Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 26.04.2009, 20:51   #131
Eve
Guest

Domyślnie Odp: Dziwne imiona!!

Benedykt Sikawka

Ostatnio edytowane przez Eve : 17.05.2009 - 14:25
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.04.2009, 08:48   #132
Łezka

Reputacja: 17

Tak dla odmiany zapodaję absolwenta szkoły policyjnej przed państwem okoliczny stróż prawa Dorian Ciastko - nie śmiejmy się z jego nazwiska i imienia, bo to osoba po przejściach (wskrzesiomiotem).
stare 27.04.2009, 15:51   #133
ultraviolence

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Dziurawiec_Skąpolistny Zobacz post
(wskrzesiomiotem:D:D:D). ;)
Wskrzeszeniomiatem :)

Ostatnio natknęłam się na chłopczyka w wieku szkolnym, który nazywał się... Racibór Żuraw. Biedactwo.
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 28.04.2009, 13:56   #134
Master of Disaster

Reputacja: 26

Pierwsze, co chciałabym powiedzieć tutaj, to: PRZESADZACIE.
No dobra, niektórzy z was przesadzają, moim skromnym zdaniem.
Melodia - to z pewnością od dość powszechnego (chyba) w krajach anglosaskich imienia Melody - no cóż, u nas nie jest szerzej znane, ale chyba nie aż tak dziwne...
Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej? Toż to imiona jeszcze ze starożytności! U mnie w Simsach jest jeszcze jakiś Polluks... Co prawda, gdybym miała swoje dzieci, nie nadałabym im takich imion, ale to już inna sprawa. BTW - moja mama ponoć znała dziewczynkę, która nazywała się... Afrodyta Popadopulos. Ach! Znany polski przedwojenny aktor znany jako Aleksander Żabczyński miał na pierwsze imię Bożydar - dla przyjaciół Darek (a co!); Aleksander to było jego drugie imię. Był również Michał Znicz, Eugeniusz Bodo, z aktorek Loda Halama...
A jeśli chodzi o Hildegardę, była przecież Hildegarda von Bingen, żyjąca na przełomie XXI i XXII wieku frankońska kompozytorka, mistyczka, uzdrowicielka...
Właśnie, druga sprawa to to, że niektóre imiona pasują do pewnych nazwisk jak wół do karety, jak moim zdaniem wspomniany Dorian Ciastko... Imię to pasuje najlepiej do nazwiska Gray, chociaż to pewnie przez Oscara Wilde'a Albo Scholastyka Niejadek, Hildegarda Kaszelek, Juan Naleśnik*, Brandon Kwiatek... No i niezgodność imienia z płcią - powinnam to trochę uporządkować, ale ostatnio mało gram w Simsy.
Master of Disaster jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 29.04.2009, 13:45   #135
Eve
Guest

Cytat:
Napisał Katherine Zobacz post
Melodia - to z pewnością od dość powszechnego (chyba) w krajach anglosaskich imienia Melody - no cóż, u nas nie jest szerzej znane, ale chyba nie aż tak dziwne...
Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej? Toż to imiona jeszcze ze starożytności! U mnie w Simsach jest jeszcze jakiś Polluks... Co prawda, gdybym miała swoje dzieci, nie nadałabym im takich imion, ale to już inna sprawa. BTW - moja mama ponoć znała dziewczynkę, która nazywała się... Afrodyta Popadopulos. Ach! Znany polski przedwojenny aktor znany jako Aleksander Żabczyński miał na pierwsze imię Bożydar - dla przyjaciół Darek (a co!); Aleksander to było jego drugie imię. Był również Michał Znicz, Eugeniusz Bodo, z aktorek Loda Halama...
A jeśli chodzi o Hildegardę, była przecież Hildegarda von Bingen, żyjąca na przełomie XXI i XXII wieku frankońska kompozytorka, mistyczka, uzdrowicielka...
Właśnie, druga sprawa to to, że niektóre imiona pasują do pewnych nazwisk jak wół do karety, jak moim zdaniem wspomniany Dorian Ciastko... Imię to pasuje najlepiej do nazwiska Gray, chociaż to pewnie przez Oscara Wilde'a Albo Scholastyka Niejadek, Hildegarda Kaszelek, Juan Naleśnik*, Brandon Kwiatek... No i niezgodność imienia z płcią - powinnam to trochę uporządkować, ale ostatnio mało gram w Simsy.
Według mnie nie przesadzają. Nie ma imienia Melodia. Hildegarda to stare imię. Można je uznać za dziwne.

Cytat:
Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej?
Nie każdy słyszał. Ja nie słyszałam.

PS Hildegarda von Bingen Nie mogła żyć na przełomie dwudziestego pierwszego i dwudziestego drugiego wieku.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 29.04.2009, 14:17   #136
ultraviolence

Cytat:
Właśnie, druga sprawa to to, że niektóre imiona pasują do pewnych nazwisk jak wół do karety, jak moim zdaniem wspomniany Dorian Ciastko... Imię to pasuje najlepiej do nazwiska Gray, chociaż to pewnie przez Oscara Wilde'a :D Albo Scholastyka Niejadek, Hildegarda Kaszelek, Juan Naleśnik*, Brandon Kwiatek... No i niezgodność imienia z płcią - powinnam to trochę uporządkować, ale ostatnio mało gram w Simsy.
Przede wszystkim tu nie chodzi o same dziwne imiona, bo wyraz "dziwne" można interpretować na wiele sposobów. Owszem, takie imiona istnieją, ale swoją "dziwaczność" zawdzięczają małej popularności w czasach dzisiejszych. Czy to tak trudno zrozumieć? Nie powiesz mi chyba, że Scholastyka, patrząc, że mamy XXI wiek, nie jest nieco dziwnym imieniem? Wybacz, ale osobiście nie znam ani jednej osoby, która by się tak nazywała.

A Hildegarda stare imię, ale fajne :D Moja praprababcia takie nosiła.

Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 29.04.2009 - 14:20
ultraviolence jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.07.2009, 15:27   #137
Makss99
Guest

Lolita Ćwir
Oo0O
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.07.2009, 08:55   #138
Sandy

Reputacja: 12

Ja zniosę wszystkie "dziwne" imiona simów. Jedyne co mnie denerwuję to fakt, że niektórzy mężczyźni mają imiona kobiece i odwrotnie. Chociaż niektóre imiona faktycznie bywają dziwne, np. "Sójka".
stare 07.07.2009, 09:29   #139
Coccinelle

Grin Odp: Dziwne imiona!!

Macie racje : D
Niektóre imiona są naprawde dziwne...nazwiska również xDDę
Np.: Kosmokos...Ćwir...Biedak ; )
Coccinelle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.07.2009, 12:27   #140
Starly
Guest

Co ta za imię Wonglof Miodowniczek ;/ Bo na studiach takiego zauważyłem.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania