na bank, ale czy aby na pewno nowa?
Arwena jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania