Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > Forumowa Mafia
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.08.2013, 18:43   #1381
Aperlaxive

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Forumowa Mafia

Moim zdaniem winna jest Luflee, chociaż Nos taskże zachowuje się podejrzanie.

Ostatnio edytowane przez Aperlaxive : 08.08.2013 - 18:48
Aperlaxive jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.08.2013, 19:02   #1382
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Walka rozgorzała na dobre.
Skoczki walczyły dzielnie, ale gdy Nostradamus był pogrążony w obronie i nie spodziewał się zdrady, Charionette przypuściła na niego atak. Najpierw stracił silniki inercyjne, a po kolejnym ostrzale jego skoczkiem wstrząsnął wybuch.
Libby obserwowała na lokalizatorze rozmieszczenie statków – rojów i skoczków a także ludzi w mieście. Gdy zauważyła, że na ekranie zgasła jedna kropka, zaklęła siarczyście. Mieli i tak małe szanse na utrzymanie miasta, a teraz jeszcze stracili oba skoczki.
W bazie w tym samym czasie wcale nie działo się lepiej…
- Co ty robisz?! – wrzasnął Lubie, gdy zauważył, że motyka wybiera jakiś adres na DHD. – Mieliśmy nigdzie nie przechodzić!
- Ja się nigdzie nie wybieram… - zaśmiał się złowieszczo, wybierając przypadkowe symbole na konsoli. – Ale ty owszem, przyjacielu – mówiąc to, ogłuszył Lubie i gdy tylko tunel się otworzył, przerzucił ciało na drugą stronę. – Osłona, teraz – mruknął do krótkofalówki.
- Jasne, szefie – usłyszał po drugiej stronie głos Morgany, która właśnie wyciągała ZPM zasilające osłonę Atlantydy. Miasto nie było już dłużej chronione i ostrzał Wraith uderzył z całą siłą bezpośrednio w Atlantydę. Kilka wież od razu odniosło spore zniszczenia pod naporem ataku.
Libby zmarszczyła brwi, gdy zauważyła na lokalizatorze zbliżające się Fallen i Restless do pomieszczenia z fotelem. Nie musiała długo czekać, żeby przekonać się o efekcie ich wizyty. Ostrzał dronami znów został wstrzymany. Libby uderzyła pięścią w konsolę i ruszyła biegiem do pomieszczenia z fotelem, przewracając krzesło, na którym jeszcze przed chwilą siedziała.
Po chwili statki – roje wylądowały w mieście i wynurzyła się z nich armia Wraith. Ich wyznawcy liczyli na nagrodę. Nie wzięli jednak pod uwagę, że Wraith nie potrzebują ludzi do niczego. Kilku Wraith, gdy tylko podali adres Wrót na Ziemi, zgarnęło motykę, Morganę, Fallen, Charionette i Restless i zaprowadziło ich na statek – rój, gdzie unieruchomili ich w kokonach, aby zrobić sobie z nich późniejszą przekąskę.
Wraith wybrali interesujący ich adres i gdy tunel się otworzył, ruszyli na Ziemię, która była dla nich idealnym żerowiskiem…
Niestety ZPM był prawie wyczerpany, więc tunel był otwarty dość krótko. Jednak pierwsza tura Wraith zdążyła przejść na drugą stronę…

Udupiliście… >.<

Wyniki głosowania:

1. Morgana - Luflee
2. Roia - Nostradamus
3. Nostradamus - Luflee
4. Charionette - Luflee
5. Fallen - Luflee
6. motyka -
7. Diana - Luflee
8. Luflee - Nostradamus
9. Lubie - Nostradamus
10. Restless -Luflee

Kilka słów ode mnie:

Cytat:
Napisał roia
no... skoro morgana zagłosowała na plastika... to już trochę nie ma sensu głosowac na kogoś innego, bo... przegramy

Cytat:
Napisał Apocalypsa
ja moge zaglosować na Everlastinga... tylko ofc boje sie ze bedzie pudło. ale skoro juz Morgana zaglosowala to chyba nie mamy wyjścia

I gdzieś tam chyba było, żeby głosować na kogoś, a potem pomyśli się nad kimś pewniejszym…

Podsumowując: nie ogarniam…

Miałam nadzieję, że po śmierci kędziorka ktoś jednak wpadnie na trop. Do analizy głosowań należy też sprawdzenie, na kogo głosowała ofiara mafii. Nikt nie ginie bez powodu. Choć trzeba też uważać, bo czasem mafia może próbować zrzucić podejrzenia na kogoś innego.
Czemu zginęła kędziorek? Bo 3 razy trafiła w głosowaniach .

