![]() |
#1101 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Gdybym miał decydować między trójką a czwórką, wybrałbym czwórkę choćby dlatego, bo wygląda jakby miała wreszcie jakieś normalne oświetlenie. W trójce oświetlenie diametralnie zmieniało się w CAS, w pomieszczeniach, na zewnątrz i za każdym razem sim wyglądał zupełnie inaczej(przeważnie gorzej). Do tego dziwnie rozciągnięte, nieprzyzwoicie długie głowy, skwaszone miny i ogólnie niepokojący design trójki. Mimo że narzekam na to, co czwórka jak na razie pokazuje, już teraz wolę ją od trójki. Wydaje się, że ma po prostu bardziej uporządkowany design, mimo że okropnie nudny i nieambitny. Na szczęście wybierać nie muszę, bo od gameplayu mam jedynkę, a od zdjęć dwójkę.
![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 30.04.2014 - 10:33 Powód: chaos w moich postach, chaos. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1102 |
Reputacja: 14
|
![]()
Łysa głowa sima z poprzedniej strony jest rzeczywiście kanciasta, ale na pierwszych zdjęciach z The Sims 3 simy były tak samo (lub bardziej) kanciaste, menu wyglądało zupełnie inaczej niż teraz, kreator tworzenia sima był nijaki. Do dnia wydania gry wszystko się zmieniło, zapewne zmieni się także w przypadku The Sims 4.
![]() |
#1103 |
Reputacja: 10
|
![]()
I kolejne
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Administrator
|
![]() Cytat:
![]() @Kędziorek: Nie cytuj z obrazkiem EDIT: up: ok Ostatnio edytowane przez Caesum : 30.04.2014 - 21:30 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Włosy
![]() Żebym miała 2x albo 4x mniej lat niż mam teraz, to może i by mi się to podobało! Nie wyobrażam sobie mojego "dwójkowego" stylu gry w przypadku takiej grafiki i postaci... To jest takie nieprawdziwe! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
|
![]()
Caesum, chyba jeszcze za wcześnie by cokolwiek przesądzać, a Ty już stwierdzasz, że wolisz czwórkę od poprzedniej generacji. Z The Sims 4 widzieliśmy jak dotąd tylko kilka screenów i to z nieukończonej wersji. Nie wiemy nic o sposobie rozgrywki, właściwie nie wiemy prawie nic. Profesor Parker, dwójka wcale nie miała wyładnionej grafiki, chociażby miastowi mają w sposób celowy przerysowane facjaty: wielkie nosy i usta. Trudno wśród nich znaleźć kogoś kto nie miałby czegoś przerysowanego, a już zwyczajnie wyglądający Simowie zdarzają się rzadko. Grafika nie jest jaskrawa, dominują raczej zgaszone kolory. Z tego co wiem to w dwójce jest zdecydowanie mniej ironii niż w jedynce, ale w The Sims 2 chociażby Ćwirowie są postrzeleni, mają dziwne stroje i okularki... W trybie życia zdarzają się śmieszne opisy tego co spotkało Sima w pracy, a w trybie kupowania zabawne opisy przedmiotów.. Z tego co wiem o jedynce potrafiła ona oddać nostalgiczny klimat poprzez niesamowitą muzykę w trybie budowania i kupowania, a zarazem wiele rzeczy przejaskrawiała przez co mogliśmy dostrzec w Simach siebie w krzywym zwierciadle i żałowaliśmy wirtualnych ludzików. Ich tupanie nóżką gdy wstawały do pracy, kanciaste ruchy podczas gdy codzień powtarzały te same czynności... To sprawiało, że były godne politowania, śmieszne, bezradne i parodystyczne. W dwójce Simy nie są już parodią rzeczywistych ludzi, ich życie jest ukierunkowane, bo starzeją się, mają swoje aspiracje... Dwójka zarazem ukazuje największy paradoks; Simowie tyle osiągają, by potem i tak odejść. Dla graczy to tak jakby game over, zaczynają grę nowym pokoleniem i tak w kółko. To mocny aspekt dwójki, jedynka nie była w stanie ukazać tego paradoksu, bo tam Simowie są niezmienni, nie mogą się starzeć, nawet nie ma jako takiego określenia relacji między nimi i nie można stworzyć pokoleń. Dwójka pominęła niektóre fajne rzeczy z jedynki, zamiast poszerzyć opcje z jedynkowej "Gwiazdy" i "Abrakadabry", prawie nic do dwójki z nich nie przeniesiono. Mimo wszystko dwójka oferuje świetne opcje i fajnie, że czwórkowe Simy trochę przypominają tych z dwójeczki. No dobra, wyglądają jak miks facjat z Sims 2 i 3 ale mogło być gorzej. Poczekam na więcej zdjęć i informacji o czwórce.
![]() O matko, Simy robią sobie sweet fotkę. Widzę już kolejny defekt; zamiast zębów mają biały płot... To okropne, wygląda strasznie sztucznie. Coś mało simowo te Simy wyglądają, do jedynki to już w ogóle ich wygląd nie nawiązuje, a mogliby powrócić do bardziej stonowanej kolorystyki, twarze zrobić trochę mniej komiksowe... Po tym zdjęciu zwątpiłam, bo do dwójki ich wygląd też nie nawiązuje. W The Sims 2 Simy były ulepszonymi jedynkowymi modelami, przeniesionymi w trójwymiar, powiększonymi, z wyraźnymi twarzami, szerokim wachlarzem opcji w dostosowywaniu wyglądu. W trójce Simy wyglądają zupełnie inaczej niż w poprzednich generacjach, postawiono na plastelinową okrągłość doprawioną jaskrawym kolorem. W The Sims 3 możemy zapomnieć o stonowanych barwach; czwóreczka też ma kolorki jak dla małych dzieci. To zupełnie inna stylistyka niż jedynce i dwójce; wygląd postaci nie ma już nic wspólnego z klasyką The Sims, a szkoda. Ostatnio edytowane przez Piwusia : 30.04.2014 - 21:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Administrator
|
![]() Cytat:
Ale zgadzam się odnośnie tego, że grafika w TS4 odbiega od korzeni serii. W TS1 urzekło mnie między innymi to, że grafika jak na tamte czasy wydawała się bardzo realistyczna. Prerenderowane obiekty były zrobione z wielką dbałością o szczegóły. Jedynka wcale nie była komiksowa, używała jedynie karykatury. Jak sama wspomniałaś, groteska simów polegała na ich reagowaniu na otoczenie, bezradności w różnych sytuacjach, byli komiczni, chociaż cała reszta była realistyczna(szczególnie jak na tamte czasy). Do tego cudowna muzyka(klasyczna, jazz i inne), dużo ciekawych sytuacji i drobnych niespodzianek tworzyło wyjątkowy klimat. Dwójka to straciła, ja osobiście nigdy nie odnalazłem się w gameplayu TS2, ta gra mnie nudziła. Trójka to strata czasu. Całe szczęście, że nikt mi nie każe przerzucać się z jedynki i dwójki na coś innego. Jeśli czwórka okaże się klapą(chociaż srsly, jeśli uda im się poprawić wydajność to i tak będzie to wielki sukces w porównaniu do trójki) to zostanę przy tych grach. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
|
![]()
Większy rozmiar i lepsza jakość: https://pbs.twimg.com/media/Bmfj7wBCQAAfE4w.jpg:large
Moim zdaniem te tekstury są naprawdę spoko. Patrząc np. na ubrania, dostrzegam różnego rodzaju materiały i ich wysoką rozdzielczość (nie wiem jak to inaczej nazwać). I jeśli wzrok mnie nie myli, to sznurek od kurtki tego gościa nie jest płasko przylepiony do ubrania ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Administrator
|
![]()
Co do detali to bym się jeszcze tak nie cieszył. Rendery mają to do siebie, że mają niewiele wspólnego z faktycznym wyglądem w samej grze.
![]() ![]() Ciekawe, czy w grze będzie opcja twerkowania? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
|
![]()
Haha, no więc właśnie
![]() ![]() EDIT: Cały render ![]() Ostatnio edytowane przez Kerbi : 01.05.2014 - 16:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|