Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 16.05.2013, 19:17   #1101
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: Uwagi dot. działania forum

Cytat:
uważam,ze ciągłe gadanie o przeniesieniu się gdzie indziej nie ma sensu=nabijanie sobie sobie postów =spam= ostrzeżenie
skoro nikomu nie chce się nawet przeczytać ze zrozumieniem argumentacji drugiej strony, to rzeczywiście może lepiej odpuścić. Bo oczywiście żaden admin/mod nie raczył zauważyć, że nie pisze si już o przeniesieniu, tylko o FORUM AWARYJNYM. Swoją drogą, już nie pierwszy raz w taki sposób modzi/admini próbują uciąć dyskusję. Myślicie, że jak pogrozicie warnami, to wszyscy nagle będą zadowoleni? Gratuluję.
Cytat:
Ale to możesz rozwiązywać problemy na thesims3.com
Aaaaaaaaa, dzięki wielkie! Ale w takim razie, po co w ogóle to forum? Skoro, jak to moderatorka nieco wyżej napisała, to jest forum o simsach, to DO #####, JAK CHCĘ ROZWIĄZAĆ PROBLEM Z SIMSAMI, TO WCHODZĘ TUTAJ. Abstrakcja, co?
Mroczny Pan Skromności jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 16.05.2013, 19:24   #1102
Ilona
Guest

Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
skoro nikomu nie chce się nawet przeczytać ze zrozumieniem
i vice versa

Cytat:
drogą, już nie pierwszy raz w taki sposób modzi/admini próbują uciąć dyskusję.
byłoby inaczej,gdyby forum należało do nas,ale nie należy i nie tylko Was meczy ta cala sytuacja oraz te same wyjaśnienia

stare 16.05.2013, 19:27   #1103
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Cytat:
i vice versa
można konkrety? Przyznać musisz, że niezbyt rozwinięta jest Twoja wypowiedź, a chciałbym wyciągnąć jakieś wnioski, lecz nie mogę.
Cytat:
byłoby inaczej,gdyby forum należało do nas,ale nie należy i nie tylko Was meczy ta cala sytuacja oraz te same wyjaśnienia
i znów czytanie ze zrozumieniem. Tutaj nie miałem już na myśli sytuacji forum, tylko sposób traktowania userów przez Szanowną Ekipę, a przynajmniej jej część
Mroczny Pan Skromności jest offline  
stare 16.05.2013, 19:43   #1104
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

Cytat:
Swoją drogą, już nie pierwszy raz w taki sposób modzi/admini próbują uciąć dyskusję. Myślicie, że jak pogrozicie warnami, to wszyscy nagle będą zadowoleni? Gratuluję.
Mroczny, ale jednak sam musisz przyznać, ze niektórzy pisząc tu już któryś post pod rząd na ten sam temat nabijają sobie licznik. to samo co napisałam ja było już wspomniane kilkakrotnie wcześniej i nie rozumiem po co pisać to samo kilka razy. jeśli ktoś nie rozumie co się do niego pisze to ja mu bardzo współczuję. jak ktoś zrozumie to nie napisze setnego posta o tym samym. jak komuś zależy to wymyśli jakiś lepszy plan działania dot. forum, a nie zawraca cały czas gitarę tym samym. albo przedstawi jakieś argumenty, rozrysuje czytelną tabelkę, łotever. a nie w kółko cały czas 'no, ta administracja to ma nas głęboko, no, ja mówiłem, i znowu forum padło, następnym razem na piec miesięcy padnie, gdzie ja tera napisze ze właśnie skarpety kupiłem, no, tak to jest, odkupiliby ino to forumełe w koncu'
z resztą, ja bardzo chętnie porozmawiam bez ucinania rozmowy, ale też bez nabijactwa. jest np PW albo wiad. profilowe [jak ktoś by bardzo chciał, żeby rozmowa była upubliczniona ;> ]
stare 16.05.2013, 19:45   #1105
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Kenny McCormick Zobacz post
co? no może to, że przez tydzień zbierają sie problemy użytkownikom. a kto wie, ile potrwa następna awaria? 2 tygonie? 3? miesiąc?

roboty z takim forum na pięc minut https://awaryjnefts.fora.pl/index.ph...6fb6e2a2e8df9f ;p
Gratuluje, wreszcie masz gdzie spamowac bez ograniczen narzucanych przez głupią administrację i równie kretynski regulamin (ktory oczywiscie znasz, co zaznaczasz przy kazdej okazji).

