Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.07.2009, 15:34   #131
kitka^^
Guest

Domyślnie Odp: Wasze simowe przyzwyczajenia

mam zawsze identyczne oświadczyny i slub
Oświadczyny: simka w małej czarnej, sim w garniturze. On robi kolację, piją wino, całują się on się oświadcza, toast, całuja się i bara bara A ślub: panna młoda pięknie ubrana zaprasza gości. Oni siadaja na krzesłach tuż przed łukiem weselnym (nie chcą siąść lub są w innym pomieszczeniu?? Od czego jest moveObjects on państwo młodzi biorą slub, ktoś z domowników wznosi toast za nowożeńców, impreza na ałego i do limuzyny. a potem? Bara-bara noo a na następny dzień (niedziela!!) poprawiny
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 10.10.2009, 14:15   #132
Jula881
Guest

ja zawsze wieczorem wszystkim zmywam makijaż i babką nakładam maseczki
  Odpowiedź z Cytatem
stare 13.10.2009, 08:56   #133
brzos

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał Miczka Zobacz post
- mąż do pracy, kobieta w domu gotuje

- oczywiście maxmotives i motherlode

- na początku przeważnie tworzę lokatorów

- prawie zawsze wybieram aspirację pragnienie stworzenia rodziny

- zwykle jeden członek rodziny jedzie na zakupy i kupuje wszystkie ubrania dla wszystkich grup wiekowych,czasami towarzyszą mu inne osoby,ale jeden kupuje

- po dłuższej grze dzieci są starsze od rodziców ^^

- nie używam dodatków z internetu

huh, huh, huh XD"
brzos jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 13.10.2009, 16:22   #134
bubel-96
Guest

maxmotives, familyfunds, po kilku dniach zmieniam rodzinę(no co ) by później do niej wrócić (mam nadzieję). Najczęściej daje imiona o których czytam lub sama piszę xD.
Niemalże zawsze robię samą babę, wyłączam starzenie się i rozkazuję jej uczyć się wszystkiego, rang, i awansować w robocie. Zawsze chyba wybieram aspirację rodziny :p
  Odpowiedź z Cytatem
stare 17.10.2009, 11:41   #135
zelkam

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Miczka Zobacz post
- mąż do pracy, kobieta w domu gotuje

- oczywiście maxmotives i motherlode

- na początku przeważnie tworzę lokatorów

- prawie zawsze wybieram aspirację pragnienie stworzenia rodziny

- zwykle jeden członek rodziny jedzie na zakupy i kupuje wszystkie ubrania dla wszystkich grup wiekowych,czasami towarzyszą mu inne osoby,ale jeden kupuje

- po dłuższej grze dzieci są starsze od rodziców ^^

- nie używam dodatków z internetu
Wszystko oprócz ostatniego ^^
zelkam jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 20.10.2009, 20:54   #136
Sherlock
Guest

No to jedziemy!

~ Po wejściu do stworzonej rodziny najpierw patrzę, jakie mają cele życiowe;
~ Zaczynam od wprowadzenia rodziny na parcelę, później buduje dom;
~ Niemalże zawsze buduję łazienkę na sześć kratek (3x2);
~ Sypialnie przeważnie są w wymiarach 5x4;
~ Uwielbiam wstawiać okna symetrycznie, albo chociaż tak, żeby było na każdej ścianie po równo;
~ Uczę wszystkiego prawie wszystkich simów;
~ Staram się u każdego osiągnąć szczyt kariery;
~ Matka zawsze wstaje o szóstej, robi śniadanie (najczęściej płatki), o szóstej trzydzieści wstaje ojciec i dzieci - młodzi jedzą śniadanie i idą do szkoły, a w tym czasie matka zostaje z ojcem sama i... XD;
~ Kiedy planuję moim simom kolejne dziecko to przeważnie wtedy, gdy najmłodsze z nich jest w grupie wiekowej "dziecko";
~ Tworze samych "białych" simów (tzn. tych o najjaśniejszej karnacji);
~ Uwielbiam pisać biografie! Zawsze wpisuję tyle, ile można;
~ Jeśli tworzę otoczenie, simowie w nim mieszkający muszą znać się "każdy z każdym";
~ Zawsze dbam o to, by babcia poznawała swojego wnuczka już wtedy, gdy się urodzi. Staram się również, by CAŁA rodzina miała ze sobą wspaniałe relacje;
~ Od czasu do czasu każę ojcu iść na drinka, po czym żona na niego krzyczy (interakcja "kłóć się") za to, że jest pijany;
~ Gdy mój sim, który pracuje ma niskie paski potrzeb tuż przez wyjazdem do pracy, a nie ma urlopu - każę mu dzwonić do pracy i okłamać szefa, że jest chory;
~ Jeśli małżeństwo / rodzeństwo / narzeczeni / współlokatorzy nie mają dzieci, zazwyczaj (prawie zawsze) pracują;
~ W każdym, tworzonym przeze mnie otoczeniu, muszę wymyślić do historii jaką tajemnicę;
~ Do rzadkości należy, że wybuduję dom z piętrem. Jednakże prawie za każdym razem trafi się ktoś, kogo stać będzie na wielką willę;
~ Staram się zarabiać jak najwięcej pieniędzy. W mojej ostatnio stworzonej rodzinie (trzy siostry), zrobiłem tak, że każda z nim osiągnęła szczyt kariery, a podczas tego wspinania się na szczyt, malowały obrazy, pisały powieści, sprzedawały naprawione samochody oraz naczynia jakie ulepiły z gliny, i teraz mogą pozwolić sobie na bardzo duży, bogato urządzony dom;
~ Rzadko odwiedzam parcele publiczne, jedzenie najczęściej kupuję przez telefon;
~ Moi simowie bardzo często chodzą w tym samym ubraniu, tych samych włosach itp,, bo nie chce mi się jechać do sklepu;
~ Gdy mój sim napisze książkę, to opis, który później można dodać zazwyczaj zajmuje mi tyle miejsca, że suwaczek do przesuwania (ten po boku) jest tak mały, że aż minimalny (!);
~ Kiedy moim simom się spieszy, najczęściej jedzą gotowe danie albo szybkie danie;
~ Kiedy rodzice (lub starsze rodzeństwo) mają niskie paski potrzeb, każę dziecku jeść chipsy;

Na razie nie chce mi się więcej pisać, ale kiedyś na pewno dopiszę, bo jest tego dużo, dużo więcej

Ostatnio edytowane przez Sherlock : 20.10.2009 - 20:59
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.10.2009, 13:26   #137
Phuture.
Guest

Moje:

- ciuchy sa zwykle miksem 3 kolorów: białego, czarnego i jakiegokolwiek innego
- zwykle Simka ma makijaż w ww. kolorach
- nie maluję mężczyzn
- nie używam dodatków w TS2, w trójce owszem
- nie maluję emerytów i dzieci
- mam puszczoną własną muzykę w wieży
- pokoje są zwykle urządzone w jednym kolorze z dodatkiem bieli i czerni
- nie buduję i nie gram domami z piętrem
- do kuchni dołączony jest stół i dwa krzesła
- często zmieniam fryzury
- zwykle zapraszam kochanków do domu
- zawsze staram się rozwinąć gotowanie jako pierwsze

Jak sobie coś przypomnę to dopiszę.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 21.10.2009, 14:41   #138
nmin

-zawsze gram bez kodów, ewentualnie moveObjects do budowania, ale to się nie liczy
-ja też zawsze od razu po wprowadzeniu rodziny sprawdzam cele życiowe, bo zawsze chcę zdobyć platynową aspirację
-zawsze najpierw buduję dom lub przerabiam istniejący, a dopiero potem wprowadzam rodzinę
-stworzyłam sobie kota rasy Devon Rex i ma takiego wiele moich rodzin, psy to różnie, często z adopcji, ale zwykle jakiś zwierzak się po domu plącze
-gdy mam w rodzinie dzieci, zawsze w lodówce muszą być jakieś resztki jedzenia przygotowanego na zapas przez starszych, żeby dziecko w każdej chwili mogło zjeść coś porządnego bez zawracania głowy innym
-nastolatek, student i dorosły zawsze po urodzinach jadą do miasta po nowy zestaw ubrań i idą do lustra zmienić wygląd. Dzieckiem jest się krócej, więc jeśli mam mniej pieniędzy, to dostaje tylko ubranie codziennie
-nie mam regularnego trybu życia z godzinami, Simowie zaspokajają potrzeby na bieżąco, np. jedzą w nocy
-nie ma dla mnie znaczenia, które z rodziców zajmuje się dziećmi zanim pójdą do szkoły. Jeśli gram rodziną od początku i oboje nie mają jeszcze pracy, gdy planuję dzieci, to pracy szuka tylko ojciec, a matka dopiero po odchowaniu dzieci (i tak w ciąży nie chcę wysyłać, niech odpoczywa), a jeśli mają już pracę, to zwykle biorę nianię
-teraz gram głównie jedną dużą rodziną , więc staram się grać tak, żeby wszystkie cztery domy były na bieżąco ze sobą, a nie np. matka młoda, a syn emeryt
-nie mam ulubionej aspiracji, zwykle wymyślam sobie, czy moje dziecko jako nastolatek będzie się uczyło, czy romansowało, i do tego wybieram odpowiednią aspirację (oraz wygląd )
-nigdy nie tworzę ostatniej karnacji i prawie nigdy pierwszej, nigdy nie robię Simów z nadwagą, a jeśli któryś się jej dorobi, to natychmiast po zauważeniu tego wysyłam go na ćwiczenia, i moi Simowie prawie nigdy nie noszą okularów
-facetom wybieram zwykle, że kręcą ich zgrabna sylwetka i makijaż, a kobietom, że zgrabna sylwetka i jakaś cecha, najlepiej kreatywność. Kolorów włosów nie wybieram, chyba, że w trybie tworzenia rodziny robię gotowe małżeństwo, to wtedy nawzajem

Więcej nie przychodzi mi teraz do głowy

Ostatnio edytowane przez nmin : 21.10.2009 - 14:47
nmin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.10.2009, 16:57   #139
Anique

Grin Odp: Wasze simowe przyzwyczajenia

No a ja mam o wiele mniej tych przyzwyczajeń no ale napisze:
-używam kodów w grze
-wiele moich simów nie pracuje
-nigdy nie gram rodzinką, w której jest więcej niż 2 dzieci (no chyba że rodzina Biedak) i w której jest więcej niż 4, 5 osób
-na samym początku uczę gotowania
-niezbyt często odwiedzam parcele publiczne, bo to zajmuje dużo czasu i simom potrzeby spadają
I to by było na tyle...

Cytat:
Napisał nmin Zobacz post
-gdy mam w rodzinie dzieci, zawsze w lodówce muszą być jakieś resztki jedzenia przygotowanego na zapas przez starszych, żeby dziecko w każdej chwili mogło zjeść coś porządnego bez zawracania głowy innym
a da się tak zrobić? tzn. wsadzić do lodówki jedzenie przygotowane wcześniej?
Anique jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.10.2009, 17:16   #140
Phuture.
Guest

Cytat:
Napisał Anique Zobacz post
a da się tak zrobić? tzn. wsadzić do lodówki jedzenie przygotowane wcześniej?
Podejrzewam, że tylko w trójce.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania