Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.11.2012, 13:01   #1231
Kosia

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi

Cytat:
Napisał Kamil Zobacz post
Czy to, że mam service pack 3 wpływa na wywalanie do pulpitu? Słyszałem, że lepiej jest mieć SP2... Jeżeli to prawda to skąd go wziąć?
Jaki masz system Windows? Moze sprobuj nacisnac prawym na ikone the sims (nie na skrot na pulpicie!), wejsc na wlasciwosci -> zgodnosc -> uruchom ten program w trybie zgodnosci z... i wybierz. Jesli to nie pomoze, to pierwszy lepszy wynik w google nt. service packa przeniesie cie do strony z ktorej mozna go sciagnac.

Swoja droga, nie wiem czy to wina service packa. Mnie wywalalo kiedys do pulpitu podczas grania w simsy (i nie tylko, sprobuj z innymi grami?) na starym komputerze, po czym okazalo sie, ze dysk twardy byl w nim po prostu zepsuty, teraz gram w simsy na laptopie i wszystko smiga az milo.

Sprobuj tez z nowymi sterownikami... Naprawde powodow wywalania do pulpitu moze byc mnostwo.
Kosia jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.11.2012, 13:26   #1232
Ilona
Guest

Domyślnie Odp: Światy

Cytat:
Napisał ajkus Zobacz post
Hej. Jestem zupełnie nie kumata jak chodzi o simsy!
Mianowicie mam The Sims 3 - bez zadnego dodatku! I chciałabym dodać jakieś inne otoczenie, inne miasto inny świat. Nie wiem ja kto nazywacie. I widzę, że mam promocje jakieś od Store (co prawda mam wielką ochotę na słoneczne Wybrzeże, ale chyba się na to nie piszę! )... Szperają po ich strone wpadłam na ciekawe miasto ( http://www.thesims3.com/assetDetail....ssetId=6647097 ) i jak pobiorę to będzie prawidłowo mi chodziło i gdzie mogę to przenieść? / albo inaczej mam ten świat Pierwszy nie pamiętam nazwy i czy jak wywalę wszystko to będzie mogła postawić puste działeczki jak w TS2. Przepraszam, że tak mącę, ale sama nie umiem się określić
jeżeli masz tylko podstawę gry,to musisz pobrać świat kompatybilny tylko z podstawa gry,dlatego sprawdzaj,jakich dodatków użyto przy zrobieniu jakiejś nowej okolicy,ta do której podałaś link wymaga Nocnego Zycia-wieżowce,widoczne na obrazku
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2012, 13:39   #1233
Kamil

Ilona chyba chodziło Ci o Po Zmroku
Kosia mam windows xp. I tylko trójka wywala... Próbowałem różnych sposobów, nawet format robiłem (i tak i tak było trzeba). Co do tych sterowników to nigdy nie znalazłem odpowiedniej strony, z której mogę je pobrać a nawet jeśli coś było to nie wiem która wersja czy coś. Heh jestem w tym zielony jak kryształek simowy
Kamil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2012, 14:12   #1234
Kosia

Kamil jakie masz parametry komputera, dostosowales ustawienia grafiki do mozliwosci komputera? Wywala cie bez niczego, bez zadnego komunikatu czy cos wyskakuje?
Dzieje ci sie to od razu po wlaczeniu gry czy grasz przez jakis czas? Moze podczas wchodzenia do CASu lub ladowania save'a? Opisz dokladniej jak to wyglada.
Sprawdzales temperature podzespolow? (sciagnij program CPUID hardware monitor)
Kosia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2012, 17:34   #1235
Podkomisarz_Bunny

Reputacja: 11

Ja również mam problem z tym, że często wywala mnie na pulpit...
Sprawdzałam wymagania, faktem jest, że przydałby się lepszy procesor, ale jakoś inne gry działają mi normalnie. Nie mam żadnych dodatków z internetu, modów, jedynie obiekty ze Store. Przy wyrzuceniu z gry wyskakuje komunikat: Program The Sims 3 przestał działać. Zauważyłam, że ten problem pojawił się po zainstalowaniu dodatku Zostań gwiazdą, wcześniej wszystko pięknie działało. Czy ktoś ma pomysł, co z tym fantem zrobić?
Podkomisarz_Bunny jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2012, 17:40   #1236
Kosia

@Podkomisarz_Bunny jakie masz dodatki? Jestes pewna, ze Zostan Gwiazda masz zainstalowane na tym samym dysku, co reszte simsow?
Podaj parametry komputera, mozliwe, ze po ktoryms zainstalowanym dodatku z kolei to wlasnie komputer nie daje rady, bo z kazdym dodatkiem musi 'przemielic' wieksza ilosc elementow, to nie jest tak, ze wymagania gry sie nie zwiekszaja, bo zwiekszaja sie chocby minimalnie z kazdym zainstalowanym dodatkiem.
Aha, masz dodatki ze store, a probowalas odpalic gre bez nich?
stare 18.11.2012, 18:01   #1237
Podkomisarz_Bunny

@Kosia, mam wszystkie dodatki + akcesoria: Impreza w plenerze, Luksusowy wypoczynek, Nowoczesny apartament. Wszystkie są zainstalowane na tym samym dysku, tego jestem pewna na 100%.
Parametry mojego komputera:
Intel Core 2 Duo CPU P 7350 2,0 GHz
3 GB RAM
NVIDIA GeForce 9200M GS 1,7 GB
Windows Vista SP1
Pytałam się wcześniej kogoś na tym forum odnośnie wymagań i dostałam odpowiedź, że procesor można byłoby wymienić.
Nie próbowałam włączać gry bez obiektów z Store, po tym jak o tym wspomniałaś na pewno spróbuję, bo denerwuje mnie to ciągłe wywalanie do pulpitu...
stare 18.11.2012, 18:12   #1238
Anastazja

Sad Problem z kominkami, petardami itp.

Odkąd zainstalowałam TS3 Cztery pory roku mam jeden problem... Najpierw kupiłam petardy. Każda odpaliła, a za chwilę był pożar. Wystrzeliła druga-to samo. Potem kupiłam kominek-jeden, drugi, trzeci. Nadal mam ten sam problem-pożar. Może wiecie c o z tym zrobić? Mam prośbę, nie proponujcie mi reinstalowania gry, ponieważ reinstalowałam ją około 17 razy i mam już naprawdę dość. Zawsze pojawiają się jakieś błędy, jedne mniejsze, drugie większe. Lecz wieczne pożary to jest coś, czego nie mogę znieść. Moja rodzinka nie może sobie spokojnie posiedzieć w zimę przy kominku, bo od razu wybucha pożar.
Macie jakiś pomysł, aby rozwiązać ten problem?
Anastazja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.11.2012, 18:50   #1239
Kosia

@Podkomisarz_Bunny
A powiedz mi, masz PC czy laptopa?
Bo sprawdzilam i minimalne wymagania RAMu do PODSTAWY simsow dla laptopa z systemem Windows Vista to 2GB.
Wiadomo, ze z kazdym dodatkiem potrzeba coraz wiecej pamieci ram, wydaje mi sie, ze to wlasnie juz po zainstalowaniu pewnego dodatku Twoj komputer przestal wyrabiac.
Czy wywala cie tylko w trybie zycia, kiedy robisz cos na ekranie, grasz, czy rowniez w trybie kupowania/budowania?
Sprobuj zagrac bez dodatkow ze store, ustaw grafike na minimum i powiedz czy cos pomoglo.
Aktualizowalas sterowniki ostatnio?
stare 18.11.2012, 18:56   #1240
Podkomisarz_Bunny

@Kosia, mam laptopa.
Zawsze mogę pokombinować i zamiast wszystkich dodatków zostawić tylko kilka, które najbardziej lubię, może faktycznie to pomoże.
Co do wywalania z gry - to nie jest zależne od tego, w jakim trybie jestem w danej chwili, po prostu po jakimś czasie grania, ok. 3-4 godzin gra przestaje działać.
Spróbuję zagrać bez dodatków ze Store, natomiast próbowałam już wcześniej ustawiać grafikę na minimum i nie kręci mnie taka gra, lubię jak rzeczy i Simy ładnie wyglądają
Nie aktualizowałam sterowników, niestety nie znam się na tym za bardzo.
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania