Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.11.2004, 15:54   #111
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gogol_13
Moja płyta główna: ESC K7S5A
[.S tam gdzie jest S5 (to nie wiem moze tam byc 55 ZAMIAST S5) nie moglam sie rozczytac
Do tej płyty głównej możesz dodać procesor AMD do 1,4 GHz. Nie wiem czy jest to opłacalne. Ja swojego załatwiłem sobie za 1200zł (obudowa, płyta główna, procesor, RAM) Napędy i dyski, kartę graficzną przerzuciłem ze starego kompa. Na Twoim miejscu skupiłbym się najpierw na karcie i pamięci, a pieniążki zaczął odkładać na nowego kompa. Rozwiń też swoje kontakty, może ktoś ze znajomych zna się na tym na tyle dobrze, że złoży Ci kompa - wychodzi znacznie taniej i - jak gościu jest w tym naprawdę dobry - to otrzymujesz lepszego kompa.

Bajeczka woda w TS2 nie jest idealnie błękitna i nie będzie. Z góry masz kolor idealny, więc nic już nie zmienisz. Widziałem TS2 na różnych komputerach / kartach graficznych i wszędzie efekt był ten sam.
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.11.2004, 17:29   #112
Gogol_13
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał MarekS
Do tej płyty głównej możesz dodać procesor AMD do 1,4 GHz. Nie wiem czy jest to opłacalne. Ja swojego załatwiłem sobie za 1200zł (obudowa, płyta główna, procesor, RAM) Napędy i dyski, kartę graficzną przerzuciłem ze starego kompa. Na Twoim miejscu skupiłbym się najpierw na karcie i pamięci, a pieniążki zaczął odkładać na nowego kompa. Rozwiń też swoje kontakty, może ktoś ze znajomych zna się na tym na tyle dobrze, że złoży Ci kompa - wychodzi znacznie taniej i - jak gościu jest w tym naprawdę dobry - to otrzymujesz lepszego kompa.

Bajeczka woda w TS2 nie jest idealnie błękitna i nie będzie. Z góry masz kolor idealny, więc nic już nie zmienisz. Widziałem TS2 na różnych komputerach / kartach graficznych i wszędzie efekt był ten sam.
Heh wiesz masz racje o wszystko jest bezsensu kupie se nowego kompa i bede miala spokoj nie bede wymyslac....kupie takiego zeby mi simsy dzialaly i oczywiscie taniego I bede se zbierac kase (zaloze se konto w banku)

Ostatnio edytowane przez Gogol_13 : 18.11.2004 - 17:33 Powód: zapomnialam dopisac
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2004, 17:44   #113
Shavonda
Guest

Blush

Cytat:
Napisał MarekS

No ale czemu inni maja np: tu na forum w fotostorach wode z bliska taka niebieską, i czemu ja akurat mam szarą;(
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2004, 17:55   #114
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bajeczka
No ale czemu inni maja np: tu na forum w fotostorach wode z bliska taka niebieską, i czemu ja akurat mam szarą;(
Nie mam zdrowia i cierpliwości szukać - podaj jakiegoś linka do takich obrazków
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2004, 17:57   #115
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Gogol_13
Heh wiesz masz racje o wszystko jest bezsensu kupie se nowego kompa i bede miala spokoj nie bede wymyslac....kupie takiego zeby mi simsy dzialaly i oczywiscie taniego I bede se zbierac kase (zaloze se konto w banku)
Kartę graficzną możesz zmienić juz teraz, bo przez nia masz największe problemy - ona się nia zmarnuje.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2004, 11:22   #116
Shavonda
Guest

Blush cZEMU MAM SZARĄ

Markes ja niewiem czemu taką mam szara wode. ;( :1smutny: To jest fotka z jednego fotostory, ona ma niebieska wode.:1smutny: a karte graficzna mam taką: NVIDA GeForce 4 MX 440
POMÓŻCIE

Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2004, 11:36   #117
elaja2
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał -Sharon-
Kuśwa, kazdy mowi inaczej! Mam Wielka prosbe niech mi ktos wytlumaczy normalnie, czy mam wymienic procesor, karte, dokupic ram, wsyztsko naraz, czy w ogole wymienic calego kompa? -____- bo wsyztskie te rzeczy tu padaly....

najmadrzej mi powiedziala Guralka... moj komp ma 4 lata. I wiem ze prawdopodobienstwo nie jest pewne ze jak mi jedynka dziala to dwojka tez bedzie, ale myszaqu powiedzial ze mi na kompie jedynka tez napewno nie dziala, a przeciez jakby mi nie dzialala to bym nie byla taka inteligentna by kupowac dwojke... wiec jeszcze raz: co mam wymienic? wystarczy dokupic ten Ram?

PS. na 98 NAPEWNO nie zmienie.
jeśli nie chcesz zmienić systemu to niestety jesteś zmuszona dokupić ram ,win 98 nie jest taki zły,po 2000,milenium i xp powróciłam do kochanego bezproblemowego 98
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.11.2004, 11:49   #118
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bajeczka
Markes ja niewiem czemu taką mam szara wode. ;( :1smutny: To jest fotka z jednego fotostory, ona ma niebieska wode.:1smutny: a karte graficzna mam taką: NVIDA GeForce 4 MX 440
POMÓŻCIE
Na razie jestem poza domem i nie mam jak i gdzie przeanalizować problem. Wieczorkiem postaram się odpowiedzieć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.11.2004, 12:25   #119
Iggga
Guest

Mad

Mam podobny problem tyle, ze gra najpierw sie bardzo dlugo laduje a potem jak klikam np. okolice to sie niby laduje i zawiesza... Komputer spelnia wyszyskie wymogi, gra powinna plynac wrecz... Zastanawiam sie czy to nie wina CD. Nie jest oryginalna.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 20.11.2004, 12:53   #120
Lillian
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Bajeczka
POMÓŻCIE

Ta woda jest i tak idealna!!Ja mam czerwoną.Hehe,rzeki pełne krwi.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania