Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.10.2013, 19:12   #131
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33
Domyślnie Odp: Zmiany w administracji i moderacji

aha wiec tak: również jestem użytkownikiem i nie podoba mi sie np. zachowanie Maqrylla. do tego nikt nie przykłada wagi, co więcej - to juz mozna krytykować. nie rozumiem tego, zauważyłam ze uzytkownicy roszczą sobie większe prawa do wszystkiego, a jak admin coś zrobi to to juz jest złe.
na wielu forach jest tak, że jeśli admini coś zadecydują to to powinno być dobre. jeśli po jakimś czasie się to nie sprawdzi to rozumiem, że ktoś napisałby jakieś uwagi. ale nie rozumiem czemu od razu mieć wątpliwości? jeszcze nic się nie wydarzyło a tu juz poszła lawina pretensji.

edit: no wlasnie, musze tu przyznać, ze Don ma racje :d

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.10.2013, 19:35   #132
La Tortura

Reputacja: 23

Myślę, że ta lawina pretensji ma swoje korzenie gdzieś głębiej. Może po prostu użytkownicy patrzą na administracje negatywnie, od pewnego momentu? Coś kiedyś im zawiniła i teraz po prostu jesteśmy negatywnie nastawieni, ja tak to widzę. I tak - powinno byś się obiektywnym i w ogóle, ale każdy jest tylko człowiekiem i nikt nie jest idealny. Nawet administracja.
Ofc - nic mi nie zrobiliście i nie mam żalu, jednak tak jak Don uważam, że po prostu mamy zbyt dużo adminów. Faktycznie, na codzienne 'życie' forum to nie będzie miało takiego wpływu, jednak moim zdaniem powinniście trochę przyhamować z braniem kadry. Wolałabym, żeby dziewczyny zostały na miejscu moderatorek. Skoro już im daliście teo admina - ok, nie ma co sapać. Po prostu na jakiś czas dajcie sobie spokój z naborem, bo po co nam 2545 moderatorów i adminów na takie forum? Tyle ode mnie.
La Tortura jest offline  
stare 03.10.2013, 19:47   #133
Meryam
Archeolog Renesansu

Reputacja: 51

Ja nie staram się popierać żadnej ze stron, ale muszę tu przytoczyć pewien cytat - władza jest dla ludzi, a nie ludzie dla władzy. Jeśli użytkownicy się nie zgadzają, to spróbujcie zrozumieć ich postawę. Wiadomo, że jak ktoś klnie i podaje argumenty z dupy wzięte, to że jego nie warto słuchać. Ale są osoby, które tutaj mówią z sensem na ten temat i myślę, że nie musicie się od razu oburzać, że "jak to, użytkownicy negują naszą decyzję?!", bo mają do tego pełne prawo.
Według mnie, to fajnie, że adminką została taka Charionette, po której widać, ze się stara i jest przemiła, czy kędziorek, która naprawdę mówi z sensem i ją za to podziwiam, ale nie rozumiem awansu Ilony. Wcześniej sama zrezygnowała, niech będzie, ale to nie zmienia faktu, ze w ankiecie polała się na nią fala hejtu, a teraz zostaje adminką? W tej sytuacji nasuwa mi się na myśl pytanie, to po co była ta ankieta? Żebyście mogli zobaczyć, co userzy o was sądzą i to zignorować?
Taka postawa nie prowadzi daleko. Bo jeśli tak będzie dalej, to na pewno pewna część osób zdecyduje się odejść z forum. A wtedy nie będziecie mieli forum do zarządzania, bo to userzy tworzą forum. Nie mówię, że macie konsultować z nami każdą swoją decyzję, ale weźcie nasze zdanie pod uwagę, bo to jest irytujące. Userzy jedno, administracja drugie.
Faktycznie szokuje ilość administratorów, bo jest ich zdecydowanie za dużo. Rozumiem sprawy wewnętrzne, ktoś może nie mieć czasu itp, ale właśnie tego wymaga stanowisko admina - czasu i poświęcenia. Jeśli ktoś się nie wywiązuje z obowiązków, to się go zwalnia, a nie zatrudnia kogoś, żeby mu pomógł.
Wracając jeszcze do tematu "userzy jedno, admini drugie/użytkownicy negują decyzję administracji, ta się oburza" - z tego co się orientuję, to na forum nie ma jakiegoś ustroju totalitarnego, że wszyscy muszą się podporządkować adminom, bo jak nie to ban. Bo gdyby tak było, to znów, nie byłoby forum do zarządzania.
Z drugiej strony, ja się trochę tak czuję, jakby coś mi groziło za wypowiedzenie się w sprawie jakiś zmian na forum, bo od razu jest jakaś dziwna fala agresywnych odpowiedzi ze strony zarówno adminów jak i niektórych userów. Ludzie, trochę kultury! Nie jesteście na wojnie, to tylko forum, a zachowujecie się, jakby chodziło o wasze życie. Kieruję to zarówno do adminów, jak i zwykłych userów. Nie musicie kląć czy obrażać innych, bo ja myślę, że jeśli naprawdę chcielibyście do kogoś dotrzeć, to wystarczyłoby przytoczyć solidne argumenty zamiast kląć i robić nie wiadomo co.

Podsumowując:
- admini, błagam, postarajcie się choć trochę wysłuchać zdania zwykłych, szarych użytkowników. To oni tworzą to forum, którym zarządzacie, więc swoje decyzje podejmujcie mając ich na względzie. Forum to wspólnota, nie działajcie tylko na swoją korzyść.
- userzy, olaboga, opanujcie się trochę. Forum to nie strefa gazy, że musicie podejmować jakieś radykalne kroki. Poprowadźcie rozmowę na pewnym poziomie, to na pewno bardziej dotrze do adminów niż przeklinanie i obrażanie.

Uważam, że dobrym pomysłem byłoby zrobienie ankiety, kogo wybrać do administracji. Nie chodzi o ankietę słowną, bo jak widać, taka nie daje skutku, ale taką ze zwykłym głosowaniem, etapowo. Tak jak FA. Najpierw nominacje, każdy nominuje kandydatów, potem ankieta z wyborem, i na końcu przydzielenie funkcji. Każdy ma prawo do jednego głosu, bez względu na stanowisko na forum. To jest apel do adminów, pozwólcie userom trochę wam pomóc, nie podejmujcie wszystkich decyzji "w ukryciu". Nie mówię, że każda wasza decyzja ma być ustalana z userami, bo wiadomo, ze wtedy utworzy się konfilkt taki jak ten, ale raz na jakiś czas wam nie zaszkodzi.

A więc wszyscy, ogarnijcie się trochę, to nie jest sprawa życia i śmierci...

@down:

Ostatnio edytowane przez Meryam : 03.10.2013 - 20:09
Meryam jest offline  
stare 03.10.2013, 19:53   #134
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Forum The Sims to w pewnym sensie twór państwopodobny. Mamy władzę, która potrafi obiecywać, aby następnie i tak postawić na swoim, mamy opozycję, której wiecznie nic nie pasuje i mamy normalnych obywateli, którzy niestety najbardziej na tym tracą.
Najpierw to, co nie podoba mi się w decyzjach administracji. Nie rozumiem jaki był sens udawania, że Ilona została zdegradowana, chociaż w rzeczywistości przez cały czas była super moderatorem (z tą różnicą, że miała podpis "Moderator")? I jaki był sens udawania, że liczycie się ze zdaniem użytkowników, którzy niemal jednogłośnie stwierdzili (w ankiecie), że Ilona źle sprawuje się na tym stanowisku? Po drugie - tu zgodzę się z "opozycją" - jaki jest sens mianowania wszystkich supermodów na adminów? Jeśli jedynym argumentem było to, o czym wspomniała Apocalypsa, to szczerze mówiąc nie jestem w stanie tego zrozumieć.
Zgadzam się absolutnie z nominacją Nysi. To jedna z osób, którym "władza" nie uderzyła do głowy i której zależy na zadowoleniu użytkowników. Zawsze wykonuje swoją pracę najlepiej jak potrafi, a poza tym ma doświadczenie jeśli chodzi o pracę w grupie i dowodzenie - w końcu jest redaktorem naczelnym.
Teraz kilka słów do hejterów: nie chce się już czytać jak wylewacie swoje żale i wywlekacie jakieś swoje prywatne sprawy wszędzie, gdzie tylko się da. Nie będę wymieniać tutaj nicków, bo nie zamierzam wdawać się w dyskusje. Jedyne, co mam na celu, to wyrażenie tutaj własnego zdania. A moje zdanie jest takie, że niektórzy po prostu przeginają. Zachowujecie się jak małe dzieci. W temacie o zmianach w ekipie, ale też w wielu innych miejscach, urządzacie sobie prywatne dyskusje. Nie jestem tutaj od zwracania uwagi, ale nie mam już ochoty patrzeć na te wieczne kłótnie nie wiadomo o co, pod pretekstem wyrażania niezadowolenia z powodu decyzji administracji.
Dziękuję, dobranoc.
Mroczny Pan Skromności jest offline  
stare 03.10.2013, 21:08   #135
αγάπη

