![]() |
#101 |
Guest
|
![]()
Kiedy zabierałam się do czytania tego FS, miałam mieszane uczucia. Jednak, jak się okazało- całkiem niesłusznie. Historia okazała się bowiem tak wciągająca, iż przeczytałam od razu wszystkie odcinki
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jestem zła.
Michalino! Zabrałaś mi setny post, i przez to nie wywrę takiego wrażenia wstawiając 10 odcinek, na 10 stronie, w setnym poście <załamana> Po drugie: mówiąc o zawodach, zepsułaś mi opinie skromnego użytkownika, gdyż nie mogę się teraz nie pochwalić <2X załamana> Oczywiście jaja sobie robię. Lubie was. Nawet bardzo. Ciebie też Teo :* Odcinek jutro rano, a właściwie dzisiaj (za 10 minut i 7 godzin)
![]() |
#103 |
|
![]()
No to odcinek X. Zapraszam do lektury
![]() Odcinek X "Śladem..." [IMG]http://i41.************/5fhqo9.jpg[/IMG] - To na pewno to miejsce?- zapytała Elle z powątpiewaniem. Znajdowali się na gorącej pustyni. W okół nich nie było widać cienia żywej duszy. Słychać było tylko szmer wiatru poruszającego ziarnka piasku. - Czarodzieje lubią samotność- zażartowałˆ Riven- masz racje. To nie to miejsce. Musiałem pomylić współrzędne. Nigdy nie byłem dobry w teleportacji daleko zakresowej. - A jednak- Elle uśmiechnęła się złośliwie. - Co? - Ty też masz z tym problem. Riven rzucił jej speszone spojrzenie. Nie ma nic gorszego dla nauczyciela, niż wytknięcie błędu przez ucznia. - Teleportus allemigo- rzuci szybko. [IMG]http://i44.************/fcodnt.jpg[/IMG] Tym razem dotarli na miejsce. Otaczała ich gęsta puszcza. Riven szybko dostrzegł wąską dróżkę, i ruszył jej śladem. Po chwili przedzierania się przez krzaki, ukazała im się mała chatka. Patrząc na nią, Elle przypominały się różne baśnie o zamieszkujących takie domki driadach, elfach, czarodziejkach. - Urocza chatka- stwierdziła. - Zobaczymy, czy w środku nadal jest tak uroczo- dodał sarkastycznie Riven. [IMG]http://i42.************/2bsj6g.jpg[/IMG] Weszli do środka. Ujrzeli czarnowłosą dziewczynę odwróconą do nich plecami. Na dźwięk skrzypiących drzwi, odwróciła się i posłała im pogodny uśmiech. - I jak?- zapytała- starałam się jak najlepiej odmienić te miejsce. Strasznie się ten nasz domek zapuścił przez te parę lat. Wyszło jako tako. Elle rozejrzała się. Stała tu wygodna biała kanapa, a naprzeciw wielka plazma. Całe wnętrze miało wiejski wystrój z nutką modernu. "Jako tako". Elle stwierdziła, że w takim czasie nie potrafi nawet doprowadzić własnego pokoju do ładu. - Tak w ogóle, to co to za miejsce? - Las we Francji. - Dlaczego akurat tutaj? - No cóż. Tu mamy siedzibę. Inne domy sprzedaliśmy albo spaliliśmy, jeśli zostawiliśmy tam ślady magii. - A co z tą chatką? - Mało kto chciałby mieszkać w środku puszczy. A po za tym... - Co?- Elle popatrzyła na rodzeństwo. Wymieniali speszone spojrzenia. - Wybraliśmy to miejsce ponieważ...- zaczął Riven. - ...Jest tu naprawdę uroczo- przerwała Fenne- na pewno chcesz zobaczyć swoją siostrzyczkę. Powinna się już obudzić, trzeba by się nią zająć. Chodźmy na górę. Riven, zrób coś do jedzenia. Weszły po schodach i udały się do pokoju naprzeciwko. Był to ciasny pokoik z niebieską tapetą. Siostrzyczka jasnowłosej leżała w łóżeczku pod oknem. [IMG]http://i43.************/2d3vb7.jpg[/IMG] - Co ukrywacie? Fenne stała bez ruchu. Milczała. - Wiem, że nie przyjechaliście tu bez powodu. To jest chérie vivre. Czas odkryć i przygód. Nie przyjechaliście tu, tak jak przyjeżdżają emeryci. Dla ciszy i spokoju. Fenne nadal milczała. Westchnęła. - To dla nas trudne. Przez wiele lat nie mogliśmy poruszać pewnych tematów. Takie nasze Tabu. Gdy nie rozmawialiśmy o tym, nie było nam przykro. Trudno było mi zagadnąć o to Rivena. Jemu trudno było odpowiedzieć. Jeszcze trudniej będzie powiedzieć tobie, jako niewtajemniczonej osobie. - Czy nie jestem już z wami odpowiednio blisko? - Jesteś i dlatego powiem ci to, zamiast dalej ukrywać. Wykryliśmy grób matki w okolicy. Chcemy dowiedzieć się o niej prawdy.
![]() |
#104 |
|
![]()
Fajne, fajne, ale potwornie krótkie ;< Już zaczynałam się wciągać, a tu koniec. Jest kilka błędów, ale poza tym ciekawie. Proszę, daj następny odcinek jak najszybciej!
![]()
![]() |
#105 |
Guest
|
![]()
Literówkę jedną zauważyłam..
I dwa błędy: nie "w okół" a wokół i nie "po za tym" a poza tym Ogólnie fajnie, ale krótko ; O !! Możesz też robić przed myślnikami spację, to będzie czytelniej ;] Koniec gadania <powiedziała, co wiedziała> Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#106 |
|
![]()
Wydawało mi się, że komentowałam twoje FotoStory. :/
No nic. Podoba mi się bardzo, jak najbardziej moja dziedzina (fantasy) oraz ciekawe prowadzenie akcji. W końcu doczekałam się kolejnego odcinka (bo czytam od początku, albo prawie, ale nie wiedziałam co napisać), ale fakt faktem krótki. Niewiele się wydarzyło ![]() Nie mogę teraz sobie uświadomić, że ta nastoletnia blondynka to Elle. Daję 10/10 i czekam na dalsze losy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Guest
|
![]()
Wow
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
|
![]()
A ja myslalam, ze Laleczka mas juz nie lubi
![]() Ale sie mylilam ^^ Odcinek, jak zwykle, z nutka tajemniczosci. Szkoda tylko, ze taki krotki ![]() Czyzby nie chcialo Ci sie juz pisac?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Guest
|
![]()
oj ta nasza laleczka
troszke leniwa ale nie ma co narzekać w końcu odcinek ,jupi!!! jakoś wytrwałam bez narzekań i komentów ,bo tak mnie ciągło do klawiatury żeby ci nawypisywać różne rzeczy no i teraz sorki za to co chciałam napisać no i ten tego... sorki też za to że tyle pisze ale no ooo już sie zamykam ![]() krótko mówiąc świetny odcinek fakt troche krótki ale zawsze coś no nie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Słodka Ślicznotka : 02.04.2009 - 13:44 Powód: źle napisałam ''chciałam'' i ''też'' |
![]() |
![]() |
#110 |
|
![]()
Moja droga Teo!
Tak jakoś się ostatnio złożyło, że zaczęłam pisać zwięźle. Spokojnie przechodzi mi. Mogę ci ze spokojem powiedzieć, że następny odcinek będzie pełny akcji ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|