![]() |
#1081 |
Reputacja: 10
|
![]()
To, że nie będzie CASt'a w dużej mierze przesądza o tym, że domy będą bardzo podobne. Wiadomo, że każdemu podobać się będzie kilka obiektów i głównie tymi będzie operował. W trójce to przynajmniej można sobie te rzeczy pokolorować jak się chce. Co do trybu budowy, to jeszcze nie jest tak do końca przesądzone, że domy będą takie same. Przecież nawet każdy fragment dachu ponoć będzie można mieć w innych kolorze.
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1082 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Już nie przesadzajmy z CAStem. Ani jedynka, ani dwójka nie miały tej opcji, a domy i tak były zróżnicowane dzięki obiektom. Wystarczy wejść do odpowiednich działów na forum by zobaczyć, że nawet te czysto Maxisowe potrafią być ciekawe, jeśli tylko z głową zaplanowane.
O ile nie podoba mi się to, że tak ciekawa opcja z trójki nie będzie dostępna w czwórce, jestem w stanie im to wybaczyć jeśli sama gra będzie miała dużo mebli, jakieś podstawowe recolory i możliwość stworzenia własnych, choćby tak jak w dwójce. Jeśli jednak obiektów będzie tyle co kot napłakał(tak jak w trójce), przy czym bez CASta, to ja podziękuję. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Reputacja: 21
|
![]()
Mnie się wydaje, że nie powinniśmy popadać w paranoję. Ten tryb zakupów "jak z katalogu" będzie imo bardziej dodatkową funkcją, czymś dla leniwych (tak jak wstawianie gotowych pokoi w trójce). Wątpię, że twórcy całkiem zrezygnują z normalnego katalogu obiektów (nie wyobrażam sobie jak miałoby to wtedy wyglądać z CC).
To samo z tym połączonym trybem budowy i kupowania. Pewnie po prostu wrzucą wszystko do jednej sekcji podzielonej na mniejsze kategorie i już, przynajmniej będzie mniej klikania. Raczej nie powinniśmy się martwić, że wymieszają nam np. okna i kanapy ze sobą. A co do CASTa mam mieszane uczucia. Za taki w trójkowej formie, zamulający grę, gdzie tekstury ładują się wieczność (tak samo w sumie jak z katalogiem obiektów czy ubrań) podziękuję. Jeśli jednak by go dopracowali to spoko, ale powinni zrobić te domyślne recolory bardziej uniwersalne, bo teraz w trójce nawet kiedy chcę coś szybko zbudować do grania to i tak muszę zmieniać wszystko CASTem bo nic do siebie nie pasuje... @up - W podstawie dwójki i jedynki obiektów też było bardzo mało, trzeba jakoś zachęcić do kupna dodatków ![]() Nie muszę mieć mnóstwa obiektów, od tego mam CC, lepiej żeby dopracowali grywalność i ogólny mechanizm gry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
|
![]()
Może z brakiem okien w ukośnych ścianach chodzi o ściany nachylone w pionie, takie jak na poddaszach, a nie o te, które już znamy, prowadzone po przekątnej?
![]() Mi to całe zamieszanie jest w zasadzie na rękę. Jakkolwiek bardzo bym chciała, nigdy nie miałam wyczucia estetyki i budowanie i urządzanie domów oraz ubieranie simów pochłaniało mi mnóstwo czasu, przy raczej miernych efektach. Mam nadzieję, że delikatne uproszczenia załatwią tę kwestię. CASTa w trójce co prawda używam, bo skoro już jest to czemu nie skorzystać, ale tak naprawdę to jest strasznie męczący przez to zamulanie i z przyjemnością go pożegnam. Nie planuję tęsknić. ![]() Ogólnie to nie rozpaczam, grafika i interfejs zapowiadają się kiepsko, ale zacznę narzekać dopiero jak dostanę finalną wersję i stwierdzę, że złe przeczucia się sprawdziły. Na razie szkoda nerwów i klawiatury. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Reputacja: 11
|
![]()
No zobaczymy bo to pewno będzie tak, jak z włosami simów, że na paczątku wygladąły jak gumowe hełmy a teraz pewnie jest już lepiej
![]() |
#1086 |
|
![]()
Coś czuję, że oni nadal są w powijakach, jeśli chodzi o tą grę. Czytałam nowe niusy w ich temacie i stwierdzam, że absolutnie niczego nowego, konkretnego nie powiedzieli. Niusy wciąż są te same, od miesięcy, ględzą tylko o tych emocjach już chyba bardziej się tych emocji nie da opisać... Jeśli chodzi o moje emocje, to ja jestem znudzona. Szczerze wątpię, że tą grę wydadzą w tym roku. I w sumie to nawet dobrze. Dla dobra przyszłych graczy ts4, lepiej by przełożyli premierę niż znowu wydali niedoróbkę... W najlepszym wypadku gra będzie wydana w grudniu, przecież na czymś trzeba zarobić, czemu nie na świętach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ale jakoś sporo informacji dawali kiedy miała wyjść 3 za teraz przy 4 milczą więc coś mi się tu nie zgadza. Oby w czerwcu dali więcej tych informacji o 4.
![]() |
#1089 | |
|
![]() Cytat:
![]() Tak w sumie to mi nie brakuje zbytnio niczego w trójce i nie mam potrzeby inwestowania w czwórkę,ale zależy co będzie,ale... w 2008 gdy pykałem w dwójkę to mówiłem tak samo - niczego mi nie brakuje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Może taką mają strategię marketingową.
Z drugiej strony zaś - jeśli to prawda - pomyślcie sobie, ile dla nich znaczą FANI serii ;] Czyżby liczyli, że nowych będzie więcej niż niezadowolonych starych? Odnośnie posta Kerbiego - hm, simlish, no fajnie. A jakichś konkretów nie łaska dać do wiadomości graczom? Moje zainteresowanie poszczególnymi grupami wiekowymi i całą masą innych istotniejszych dla rozgrywki rzeczy nie spadło ;] Odnoszę wrażenie, że skupiają się na PIERDOŁACH. ... albo rzeczywiście nie mają nic lepszego do zaoferowania xD Ostatnio edytowane przez Liv : 28.04.2014 - 18:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 4 (0 użytkownik(ów) i 4 gości) | |
|
|