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Meryam Zobacz post
Ja nie staram się popierać żadnej ze stron, ale muszę tu przytoczyć pewien cytat - władza jest dla ludzi, a nie ludzie dla władzy.
Coraz częściej mam wrażenie że na tym forum jest jednak odwrotnie c;
Ale jak komuś nie pasuje to zawsze może przenieść się na inne forum, to i tak coraz bardziej podupada.

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline  
stare 03.10.2013, 21:14   #136
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Temat Wam się ewidentnie nie podoba - a dla mnie służy do zabrania sygnatury.
Bo nie godzę się na chamstwo.
A w tym miejscu chciałam napisać kilka słów o kilku użytkownikach i przy okazji ich pozdrowić
- niektórzy z Was naprawdę imponują mi swoją dojrzałością (i nie ma to związku z wiekiem kalendarzowym. Przy okazji pierwszej zawieruchy miałam okazję poznać bardzo fajnych ludzi - ukłony w tym miejscu dla Kędziorka, ale także dla Morgany, która dała się poznać od najlepszej strony - przepraszam, że to wyciągnę Morgano, ale zaczęłaś mi imponować, gdy dostałaś ode mnie warna
Don - który miałeś bardzo skomplikowany nick, którego nowy styl frum nie był w stanie przyswoić - świetny z Ciebie facet - uwielbiam Twoje opowiadania, teksty, poczucie humoru
Dziurawcu Skąpolistny, który pewnie nawet tego nie przeczytasz, bo trzymasz się z daleka od takich gupich kłótni - jesteś bardzo specjalną osobą i często o Tobie myślę
Dżin. - pan od M jak Mieszkanie - a pamiętam Twoje początki Masz dużo mojej sympatii

Meryam - lubię czytać Twoje posty - są wyważone, przedstawiasz swoje zdanie w kulturalny sposób I czasami się z Tobą zgadzam, a czasami nie, ale to chyba normalne. Ty Flo - też potrafisz merytorycznie uzasadnić swoje zdanie i daleko Ci przy tym do chamstwa.

Mroczny Pan Skromności - pewnie już masz kaloryfer na brzuchu od tych pompek

Caseum - dzięki za naprawianie gupich błędów, nauczenie mnie wielu rzeczy...

Liv - a mi cały czas brakuje w załodze kogoś, kto nie będzie się bał dawać warnów i banów za przewinienia. Powtarzam to po raz setny - czasami jestem za miękka i ponoszę wielką odpowiedzialność za zamęt na forum, bo w porę nie wyciągnęlam odpowiednich konsekwencji. A teraz Wy musicie się przeze mnie denerwować. I dzięki Ci za rozmowy na gg I wiesz za co - You gotta get up and try, try try.

Zelkuś - jedna z fajniejszych moderatorek, która pewnie jest teraz w szoku, w jaką stronę forum poszło, a tak ją chciałam mieć w ekipie...

Perpexlite - uśmiech dla Ciebie, a Ty Nightfall - witaj z powrotem

Na Gingersa zrzuciłam część swoich obowiązków i facet zrezygnował. Nie dziwię się. Odpowiadał na trudne pytania, a to nie służy popularności. Zresztą (przepraszam Livciu - modzie żyleto - nie miej mi za złe, że to wywlekam) Liv była w podobnej sytuacji - ta/ten zły co daje bany/warny i nie pozwala dyskutować. Teraz niestety tę funkcję przejmuje Ilona, która wierzcie mi - jest dla mnie cudowną osobą, ale teraz każdy jej temat i pomysł będzie wyśmiewany.
Chyba na forum nie powinno być demokracji.
A już najbardziej przybiła mnie jedna dyskusja...

Cytat:
Napisał Björk
Cześć

Cytat:
Napisał ****[url
*****[/url]

Dlaczego te konto ma bana? W dodatku napisane jest, ze multikonto ****? Który admin taki mądry?

Dla wyjaśnienia, konto należy do ****, która i tak nie korzystała z tego konta, więc najakiś czas używał go obecny *****...
Brak słów po prostu.
Proszę - przeczytaj tą wiadomość.

