Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.05.2014, 20:38   #1201
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Disney tak bardzo
Kurde, nie ma żadnego promyczka nadziei, że poprawią te włosy Oby twórcy CC szybko to ogarnęli i zrobili z nimi porządek!
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 12.05.2014, 20:55   #1202
Kerbi

Reputacja: 10

Mnie tam się podobają Wyglądają jak bryła i nie są płaskie i cieniutkie, jak niektóre fryzury z 2 czy 3* xD Taaak, zdecydowanie wolę włosy w takiej postaci, aczkolwiek zgadzam się, że tekstury dałoby się zrobić lepsze. W takiej stylistyce jednak są one dobre, moim zdaniem, i pasują do reszty grafiki.
Ja do takiego wyglądu się już przyzwyczaiłem. Skiny mogłyby mieć więcej detali (drobne pory itd., nie tylko u dziadziusia na renderze, ale też u młodszych Simów), lecz ogólnie taka forma też jest dla mnie spoko. Nawet "rzęsy" mi nie przeszkadzają już, odkąd odpaliłem parę dni temu dwójkę i zdałem sobie sprawę, że tam też był to taki czarny pasek (jedynie POD okiem były płaskie cieniutkie kreseczki, które imitowały owe rzęsy).

EDIT: * - po namyśle stwierdzam, że w 3 raczej nie było zbyt wielu takich przypadków

Ostatnio edytowane przez Kerbi : 12.05.2014 - 21:01
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 12.05.2014, 23:12   #1203
anie_1981

Disney... Ot tak to mogę skomentować, podobnie jak Kerbi. Obejrzyjcie sobie np. Krainę Lodu... Jest to porównywalna grafika. Nie mówię, że ta grafika jest brzydka, jest odpowiednia dla gry dla pięciolatków, ale nie jak na Simsy... Oj, zgrozo, zgrozo...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2014, 16:49   #1204
Searle

Wytatułowany sim od Irbis i pierwsza simka bardzo mi się podobają. No ok, grafika nie powala, ale narzekanie tego i tak nie naprawi.
stare 13.05.2014, 17:49   #1205
anie_1981

Zawsze jest ta nić szansy, że EA przeczytawszy niekorzystne komentarze, coś zmieni, ale odkąd zaczęli wydawać trójkę, to chyba z automatu zaczęli ignorować graczy. To przykre, ale oni wyjdą na swoje mimo wszystko. Ciągle żerują na starych graczach, którzy to kupią i tak, bo to przecież Simsy...
stare 13.05.2014, 18:50   #1206
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Przepraszam bardzo - mimo całej mojej ogromnej sympatii do serii The Sims, nie kupię kolejnej ich gry tylko dlatego, że "wyszły nowe simsy!". I tak zawartość gry nie jest proporcjonalna do ceny. A, zamierzam sobie dokupić kolejne akcesoria do "dwójki" i czuję, że to będzie kolejne dobrze spożytkowane 20-30zł.

Jako "starszemu" graczowi niestety przykro mi jest na myśl, że jak już znudzi mi się TS2 albo nie będę miała na nią czasu (kiedyś to niestety nastąpi ), to nie będę wracać myślami do simsów jako serii, ale będę raczej wspominać uroki jedynki (duuużo miłych wspomnień) i dwójki (Nieznanowo).
Na moim sentymencie twórcy już, niestety, nie zarobią ;]

A propos oczekiwań graczy i brania ich pod uwagę przez twórców gry - od kilku lat wyczekuję premiery gry RollerCoaster Tycoon 4 na PC (RCT3 wyszło w 2004 roku). Kiedy firma Atari zapowiedziała prace nad grą, zwrócili się do "zarządców" pikselowych wesołych miasteczek z prośbą, by ci wypisali na forum, co chcieliby zobaczyć w nowej odsłonie gry

Co ciekawe, grafikę RCT1 i 2 oraz RCT3 można analogicznie porównać do TS1 i TS3 (2D vs 3D). Mimo zmian w grafice i samej rozgrywce, miałam wiele frajdy tworząc miasteczka zarówno w pierwszych dwóch częściach, jak i w ostatniej. Szkoda, że nie było tak i w przypadku kierowania życiem simów ;(
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2014, 18:58   #1207
Irbis

Reputacja: 14

Oni mają już od dawna swoją koncepcję na TS4 i wątpię, żeby niekorzystne komentarze cokolwiek zmieniły. A to dlatego, że nie wszystkie komentarze są negatywne. Jest mnóstwo ludzi, którzy zadowoleni są z tego, jak prezentuje się czwórka, więc znajdą się również zadowoleni gracze, gdy już gra się ukaże. Twórcy nie są w stanie trafić w gusta wszystkich graczy, nigdy nie będzie to możliwe.
Dlatego właśnie tak jak Searle uważam, że narzekanie nic nie da. Jestem zdania, że jeśli na coś kompletnie nie mamy wpływu, musimy przyjmować to takim, jakie jest. W takiej sytuacji lepiej nauczyć się dostrzegać pozytywy i na nich się skupić. I tak właśnie robię

Jutro filmik, prawda
stare 13.05.2014, 19:03   #1208
anie_1981

A mnie akurat jutro w domu nie ma... Ciekawe czy trafi to do jakiegoś archiwum i będzie to można obejrzeć. A wiadomo już o której godzinie dadzą ten filmik?
stare 13.05.2014, 19:04   #1209
Kerbi

Owszem, jutro filmik A w oczekiwaniu na niego, żeby "umilić" nam czas, twórcy podrzucają pewien smaczek: https://pbs.twimg.com/media/BniAN16IMAAXgdv.png:large
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.05.2014, 19:11   #1210
Irbis

Reputacja: 14

A- skromna dziewczyna, B- różowa lala, C - buntowniczka

Nie pasuje jej ten makijaż z C.
Ale ogólnie simka mi się podoba, widać jak ciekawie można będzie modelować rysy twarzy.

Ostatnio edytowane przez Irbis : 13.05.2014 - 19:14
Irbis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania