![]() |
#1231 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Swoja droga, nie wiem czy to wina service packa. Mnie wywalalo kiedys do pulpitu podczas grania w simsy (i nie tylko, sprobuj z innymi grami?) na starym komputerze, po czym okazalo sie, ze dysk twardy byl w nim po prostu zepsuty, teraz gram w simsy na laptopie i wszystko smiga az milo. Sprobuj tez z nowymi sterownikami... Naprawde powodow wywalania do pulpitu moze byc mnostwo. |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#1232 | |
Guest
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#1233 |
|
![]()
Ilona chyba chodziło Ci o Po Zmroku
![]() Kosia mam windows xp. I tylko trójka wywala... Próbowałem różnych sposobów, nawet format robiłem (i tak i tak było trzeba). Co do tych sterowników to nigdy nie znalazłem odpowiedniej strony, z której mogę je pobrać a nawet jeśli coś było to nie wiem która wersja czy coś. Heh jestem w tym zielony jak kryształek simowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
|
![]()
Kamil jakie masz parametry komputera, dostosowales ustawienia grafiki do mozliwosci komputera? Wywala cie bez niczego, bez zadnego komunikatu czy cos wyskakuje?
Dzieje ci sie to od razu po wlaczeniu gry czy grasz przez jakis czas? Moze podczas wchodzenia do CASu lub ladowania save'a? Opisz dokladniej jak to wyglada. Sprawdzales temperature podzespolow? (sciagnij program CPUID hardware monitor) |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Reputacja: 11
|
![]()
Ja również mam problem z tym, że często wywala mnie na pulpit...
Sprawdzałam wymagania, faktem jest, że przydałby się lepszy procesor, ale jakoś inne gry działają mi normalnie. Nie mam żadnych dodatków z internetu, modów, jedynie obiekty ze Store. Przy wyrzuceniu z gry wyskakuje komunikat: Program The Sims 3 przestał działać. Zauważyłam, że ten problem pojawił się po zainstalowaniu dodatku Zostań gwiazdą, wcześniej wszystko pięknie działało. Czy ktoś ma pomysł, co z tym fantem zrobić? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
|
![]()
@Podkomisarz_Bunny jakie masz dodatki? Jestes pewna, ze Zostan Gwiazda masz zainstalowane na tym samym dysku, co reszte simsow?
Podaj parametry komputera, mozliwe, ze po ktoryms zainstalowanym dodatku z kolei to wlasnie komputer nie daje rady, bo z kazdym dodatkiem musi 'przemielic' wieksza ilosc elementow, to nie jest tak, ze wymagania gry sie nie zwiekszaja, bo zwiekszaja sie chocby minimalnie z kazdym zainstalowanym dodatkiem. Aha, masz dodatki ze store, a probowalas odpalic gre bez nich?
![]() |
![]() |
#1237 |
|
![]()
@Kosia, mam wszystkie dodatki + akcesoria: Impreza w plenerze, Luksusowy wypoczynek, Nowoczesny apartament. Wszystkie są zainstalowane na tym samym dysku, tego jestem pewna na 100%.
Parametry mojego komputera: Intel Core 2 Duo CPU P 7350 2,0 GHz 3 GB RAM NVIDIA GeForce 9200M GS 1,7 GB Windows Vista SP1 Pytałam się wcześniej kogoś na tym forum odnośnie wymagań i dostałam odpowiedź, że procesor można byłoby wymienić. Nie próbowałam włączać gry bez obiektów z Store, po tym jak o tym wspomniałaś na pewno spróbuję, bo denerwuje mnie to ciągłe wywalanie do pulpitu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1238 |
|
![]()
Odkąd zainstalowałam TS3 Cztery pory roku mam jeden problem... Najpierw kupiłam petardy. Każda odpaliła, a za chwilę był pożar. Wystrzeliła druga-to samo. Potem kupiłam kominek-jeden, drugi, trzeci. Nadal mam ten sam problem-pożar. Może wiecie c o z tym zrobić? Mam prośbę, nie proponujcie mi reinstalowania gry, ponieważ reinstalowałam ją około 17 razy i mam już naprawdę dość. Zawsze pojawiają się jakieś błędy, jedne mniejsze, drugie większe. Lecz wieczne pożary to jest coś, czego nie mogę znieść. Moja rodzinka nie może sobie spokojnie posiedzieć w zimę przy kominku, bo od razu wybucha pożar.
Macie jakiś pomysł, aby rozwiązać ten problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
|
![]()
@Podkomisarz_Bunny
A powiedz mi, masz PC czy laptopa? Bo sprawdzilam i minimalne wymagania RAMu do PODSTAWY simsow dla laptopa z systemem Windows Vista to 2GB. Wiadomo, ze z kazdym dodatkiem potrzeba coraz wiecej pamieci ram, wydaje mi sie, ze to wlasnie juz po zainstalowaniu pewnego dodatku Twoj komputer przestal wyrabiac. Czy wywala cie tylko w trybie zycia, kiedy robisz cos na ekranie, grasz, czy rowniez w trybie kupowania/budowania? Sprobuj zagrac bez dodatkow ze store, ustaw grafike na minimum i powiedz czy cos pomoglo. Aktualizowalas sterowniki ostatnio?
![]() |
![]() |
#1240 |
|
![]()
@Kosia, mam laptopa.
Zawsze mogę pokombinować i zamiast wszystkich dodatków zostawić tylko kilka, które najbardziej lubię, może faktycznie to pomoże. Co do wywalania z gry - to nie jest zależne od tego, w jakim trybie jestem w danej chwili, po prostu po jakimś czasie grania, ok. 3-4 godzin gra przestaje działać. Spróbuję zagrać bez dodatków ze Store, natomiast próbowałam już wcześniej ustawiać grafikę na minimum i nie kręci mnie taka gra, lubię jak rzeczy i Simy ładnie wyglądają ![]() Nie aktualizowałam sterowników, niestety nie znam się na tym za bardzo. |
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|