Rozumiesz, jak brzmisz?
Nie sądzisz, że wystarczyłoby poprosić o zdjęcie banów, bo zaszła pomyłka?
A tutaj akurat odpowiedzialność spada na dwójkę osób, z której żadna z nich nie powiadomiła nikogo o tym samym IP.

Pozdrawiam i na przyszłość proszę o więcej wyrozumiałości i życzliwości.
To się zawsze opłaca

Cytat:
Napisał Björk
Cytat:
Napisał ****
To proszę najpierw niech admini sprawdzą dokładnie IP. Trochę profesjonalizmu...
Nie, **** - IP zostało sprawdzone - było MK. Nawet sama oosba zainteresowana to przyznała, więc nie rozumiem Twojej agresywnej wypowiedzi.

Po prostu przemyśl zanim coś napiszesz.
Bo takim postępowaniem prowokujesz tylko wymianę złośliwości.
Równie dobrze ktoś odpowiedając w tonie Twojej "skargi" mógłby napisać - korzystanie z tego samego komputera nie zostało zgłoszone, IP się zgadza, więc bany zostają.
Ale chyba nie o to chodzi.
Cytat:
Napisał Björk
Cytat:
Napisał ****
Konto **** zostało założone w **** roku. Wówczas zawiadomiłam adminów o zaistniałej sytuacji.
I było zgłoszone z zupełnie innym kontem. Które nie należy do *****.
Czasami też miewam humorki... oczekiwałam przeprosin... Co najfajniesze - sama zbanowana osoba w ogóle nie miała nikomu nic za złe.

Po prostu mi cholernie przykro, że niektórzy tylko w ten sposób potrafią dyskutować.

I z chęcią także bym zrezygnowała z funkcji - bo nie lubię martwić się i płakać (OMG - właśnie taka jestem miętka, bo naprawdę, naprawdę mi przykro.

Ostatnio edytowane przez Björk : 03.10.2013 - 21:16
Björk jest offline  
stare 03.10.2013, 21:19   #137
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Kubuss - pośrednio do Twojej skargi odnoszę się w tym poście, który miał być początkowo umieszczony w temacie o trollach. Ale nie zdążyłam się rozpisać. A sygnę i tak zostawię.

No i w ogóle to nie wymieniłam Cię w poprzednim poście - a bardzo się cieszę, że jesteś z nami Choć czasami za bardzo się starasz być sarkastyczny - nie jest Ci z tym do twarzy

Lubie - jeszcze dla Ciebie pozdrowionka Dzięki Tobie zaczęłam budować w Simsach 3

Ostatnio edytowane przez Björk : 03.10.2013 - 21:45
Björk jest offline  
stare 03.10.2013, 21:47   #138
αγάπη

Reputacja: 12

Cytat:
Napisał Ilona Zobacz post
to własnie Liv mnie nauczyła być twarda i się nie dać
Ilono, chodzi o to (przynajmniej mi) że nawet jeśli dasz komuś warna i ktoś Cię za to nie będzie lubił, to nie może powiedzieć że nie jesteś pomocna, albo się niczym nie zajmujesz, bo pamiętam że zawsze dużo się udzielałaś w tematach o poszukiwanie dodatków, wypowiadałaś się w temacie o domach teraz organizujesz konkurs etc. Ale są osoby w administracji, których właściwie na forum nie było widać, nie byli pomocni i często dalej nie są, a mimo to są w administracji i czują się wyższe ponad wszystkich i że wszystko im wolno. Chociaż możliwe że tylko ja to tak odbieram...