I teraz parę niespodzianek:

- wyznawcami Wraith byli: motyka, Charionette, Morgana, Fallen, Restless i Meona.
- doktorem była Luflee.
- Pradawny to kubuss (nie, nie kędziorek).

Co było źle? Za duży nacisk położony na fabułę. Na tym się wszyscy skupili. Dodatkowo liczbę mafiosów przygotowałam na 30 osób. Nie wszystkie wzięły udział w zabawie, co zaburzyło proporcje. Osoby, które się zapisały, a nie grały, nie będą mogły wziąć udziału w następnej edycji, jeśli taka powstanie.

Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę .

Ostatnio edytowane przez Libby : 08.08.2013 - 19:06
Libby jest offline  
stare 08.08.2013, 19:07   #1383
Aperlaxive

Mam nadzieję, że można postować

Więc tak, gra mi się bardzo podobała. Największym zaskoczeniem jest dla mnie, to że kędziorek nie była pradawnym. Kubuss, rzeczywiście trafił, ale tylko raz (jego ostatnie głosowanie ). Widocznie kędziorek nas zwęszyła...

Chciałabym serdecznie podziękować Libby za grę, a także Wam Grało się z Wami wyśmienicie.
Mam nadzieję, że będzie druga edycja ^^

PS. Mafia serdecznie pozdrawia wszystkich miastowych

Ostatnio edytowane przez Aperlaxive : 08.08.2013 - 19:11
Aperlaxive jest offline  
stare 08.08.2013, 19:09   #1384
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

jezuu, tak blisko, tak czułam że motyka moze być w mafii ale jedyne dlaczego go wykluczyłam to to, że jest adminem [tak samo Charionette od razu na początku wykluczyłam] i myslalam ze za prosto by było jakbys z modów i adminów zrobiła mafię i jeszcze miałam takiego niucha co do Morgany, takie dziwne przeczucie. ale tak dobrze ugrała, ze uśpiła moje podejrzenia
no i dziękuję wszystkim za gre, ja chce wiecej
stare 08.08.2013, 19:10   #1385
Morgana

Reputacja: 10

no coz, rowniez dziekuje za wspolna zabawe

jesli powstanie nastepna edycja, to nie dajcie soba manipulowac i nie ufajcie nikomu, bo jak widac, przejechaliscie sie na tym. nie dosc ze my was eliminowalismy po kolei, to jeszcze wy sami szukaliscie zabojcow tam, gdzie nie powinniscie. trzeba bardziej myslec, ludzie!
Morgana jest offline  
stare 08.08.2013, 19:11   #1386
Libby
Administrator

Reputacja: 15

Tak, można postować .
Kubuss już na samym początku upolował Meonę i był blisko Morgany. Co Pradawny to Pradawny .
Od początku mówiłam, że role były rozdawane losowo . Pocięłam sobie karteczki z nickami i ciągnęłam losy .
stare 08.08.2013, 19:13   #1387
Aperlaxive

Ale kędziorek trafiła 3 razy z rzędu

Meona, jak to mawiają "Najciemniej pod latarnią"
stare 08.08.2013, 19:14   #1388
Cytryśnia

Reputacja: 12

kurcze! z tej piatki mafiosów podejrzewałam tylko morganę i Fallen, no i może trochę restless kurcze, nie poszło nam najlepiej ale fajna zabawa była ;p jak będzie druga edycja to się zapiszę raczej i będziemy już raczej bardziej rozgarnięci ;p

dzięki za zabawę :*
stare 08.08.2013, 19:15   #1389
Morgana

Reputacja: 10

libby, a co sie stalo, ze jednak kubuss nie dowiedzial sie o mnie?
Morgana jest offline  
stare 08.08.2013, 19:18   #1390
Alcioo :33

Reputacja: 12

Ooo, ciekawie xD
Morgana, czemu od razu mnie nie sprzątnęłaś jak moja postać zaczęła histerować i opowiadać bajki Twojej postaci? xD
Alcioo :33 jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania