Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 31.08.2009, 15:17   #1
kamil11

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Ja właśnie instaluje TS2 zobaczymy co to jest
kamil11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 31.08.2009, 15:53   #2
Ayumii
Guest

Dla mnie trudno powiedziec ts2 bylo bardzo duzo fajnych interakcji dodatkow (studia,zwierzaki itd) i to mnie bardzo cieszylo, postacie byly proste lecz ladne nigdy nie potrzeboalam masy nieoficjalnych skinow tatuazy i duperelstw by simowie byli sliczni, zas w ts3 duzo realniej all wyglada,dziala, jest wiele bledow, mnie w trojce drazni kilka rzeczy: brak regulacji grubosci podbrodka i wysokosci,szerokie glowy co do szczuplego ciala simow,wyglad w kreatorze sima inny troche niz w grze,przedziwnie wygladajace i niezbyt ladnie miny simow w roznych sytuacjach,powalony tryb edycji miasta z przeprowadzkami i rodzinami.Mam nadzieje ze dodatki do ts3 beda ciekawe jak to mialo miejsce w ts2 najbradziej brak mi studiow,zwierzakow,czterech por roku.Czas pokaze
  Odpowiedź z Cytatem
stare 31.08.2009, 17:42   #3
kamil11

No więc
W TS2 są paskudne simy,nie ma wielu suwaków,okolice są bardzo małe,bardzo mało miejsc publicznych,nie ma plecaka telefonu kom,miasto nie żyje,ciuchy(przynajmniej dla facetów)są brzydkie,fryzur jest więcej,woda w stawach jest paskudna,nie ma gotowych umeblowanych domów do sprzedania,panel sima jest jakiś zwalony,szybkość 3 bardzo szybko idzie więcej nie pamiętam a nie ma samochodów.
W TS3 miasto żyje widać budynki pracy,szybkość 3 idzie wolno,miasto jest dużo większe,jest mniej fruzur,jest narzędzie stylu,więcej suwaków,są samochody,staw jest dużo ładniejszy,jest ogrodnictwo.
Dobra więcej nie pamiętam TS3 jest lepsze
kamil11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2009, 17:35   #4
cherrie
Guest

jak myślę sobie: może pogram w TS2?? to zaraz porównuje z TS3 i jednak paru istotnych szczegółów mi brakuje...np. że nie jest napisane który 'poziom' jest w pracy i ile brakuje do dostania się na szczyt...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.09.2009, 18:30   #5
lithium
Guest

jak nie jest jak jest? w zakladce 'praca' masz wszystko pokazane, albo w 'umiejetnosci', jest zaznaczone ile jeszcze 'kresek' potrzebujesz
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2009, 14:51   #6
magTom
Guest

Smile Odp: The sims 2 V.S The sims 3

Ja lubię bardziej The Sims 3. Teraz nie wyobrażam sobie tego ładowania w dwójce. W końcu w ten sposób w krótkim czasie(mam tyle lekcji w szkole, muzycznej, językowej, kółka przedmiotowe), który przypada mi na granie od poniedziałku do piątku więcej zrobię. A weekend to już marzenie... Pomimo, że The Sims 3 ma tyle wad, teraz nie zwracam nawet na nie uwagi. A całe mnóstwo zalet(ach...) tak... jak by to powiedzieć... Upiększa, ulepsza grę i sprawia, że jest moją ulubioną. Mam tyle wspaniałych gier, a The Sims 3 jest ciągle nr 1 na moim stosiku z płytami
  Odpowiedź z Cytatem
stare 11.09.2009, 20:35   #7
Li-juan
Guest

Ja myślę że trójka jest trochę niedopracowana. Ale da się przeżyć.
Ale jest troszkę więcej obcji. hmm . może z dodatkami bd lepsza.
Oczywiście dwójka z dodatkami też jest bardzo dobra
  Odpowiedź z Cytatem
stare 28.09.2009, 20:51   #8
doman145
Guest

Jeśli chodzi o porównanie dwóch oryginałek bez żadnych dodatków to raczej trójka, ale gdyby w dodatkach w dwójce dodano widok na całe miasto, cechy charakteru i niektóre drobnostki to zdecydowanie dwójka.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2009, 11:57   #9
Owl Finch

Reputacja: 11

Ja jakoś wolałam chyba dwójkę... Była taka... Bardziej do ogarnięcia i postacie były moim zdaniem ładniejsze. No i można było wejść z simem na parcelę publiczną, a tutaj wchodzi do restauracji i znika na jakiś czas
Owl Finch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2009, 15:55   #10
Searle

Porównując podstawy, to oczywiście The Sims 3 jest o niebo lepsze. Możliwość chodzenia po całym mieście bez ekranów ładowania jest cudowna.
Natomiast przy wszystkich dodatkach do Sims 2 "trójka" wypada blado.
Mam nadzieję, że naszpikują dodatkami "trójkę", by tak szybko mi się nie nudziła.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 7 (0 użytkownik(ów) i 7 gości)

Zasady Postowania