Awarie które przytrafiają się na forum mozna bardzo łatwo rozwiązać, zajmuje to dosłownie sekundę, z tym, że może to zrobić tylko właściciel. Te przerwy wynikają z tego, że właściciela często nie ma i odczytuje wiadomość od nas dopiero po jakimś czasie.

Co do awaryjnego forum - w sumie jest mi obojętne, z jednej strony fajnie jeśli coś takiego by było (zawsze jakies zabezpieczenie), ale z drugiej nie wierze, że takie coś się utrzyma.

A co do warnów o których piszesz MPS ile razy można upominać słownie skoro i tak macie nas głęboko wiadomo gdzie. I mówię ogólnie, nie tylko w odniesieniu do tej sytuacji.
Vanitas jest offline  
stare 16.05.2013, 20:53   #1106
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Cytat:
Napisał Apocalypsa Zobacz post
'no, ta administracja to ma nas głęboko, no, ja mówiłem, i znowu forum padło, następnym razem na piec miesięcy padnie, gdzie ja tera napisze ze właśnie skarpety kupiłem, no, tak to jest, odkupiliby ino to forumełe w koncu'
...nikt nic takiego nie napisał.
Słuchajcie. To jest tylko propozycja. Nikt nie rwie się z motyką na słońce (no, może oprócz Kennyego, ale to pomińmy), żeby od razu zakładać forum awaryjne i przenosić tam wszystkie posty. Cały czas tłumaczycie się rzeczami typu "a kto by tam pisał?", "a co z poradnikami?".
1. Pisaliby wszyscy ci, którzy normalnie piszą tu, na forum. To nie jest przecież tak, że jak jest awaria, to od razu wszyscy całkowicie rezygnują z forum. Ja przykładowo, z niektórymi osobami nie mam w ogóle kontaktu poza forum, a chciałabym z nimi porozmawiać. A co jak się zdarzy awaria? Po to powstałoby forum awaryjne. Aby móc kontynuować rozmowy, bez ich przerywania, "bo awaria".
2. Poradniki to też nie jest jakiś wielki problem. Zawsze można je skopiować i dać credit. Ja tak robię ze zdjęciami na tumblrze i jakoś nikt się nie pluje o te zdjęcia. Wiadomo, na upartego, jakby ktoś napisał, że przykładowo nie życzy sobie, by jego zdjęcia umieszczać na tumblrze - spoko, ja się dostosuję. Robicie z igły widły.

Co do warnów, to ja osobiście rozumiem waszą irytację, ale jednak to jest forum. Wiadomo, wałkować tego samego po 100 razy nie ma sensu, ale z drugiej strony wasze odpowiedzi "i vice versa" też jakoś wiele do dyskusji nie wnoszą

Poza tym, ja mam drobne pytanie do administracji forum, bo domyślam się, że moderacja nie ma takiej możliwości, chociaż kto wie - czy jest możliwość utworzenia kopii zapasowej forum?

Ponadto, czy nie można poszukać gdziekolwiek osoby chętnej, by to forum po prostu kupić od Shootersa? Nie musi to być nawet osoba udzielająca się wiele na forum, a jedynie ktoś, kto naprawiłby w końcu tonę błędów w skryptach, itd. Oczywiście ja nie mówię, że taki chętny znalazłby się od zaraz, ale zawsze warto poszukać

Meryam jest offline  
stare 16.05.2013, 21:00   #1107
motyka
Administrator Emeryt
Δ=b²-4ac

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Meryam
Poza tym, ja mam drobne pytanie do administracji forum, bo domyślam się, że moderacja nie ma takiej możliwości, chociaż kto wie - czy jest możliwość utworzenia kopii zapasowej forum?
jest taka możliwość, mam tę pozycję w panelu

jeśli chodzi o awaryjne forum, to mam wielkie wątpliwości, czy to przedsięwzięcie wypali - chodzi mi o ciągłość funkcjonowania forum i toczących się rozmów, które będą prowadzone jedynie raz na jakiś czas w razie ewentualnych, przyszłych awarii. będzie można jedynie zbierać kurz garściami

a co do braku naszego wpływu na sytuację - jest to prawda, nie żadna "zużyta" wymówka, tak więc powstrzymajcie od tego typu komentarzy. nam też nie jest to na rękę - gdyby nie zależało nam na forum, rzucilibyśmy je w cholerę i róbta co chceta
kto swe kroki tam skieruje,
temu jeno płacz, rozłąka.

Ostatnio edytowane przez motyka : 16.05.2013 - 21:06
motyka jest offline  
stare 16.05.2013, 21:14   #1108
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

Cytat:
Napisał Meryam Zobacz post
...nikt nic takiego nie napisał.
to był przykład, jak to nieraz wygląda ;>

Cytat:
Napisał Meryam
Słuchajcie. To jest tylko propozycja. Nikt nie rwie się z motyką na słońce (no, może oprócz Kennyego, ale to pomińmy), żeby od razu zakładać forum awaryjne i przenosić tam wszystkie posty. Cały czas tłumaczycie się rzeczami typu "a kto by tam pisał?", "a co z poradnikami?".
1. Pisaliby wszyscy ci, którzy normalnie piszą tu, na forum. To nie jest przecież tak, że jak jest awaria, to od razu wszyscy całkowicie rezygnują z forum. Ja przykładowo, z niektórymi osobami nie mam w ogóle kontaktu poza forum, a chciałabym z nimi porozmawiać. A co jak się zdarzy awaria? Po to powstałoby forum awaryjne. Aby móc kontynuować rozmowy, bez ich przerywania, "bo awaria".
skoro takie forum byłoby po to, żeby tylko pogadać 'tak ło', to równie dobrze można iść na gg/fb/gdziekolwiek. a jak nie to przeczekać. bo po prostu nie ma sensu w takim razie jest tworzenie czegoś takiego dla jednego tematu.
stare 16.05.2013, 22:24   #1109
kubuss

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
ja rozumiem rozgoryczenie co niektórych, ale ciągłe wznawianie tematu przeniesienia forum, po każdej awarii i pisanie w kółko tego samego to zwyczajne nabijanie sobie postów, więc jeśli ktoś ma do powiedzenia coś nowego i z sensem to proszę bardzo, ale jeśli macie dalej zamiar pisać o tym samym to lepiej się powstrzymajcie bo polecą warny
Wydaje mi się że moda na nabijanie sobie postów już chyba nie obowiązuje, no ale mogę się nie znać, po prostu nie oszukujmy się ludzie to debile, myślą że napiszą coś 5451648545131 razy to problem się rozwiąże.

Jednak z drugiej strony pisanie że za posty polecą warny bądź bany jest trochę bezmyślne, bo to jak tłumienie ognia ogniem, bądź płachta na byka.

Wiara "myśli" (bynajmniej co poniektórzy), że jeżeli administracja nie rozwiązuje problemów to ma ich w dupie, bo przecież wiecznie i zaciekle o to walczą. Więc wykazują identyczny stosunek do administracji.

Wątpię czy to się zmieni, bo ograniczonemu myślowo nie wytłumaczy się że nic nie da się zrobić bo forum nie należy do żadnego z nas. A gdybanie co by było gdyby jest tu chu*a potrzebne. Bo wiemy jak zaradzić, ale nie ma możliwości aby tę wiedzę wykorzystać.

Irytujący jest stosunek na linii moderacja-użytkownicy, administracja-użytkownicy i na odwrót, bo czytając posty tych 3 grup można stwierdzić, że ktoś się z chu*em na rozumy pozamieniał. Taka jest prawda nakręcacie się nawzajem. Użytkownicy podjudzają Adm/Mod i dają się przez nich prowokować i na odwrót. Jak już pisałem zwalczanie ognia ogniem.
kubuss jest offline  
stare 18.05.2013, 16:04   #1110
Damian
Guest

Czemu w dziale Downloads nie ma "The Sims" ?
Jest możliwość stworzenia takiego czegoś do wstawiania dodatków do tej części ?

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 17 (0 użytkownik(ów) i 17 gości)

Zasady Postowania