![]() |
#121 |
Wpisy bloga: 16
Reputacja: 11
|
![]()
Ja nie przepadam za opiekunkami w 2 i raczej staram sie wykorzystywać simami ich dni wolne, które im przysługują więc zamiast rodzice wyjechać na wczasy siedzą w domu i się dziećmi zajmują. Kiedyś jakoś te opiekunki mi nie przeszkadzały jak grałam, ale teraz już niestety mi zaczynają przeszkadzać.
|
![]() |
#122 |
|
![]()
Szukałam takiego tematu, aż byłam zdziwiona, że nie ma.
Jesli był, to strasznie przepraszam. Ostatnio nieczęsto grałam rodzinami z dziećmi, więc wyszłam trochę z wprawy. Naszła mnie jednak ochota, więc wybrałam rodzinę Gazeta. Kto nią grał, to wie jak jest ciężko ![]() Ze względu na szkołę zdecydowałam się na opiekunkę. Myślałam, że to przynajmniej trochę odciąży Grażynę i Gustawa. O jak się myliłam. Opiekunka prawie w ogóle nie zajmuje się dziećmi. Niby coś tam robi, wsadza je do krzesełka, wyciąga z kojca. Jednak w praktyce wygląda to tak,że dzieci są głodne, śmierdzące i ciągle płaczą. Zaczęło mnie to irytować, bo nie dość, że baba bierze ciężkie pieniądze, a nic nie robi, to ja po powrocie mnam o wiele więcej pracy (musze jeszcze po niej sprzątać, raz się nawet zsikała!) Wiecie może jak rozwiązać ten problem? Czy coś może skłonić tą kobietę do roboty?
![]() |
![]() |
#123 |
Reputacja: 39
|
![]()
Myślę, że to jeden z "uroków" gry - są opiekunki lepsze i gorsze. Zawsze możesz taką opiekunkę wywalić i zatrudnić nową.
![]() |
#124 |
|
![]()
Tak też zrobiłam.
To ta z kolei codziennie wyciąga dzieci z kojca, idzie z nimi na dół i je karmi. Cały dzień je karmi. Nie obchodzi ją, że dzieci leżą w brudzie i śpią. A co najlepsze, generują mi się tylko te dwie baby. Nie macie pomysłu, jak zrobić by przyszła jakaś inna? Czy lokaj może się zajmować dziećmi?
![]() |
![]() |
#125 |
Reputacja: 12
|
![]()
Wydaje mi się,że tak,ale nie jestem w 100% pewna.
![]() |
#126 |
Wpisy bloga: 16
|
![]()
Tak lokaj będzie się zajmował dziećmi
![]()
![]() |
#127 |
|
![]()
@Kotelarski na wstepie zaznaczyłam, że tego nie wykluczam i przepraszam, ale ja szukałam i nie znalazłam. Widać lepiej obsługujesz się wyszukiwarką niż ja.
Jednak, chyba lepiej to zgłosić w raporcie niż spamować? ![]() Dziewczyny, dzięki za odpowiedź. Jednak to chyba za duży wydatek. Nie znacie może sposobu na nową opiekunkę lub na to, aby ona zaczęła się zajmować dziećmi?
![]() |
![]() |
#128 |
Reputacja: 12
|
![]()
Na Simspedii wyczytałam,że lokaj przychodzi o 7.00 i kończy pracę o 20.00. Jego pensja to 20 simoleonów + 25 za godzinę. I wykonuje wszystkie obowiązki tj. sprząta,niańczy,gotuje itp. Co do opiekunki tak jak napisała Hebe są lepsze i gorsze, co nie zmienia faktu,że są leniwe. Osobiście na twoim miejscu wolałbym zatrudnić nieco droższego lokaja niż taką opiekunkę
![]()
![]() |
|
Tagi |
dzieci, dziwna opiekunka |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|