Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 24.03.2014, 16:14   #1051
Człowiek w zielonych rajtuzach

Avatar Człowiek w zielonych rajtuzach

Reputacja: 17
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Obecnie EA chce przede wszystkim zarobić, a potrzeby i zachcianki graczy są hen, hen daleko w tyle...
przepraszam, ale się zgubiłam, czy przypadkiem WSZYSTKIE części nie są po to by zarobić?
Człowiek w zielonych rajtuzach jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 24.03.2014, 16:14   #1052
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał alpherainn Zobacz post
Wiesz, co do pewnych rodzin można się spodziewać, że ich historia będzie kontynuowana w TS4. Nie wiem czy ktoś wyobraża sobie jakąkolwiek część gry bez np. Ćwirów
A cd. gry TS4, to mimo wszystko mam wątpliwości czy uda im się przenieść klimat poprzednich gier do nowej odsłony.
Za czasów gdy jeszcze porządnie grałem w TS1 wybierałem wyłącznie rodziny Maxisowe i nie robiłem własnych, chyba że dla historyjek(nie FS). Szczególnie uwielbiałem rodzinę Ćwirów z powodu eleganckiej Majki i wyjątkowo dziwnej Kasandry. Poza tym uwielbiałem Nowaków. W TS2 już nie było tak fajnie, sam nie wiem czemu. Chciałbym, żeby w TS4 wróciła ta atmosfera jedynki, ale to chyba już niewykonalne.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 24.03.2014 - 16:22
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2014, 19:35   #1053
anie_1981

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Człowiek w zielonych rajtuzach Zobacz post
przepraszam, ale się zgubiłam, czy przypadkiem WSZYSTKIE części nie są po to by zarobić?

Chyba nie zrozumiałaś niczego z tego, co napisałam. Tu chodzi o priorytety. Wright chciał zrobić dobrą grę i ją zrobił. Zarobił przy tym, fakt, ale się starał, żeby gra się bardzo podobała. EA ma w nosie czy gra jest dopracowana, wydali bubel, a kasę zbierają za grę z toną błędów i niedociągnięć, bo to nieistotne, istotne jest, że gra się sprzedaje.
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2014, 17:46   #1054
Searle

Możliwe, że jestam jakaś inna, ale mnie ta grafika to nawet się podoba
stare 25.03.2014, 18:21   #1055
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Searle Zobacz post
Możliwe, że jestam jakaś inna, ale mnie ta grafika to nawet się podoba
Mi również Być może tutaj, na tym forum należymy do mniejszości, ale nie wiemy jak jest gdzie indziej. Gra ma rzesze fanów na całym świecie i na pewno jest też wielu takich jak My dwie, którym zapowiedzi TS4 również się podobają. Skąd więc wiadomo, że twórcy nie biorą pod uwagę potrzeb fanów gry i ich opinii? Może biorą pod uwagę po prostu inne opinie niż Wasze?

Mało się udzielam, ale regularnie czytam Wasze wypowiedzi i wybaczcie, ale momentami razi mnie jak bardzo negatywnie wypowiadacie się o grze, nawet w nią jeszcze nie grając. Na razie mamy tylko trochę zdjęć, a tu padały słowa, że gra jest taka be i na pewno nie warto w nią grać. Przecież tego jeszcze nie wiemy.
stare 25.03.2014, 18:41   #1056
anie_1981

Różni gracze mają różne "priorytety". Ja nie mogłabym grać w Simsy z tak komiksową grafiką i bez CASta. Są tacy, którym CASt nie jest potrzebny, ale dla mnie akurat jego brak w TS4 to gigantyczny minus, nie mogłabym przejść nad tym do porządku. Tyle lat grałam w jedynkę i dwójkę z narzuconą z góry kolorystyką obiektów, że nie mogłabym się cofnąć wstecz. Ja jednak na czwórkę patrzę z trochę innej perspektywy. Wiem, jak długo przyzwyczajałam się do grafiki trójki, ale teraz uważam, że jest najlepsza ze wszystkich odsłon (pewnie jestem w mniejszości). Nie chodzi tutaj o psioczenie na grę, tylko o możliwość wyrażania opinii. Ja nikomu nie narzucam swojego punktu widzenia, z mojej perspektywy czwórka wygląda fatalnie. Jeśli ktoś myśli inaczej, to nie moja sprawa. To, że twórcy olewają graczy, to akurat wiem z własnego doświadczenia. Wiele razy pisałam maile ze zgłaszaniem usterek gry, ale jedyna ich recepta to "przeinstaluj grę".
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 25.03.2014, 18:56   #1057
Caesum
Administrator

Zgadzam się z anie_1981 co do priorytetów. Ja sam osobiście gram w simsy wyłącznie dla fotostory i to właśnie w simsach robię zdjęcia, dlatego też ważny jest dla mnie styl graficzny. Trójka bardzo mi pod tym względem podpadła(jak zresztą i w wielu innych sprawach), dlatego oczekiwałem czegoś więcej od TS4. Zresztą, grafika to jak na razie jedyne, co zostało pokazane. Gameplaye były raczej skromne, więc trudno się o nich jednoznacznie wypowiedzieć. W każdym razie mam nadzieję, że nie będzie to wszystko tak uproszczone jak w trójce. Lubię w dwójce to, że jest tyle możliwości interakcji z otoczeniem i że wszystko to ma swoje animacje. Trójka pod tym względem wydawała się taka statyczna.

Co do CASta, boli mnie jego brak i nadal uważam, że to, jak gra koszmarnie się zacinała w jego menu, nie miało związku z samą opcją, ale co najwyżej jej kiepską implementacją(cała trójka była pod tym względem wyjątkowa), ale mogę przeżyć to pod warunkiem, że będzie jakaś dobra alternatywa, coś w stylu Majstra z TS2, no i pod warunkiem, że faktycznie dzięki temu gra przyspieszy.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 25.03.2014 - 19:28
stare 25.03.2014, 20:14   #1058
Irbis

Reputacja: 14

Jasne, że temat jest po to żeby wyrażać swoje opinie, nie mam żadnego problemu z tym, że ktoś ma inne zdanie niż Ja Chodziło mi jedynie o to, że niektórzy (i nie mam tu na myśli konkretnych osób, bo nie pamiętam kto co pisał) wypowiadają się na temat gry, tak jakby już w nią grali i wiedzą, że totalnie wszystko jest w niej nie takie, jak powinno. To tak, jakbym powiedziała, że dana książka jest beznadziejna, bo nie podoba mi się kolor okładki.

To nie jest tak, że bronię twórców, bo są jakimiś moimi idolami. Widzę przecież jak paskudnie rozegrali całą trójkę, widzę żałosne ilości obiektów w kolejnych dodatkach i to całe nabijanie kasy przez store. Tyle że staram się nie przekreślać gry, której jeszcze nie poznałam. Odkąd pojawiła się trójka, mówiłam do wszystkich, którzy tylko chcieli tego słuchać, że moim marzeniem jest połączenie jedynki i dwójki z otwartym światem trójki. Przy pierwszych zapowiedziach TS4 padły takie słowa i może dlatego tak pozytywnie patrzę na tę grę, może dlatego mniej (lub wcale) zwracam uwagę na coś, co innych wręcz razi. Więcej natomiast widzę pozytywów. Ja po prostu wierzę w tę grę i mam nadzieję, że mnie ona nie rozczaruje
Co do CASta, to nie mogę się zdecydować, czy ma być mi żal, że go nie będzie, czy nie Pamiętam jak w dwójce budując i meblując simowy dom ubolewałam, że nie ma więcej kolorów danego mebla. Pamiętam, jak cieszyłam się, gdy odkryłam w trójce to cudowne narzędzie, ale co mi teraz po nim, skoro tak masakrycznie zacina grę, że nie chce mi się go używać.
stare 29.03.2014, 11:53   #1059
redmoon

http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...V8CIAA7Xh1.png
Nie wiem czy ktoś już to pokazywał tutaj. Znalazłem to na DOTsim. Budynek w tle jest zamazany co może sugerować, że jest jakąś ozdobną makietą (?). Ale mnie odrzucają pasy - wyglądają obrzydliwie !
redmoon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.03.2014, 12:12   #1060
Caesum
Administrator

Nawiązanie do Abbey Road?

A poza tym, czy to nie jest zwykły render? Raczej nie screenshot z gry. Rozmazanie może też wskazywać na użycie głębi ostrości, ale moim zdaniem to raczej render, ewentualnie sklejka w photoshopie.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 6 (0 użytkownik(ów) i 6 gości)

Zasady Postowania