And her mind aches
And her heart breaks
'Cause she's silly

αγάπη jest offline  
stare 03.10.2013, 22:12   #139
La Tortura

Reputacja: 23

To ja dodam jeszcze coś od siebie na temat tego 'trollowania'.
Myślę, że to miało być tak, jak wtedy gdy Bjork wymyśliła ten konkurs. Też była zadyma, potem konkurs, atmosfera się rozluźniła i było śmiesznie. Teraz też pewnie miało być zabawnie i zjednoczyć forum. Pomysł był niestety poniżej poziomu i Ilona została zmieszana z błotem przez każdego. Nie wyszło kompletnie. Dlatego wyżej wymieniona Bjork wzięła sprawy w swoje ręce. Posłodziła każdemu, miło i w ogóle fajnie. I znów sprawa ucichnie, cała dyskusja poszła się... Ekhem. I tak aż znów będzie 'coś', wtedy znowu wrócimy do punktu wyjścia i tak zamyka się nam błędne koło. Tak ja to widzę.
Pomysł Ilony nietrafiony, pokazał tylko brak poziomu, zrobił się spam. Szkoda tylko, że temat usunięty, bo chciałabym sobie to poczytać. I post PP, pozdrawiam. (:
Puenta jest taka, że kiedyś skończą wam się luźne pomysły na odciągnięcie od, powiedzmy dyskusji. Wtedy będzie trzeba jednak podjąć rozmowę z użytkownikami i zmierzyć się z ich zdaniem. Tutaj pragnę pozdrowić Gingersa, który skrytykuje was, jeśli wasza opinia będzie odbiegała od jego opinii.
I smutne jest to, że jeżeli nie jesteś chamski i bezczelny stajesz się 'ewenementem'. Utrzymanie jakiegokolwiek poziomu w swoich wypowiedziach wcale nie jest takie trudne. Tutaj znów pozdrawiam Gingersa, któremu prawie zabrało gwiazdek. (:
Podawanie sensownych argumentów też powinno być na porządku dziennym. Wybacz Perplex, ale twoje posty są.. Eh. Mówienie komuś, że nikt nie chce czytać jego postów jest niesmaczne. Od tego jest ten temat, żeby wyrazić swoje zdanie. I opinia KAŻDEGO użytkownika powinna się liczyć. I pilnuj tego o czym powiedziałam - mój o SWOIM zdaniu, w SWOIM imieniu. Nie tak jak zrobiłeś w poście do Magrylla, to też było nie w porządku, wypowiadanie się za całe forum.
Została jeszcze Meryam i Don, z waszymi opiniami zgadzam się w stu procentach.

Wystarczy ruszyć mózgownicą i dojść do porozumienia w cywilizowany sposób. I nie potrzebne są konkursy na obrazki, tematy 'anty-trollowe', ani wyzwiska i chamstwo. Nauczcie się rozmawiać jak LUDZIE i może w końcu na tym forum będzie porządek, bo to co teraz się dzieje... Każdy do każdego ma pretensje o coś. W ten sposób nigdy do niczego nie dojdziemy, a to forum będzie już tylko zwykłą stroną, na którą będziemy wchodzić, żeby sobie pohejtować wszystko i wszystkich.

tak chaotycznie, ale jest późno i nie mam siły
La Tortura jest offline  
stare 03.10.2013, 22:28   #140
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Cytat:
Napisał Flo Zobacz post
Dlatego wyżej wymieniona Bjork wzięła sprawy w swoje ręce. Posłodziła każdemu, miło i w ogóle fajnie. I znów sprawa ucichnie, cała dyskusja poszła się... Ekhem.
Kiedy ja Ci wcale nie słodzę. Nawet tą wypowiedzią potwiedzasz moje słowa.
Dajesz najzywczajniej w świecie przykład, że można dyskutować, bez jakże modnego Trollowania.

A sygnę zostawiam na znak protestu, bo nie chcę się godzić na chamstwo. I według mnie, to nie miała być zabawa.

Zarzucasz Perplexowi, że wypowiada się za całe forum. A czemu wypowiadasz się za mnie? Dobrze wiedzieć, że moją intencją było "wyciszyć" sprawę i posłodzić.
Wybacz - jesteś za mądra, by złapać się na ulepki To też udowadniasz teraz ;D

Cytat:
Utrzymanie jakiegokolwiek poziomu w swoich wypowiedziach wcale nie jest takie trudne.
Zarzucacie, że każdy może dostać admina? Cóż to za zarzut? Naprawdę każdy? Dlaczego Ty go nie masz? Ale przecież to tłumaczyłam już powyżej.

I czemu zarzucasz mi słodzenie każdemu na forum? Wymieniłam te osoby, które chciałam wymienić, które są dobrze wychowane, które potrafią się wypowiadać i które są mi bliskie z różnych powodów. Przypuszczam, że też dostrzegasz w jakim tonie wypowiadają się niektórzy? Nie tylko Gingers.
Niektórzy buntują innych poza forum, niektórzy nie potrafią przyznać się do błędu, a niektórzy na siłę starają się być arbitrem z Idola.

I tak Flo - zgadzam się z Tobą po raz kolejny - chamstwo jest niepotrzebne. Dlatego mam tą sygnę.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania