![]() |
#121 |
Guest
|
![]()
przyszedł mi do głowy pomysł związany z tuningiem ram i systemu przez co komp będzie wydajniejszy należy ściągną Tweak-XP Pro am sorry nie wiem skąd możecie go wziąść ja ma od kolegi następnie gdy będziecie grać w jaką kolwiek gre włączajcie tweaka i optymalizujcie ram przez co będzie więcej miejsca gdy to dla tych co mają 256ram a ci co ma ją 512 chyba nie mają tego problemu jęsli macie czyli za mało wolnej pamięci jeśli macie wolnego miejsca 80mb to gdy zoptymalizujecie zwloni wam się od 140-210 wdety wszystko chodzi płynnie i możecie grać na maksymalnych detalach rozdzielczośc polecam 1024 na 768pikseli ja już to zrobiłem i przetestowałem to na procesorze 1600mhz i 256ram wypróbowałem to najpierw na unreal tournament 2004 grałem na highest czyli na najlepszych detalach i gra chodzi idealnie więc polecam i usuwajcie niepotrzebne programy które spowalniają kompa typu gamespy arcade życze miłego grania
![]() |
![]() |
|
![]() |
#122 |
Guest
|
![]()
jezeli chodzi o sprzet:
GF4MX440 Duron 1400 384 MB DDram to wystarczy-plyta nie ma nic z tym wspolnego (chyba ze chcesz rozbudowac to musisz miec taka plyte gdzie mozna jeszcze cos dodac) jesli chodzo o wode: po co ci lepszy kolor- inni maja gorsze problemy jezeli chcesz zwiekszyc pamiec wystarczy w panelu steowania wybrac>system>zawansowanw>wydajnosc>ustawienia>zaw ansowane>pamiec wirtualna>zmien> (w zaleznosci ile masz ram zawsze wybierz 2x wieksza) rozmiar poczatkowy i maksymalny..... (pod winXP) |
![]() |
![]() |
#123 | |
Guest
|
![]() Cytat:
ale plyta glowna jest bardzo wazna. bez dobrej plyty wsyzstko nie chodzi tak wydajnie jakby moglo i komputer jest malo stabilny. |
|
![]() |
![]() |
#124 | |
Guest
|
![]() Cytat:
http://www.tweaknow.com/download.html ale ich przydatność do gier jest co najmniej dyskusyjna. W chwili gdy taki program zaczyna czyszczenie RAMu usuwa z pamięci wszystko to, co w danej chwili nie jest używane - gra jest wtedy programem drugorzędnym, działającym w tle w związku z tym zostaną usunięte dane nieużywane w danej chwili przez nią. Efekt będzie taki, że po oczyszczeniu RAMu gra musi ponownie wczytać te dane. Nie jestem pewien, czy to przyspieszy jej działanie :\ . Wszelkie tego typu programy mają zastosowanie głównie przy pracy z pakietami biurowymi i programami graficznymi, które bardzo lubią zaśmiecać RAM. TS2 nie stawia dużych wymagań karcie graficznej ale komputerowi (przede wszystkim pamięci, w mniejszym stopniu procesorowi) dlatego sztuczne wymuszanie czyszczenia RAM nie poprawi - jeżeli nie pogorszy - działania gry. :\ Umówmy się odnośnie jednego: Jeżeli jesteśmy pechowymi właścicielami Trabanta (taki plastikowy samochód z dawnego NRD) to nigdy nie zrobimy z niego Mercedesa chyba, że wymienimy w nim wszystko łącznie z nadwoziem i zawieszeniem - ale wtedy nie będzie to Trabant. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#125 |
Guest
|
![]()
ale to naprawde pomaga tak jak pisałem optymalizuje ram ale początek jest troche dziwny :\ ponieważ gra musi się rozruszać wtedy zacznie chodzić płynnie
|
![]() |
![]() |
#126 | |
Guest
|
![]() Cytat:
![]() Żadna gra nie przechowuje w pamięci niepotrzebnych plików, są one na bieżąco podmieniane. Problem tkwi w tym, że gra potrzebuje dużo plików praktycznie w tej samej chwili. Im więcej RAM - tym więcej może ich zmieścić i działa płynnie. Jeżeli jej się nie mieści to przerzuca je do pliku wymiany - ale to niestety trwa. Jeżeli plik wymiany jest na tym samym dysku co sama gra to zapisując do pliku wymiany nie może jednocześnie odczytywać nowych danych i w efekcie następują zacięcia. Trzeba pamiętać jeszcze jedną, podstawową rzecz: żadna optymalizacja pamięci nie usunie z RAMu danych systemu, więc to zwalnianie miejsca jest po prostu usuwaniem z pamięci danych gry. |
|
![]() |
![]() |
#127 |
Guest
|
![]()
kurde co mi informatycy chrzanią że ram g.wno daje??nie wiem czy dokupić czy nie MarekS mam 256 ram ile radził byś mi kupić cena wachca się między 170/250zł
|
![]() |
![]() |
#128 | |
Guest
|
![]() Cytat:
A co do informatyków: inaczej trzeba skonfigurować kompa pod kątem gier a inaczej pod kątem np. biura. Gra to nie jest MS Office. ![]() A poza tym nie należy szaleć z ustawieniami grafiki. Ustawienie ich wszystkich na maksa jest dla kompa dużym utrudnieniem, a dla oka bardzo często nie ma żadnej różnicy. |
|
![]() |
![]() |
#129 |
Guest
|
![]()
hej a kość256ram ile kosztuje a ile 512ram?
|
![]() |
![]() |
#130 |
Guest
|
![]()
A więc chodzi o płyte główną tak??. Ja mam płyte o nazwie Merkury niemam pojacia co to za płyta, ale miałam wymienianą na tą, bo tanta się spaliła (piorun czasnął mi gdzieś w blok ,i sie wtedy komp zepsuł i musiałam wszystko wtedy wymieniać);(
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|