Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.02.2013, 11:23   #1111
Almera

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytrynowa Wiśnia, nawet nie wiedziałam, że tak jest ^^' Możliwe, że po prostu niepotrzebnie panikuję, bo od dawna nie robiłam żadnych większych zmian w mojej grze

Liv, bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź Chciałam jeszcze nawiązać do folderu SavedSims: bo z tego co napisałaś powinny tam być pliki postaci i rzeczy, które tworzyłam w warsztacie. Owszem, stworzyłam może kilkadziesiąt postaci, kolorów włosów i oczu, ale nie wiem czemu w tym folderze mam ponad 3 000 plików, po nazwach niektóre wyglądają jakby znalazły się tam zamiast w Downloads. Czy jeśli wytnę wszystko z SavedSims i przeniosę do Downloads to ryzykuję, że mogę coś zepsuć? Np. kolor włosów, który stworzyłam nie będzie widoczny w grze? Bo możliwe, że większość plików tylko niepotrzebnie zajmuje mi miejsce, ale boję się, że jeśli wytnę coś z tego folderu i przeniosę do Downloads to coś się zepsuje.

Wyszłoby na to, że najłatwiej byłoby pozbyć się wszystkiego i zacząć zupełnie od nowa, ale byłoby mi bardzo szkoda wielu rzeczy, które nazbierałam, więc jeśli jest jeszcze jakaś szansa na uporządkowanie moich "śmieci" i są osoby, które mogłyby mi doradzić coś na moje głupie pytania i problemy to chciałabym spróbować

Jeśli to poradnik dla tłumoków, takich jak ja, to chętnie bym przeczytała ^^
Almera jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.02.2013, 11:35   #1112
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

I tu też mam dla Ciebie fajny, prosty sposób
Jeśli nie masz programu Clean Installer, koniecznie się w niego zaopatrz. Generalnie służy on do instalowania plików sims2pack (domki, czasami ściany i podłogi, simy), ale można go wykorzystać jako przeglądarkę swoich plików.
Odpalasz go, w "choose directory" wybierasz "saved sims". Pojawia się lista wszystkich plików. Kolumna "type" pozwala Ci zorientować się, z czym masz do czynienia (face present to po prostu gotowy sim, a reszty się już chyba domyślisz . Jeśli natrafisz na taki plik, który Twoim zdaniem powinien się znaleźć w Downloads, klikasz na niego PPM, najeżdżasz myszką na "Move to..." i dalej masz "Downloads". Jeśli któryś z plików Ci się nie podoba, możesz go usunąć. Jakbyś chciała się lepiej orientować w tym, co masz, zmiana nazwy pliku może okazać się pomocna
Tak samo możesz "przeskanować" Downloads.

Czuję się jak cudotwórca xD
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2013, 18:24   #1113
Cytryśnia

Reputacja: 12

Mam takie trochę banalne pytanie. Otóż gdy jest się np. we Flambirze z głośników leci taka nastrojowa, klasyczna muzyka idealna do takiej restauracji i w wielu innych miejscach muzyka jest świetnie dopasowana do otoczenia/miejsca/parceli czy jak kto woli. Natomiast gdy ja ustawiam te głośniki i przyjadę na parcelę muzyka jest na chybił-trafił i najczęściej okropnie się to komponuje XD Więc czy jest jakiś "sposób" aby tę muzykę ustawić lub zmienić. Mam nadzieję, że ktoś wie o co mi chodzi
stare 09.02.2013, 18:29   #1114
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

To zależy od koloru głośników, jaka muzyka z nich leci
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.02.2013, 18:30   #1115
Cytryśnia

Reputacja: 12

Naprawdę Nie wiedziałam, że ta gra może mnie nadal zaskakiwać, dzięki, Liv
stare 11.02.2013, 10:26   #1116
Kamil

Da się jakoś "ogarnąć" zwierzęta? Co chwile wyskakują i "przytula mnie", "podrzuca mnie", co się robi irytujące i zniechęca mnie do zwierząt. Jest jakiś mod lub inny sposób na to?
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 11.02.2013, 11:59   #1117
Malin

Reputacja: 11

Taki już urok zwierząt, że nie można nad nimi panować (oficjalnie rzecz jasna . Sporo zależy od charakteru zwierzaka, jeśli jest niezależny, to chodzi swoimi ścieżkami i nie potrzebuje zbyt wiele kontaktu z simami, ale jeśli ma charakter przyjacielski, to będzie pragnął przebywać i spędzać z nimi sporo czasu. Jeśli adoptujesz zwierzaki, to zwracaj uwagę na tę cechę charakteru; jeśli kupujesz, to ustawiaj sobie również niezależność. Dbaj też o zapewnienie wysokiego poziomu towarzystwa zwierzaka, zapełnienie paska na max powinno starczyć na jakiś czas.
Czy jest na to mod - szczerze mówiąc nie wiem. Ja sama po prostu się do tego przyzwyczaiłam.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2013, 00:26   #1118
Kamil

Dzięki za odpowiedź. Nigdy bym nie wpadł na tą niezależność :o
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2013, 12:39   #1119
kalafjor

Reputacja: 16

Czy panele słoneczne i wiatrak z RiO coś dają? W TS3 chyba zmniejszały rachunki, a jak jest w dwójce?
kalafjor jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.02.2013, 13:27   #1120
Malin

Reputacja: 11

Panele słoneczne zmniejszają rachunki, a przy większej ilości wręcz zwracają kasę Pojawia się informacja, że "generujesz więcej energii niż zużywasz" (coś w tym stylu). Ja mam chyba 4 panele na dachu i w ogóle nie płacę rachunków, w zamian listonosz przynosi mi zwrot simoleonów (dostaję ok. 50).
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania