![]() |
#132 |
Reputacja: 17
|
![]()
Tak dla odmiany zapodaję absolwenta szkoły policyjnej przed państwem okoliczny stróż prawa Dorian Ciastko - nie śmiejmy się z jego nazwiska i imienia, bo to osoba po przejściach (wskrzesiomiotem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#133 |
Reputacja: 10
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Reputacja: 26
|
![]()
Pierwsze, co chciałabym powiedzieć tutaj, to: PRZESADZACIE.
No dobra, niektórzy z was przesadzają, moim skromnym zdaniem. Melodia - to z pewnością od dość powszechnego (chyba) w krajach anglosaskich imienia Melody - no cóż, u nas nie jest szerzej znane, ale chyba nie aż tak dziwne... Kastor - cóż to, nie słyszeliście o Dioskurach, Kastorze i Polluksie/Polydeukesie z mitologii greckiej i rzymskiej? Toż to imiona jeszcze ze starożytności! U mnie w Simsach jest jeszcze jakiś Polluks... Co prawda, gdybym miała swoje dzieci, nie nadałabym im takich imion, ale to już inna sprawa. BTW - moja mama ponoć znała dziewczynkę, która nazywała się... Afrodyta Popadopulos. Ach! Znany polski przedwojenny aktor znany jako Aleksander Żabczyński miał na pierwsze imię Bożydar - dla przyjaciół Darek (a co!); Aleksander to było jego drugie imię. Był również Michał Znicz, Eugeniusz Bodo, z aktorek Loda Halama... A jeśli chodzi o Hildegardę, była przecież Hildegarda von Bingen, żyjąca na przełomie XXI i XXII wieku frankońska kompozytorka, mistyczka, uzdrowicielka... Właśnie, druga sprawa to to, że niektóre imiona pasują do pewnych nazwisk jak wół do karety, jak moim zdaniem wspomniany Dorian Ciastko... Imię to pasuje najlepiej do nazwiska Gray, chociaż to pewnie przez Oscara Wilde'a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Guest
|
![]() Cytat:
Cytat:
PS Hildegarda von Bingen Nie mogła żyć na przełomie dwudziestego pierwszego i dwudziestego drugiego wieku. |
||
![]() |
![]() |
#136 | |
|
![]() Cytat:
A Hildegarda stare imię, ale fajne :D Moja praprababcia takie nosiła. Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 29.04.2009 - 14:20 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Guest
|
![]()
Lolita Ćwir
Oo0O |
![]() |
![]() |
#138 |
Reputacja: 12
|
![]()
Ja zniosę wszystkie "dziwne" imiona simów. Jedyne co mnie denerwuję to fakt, że niektórzy mężczyźni mają imiona kobiece i odwrotnie. Chociaż niektóre imiona faktycznie bywają dziwne, np. "Sójka".
![]() |
![]() |
#139 |
|
![]()
Macie racje : D
Niektóre imiona są naprawde dziwne...nazwiska również xDDę Np.: Kosmokos...Ćwir...Biedak ; ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Guest
|
![]()
Co ta za imię Wonglof Miodowniczek ;/ Bo na studiach takiego zauważyłem.
|
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|